Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 1
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Recenze (1 414)

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Překonávající se pokračování nejslabšího marvelovského filmu je po všech stránkách skvělá zábava. Svou značně rozsáhlou pointou sice vzbuzuje trošku otázek, ale pro mírně zkušenějšího diváka žádný problém. Souboje, tempo, chemie s Buckym, to vše na vysoké úrovni. Hodně také potěší triky, které nejsou přehnaně dílem počítačů, ale ve velké míře kaskadérů. Jedinou výtkou tak zůstává otravnost postavy Anthony Mackieho, který mi pije krev jěstě více než Don Cheadle v Iron Manovi! ()

Script 

všechny recenze uživatele

Akce, vypravování funguje až na samotný závěr, kde bojuje hlavní hrdina se záporákem. Dost to zabila v závěru sad hudba. Dost se mi ta scéna protivila. Když už se film nesl v jistém stylu vypravování, tak jsem nečekal, že tam vlepí sad pasáž. Hodně to rušilo závěr filmu. Co mě potěšilo, byla přítomnost herce Danny Pudi, který hrál Abeda ze seriálu Zpátky do školy. Téže tento seroš produkovali bratři Russoovi. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší, než První Avenger. Z kraje mi film přišel až moc akční. Takové zběsilé tempo mozek prostě nestíhal a tak byla snaha tvůrců o co největší boom hned od začátku zbytečně promarněna. Posléze se film ale zklidnil na přijatelné tempo a člověk si tak mohl všímat i jiných věcí. Praštěná uniforma, která se mi nelíbila už od prvního dílu, opět zářila téměř v celém filmu. Nicméně, co mi bylo dřív trnem v oku, teď se zdá již normální. Člověk přivykne všemu a po Avengers už to beru jako klasickou a nutnou výbavu... Co říct jinak? Je to Marvel, je to scifi z komixu a nic jiného od toho nečekejte. Kdo je ale fanouškem této série, je mu to fuk a stejně jako já nebude šetřit chválou. Moment na který budu vzpomínat - Bryskní odpověď automobilu, že jediná funkční věc je klimatizace, dostala kinosál (minimálně) do velmi dobré nálady, v mém případě je to velmi slabý popis nastalé situace. Mrzí mne také ale jedna věc, a sice že se neukázal nikdo jiný z Avengers, obzvláště Tony Stark, kterého už v samostatném filmu neuvidíme, a tak jsem (jak se zdá, marně) očekával, že se všude alespoň mihne, minimálně ve scénách "after credits". Jinak velmi dobré, ale vždy to může být ještě i o trochu lepší. 75% ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Marvel udělal skvělou věc, všechny filmy hrozně zlehčil a udělal z nich spíše komedie, ale přitom si pořád drží svojí kvalitu a hlavně ta humorná linka vůbec neškodí, spíš pomáhá a film uteče hrozně rychle. Captain America je toho důkazem. První díl mě vůbec nebavil, pro mě to je nejhorší Marvelovka, a proto jsem se dvojky dost bál, ale příjemně mě překvapila. Je to asi největší posun v sérii. Kdyby tam nebylo pár nudnějších chvil tak dám i 5*. Hrozně mě baví, jak se pomalu ale jistě propojují všechny Marvelovky do sebe a směřuje to k Avangers. Hrozně mě bavila i Scarlett Johansson, která mě fakt překvapila, poslední dobou jsem jí moc nemusel ani se mi ve filmech nelíbila, ale jako Black Widow je prostě boží. No těch pozitivum se fakt hodně, další je třeba Winter Soldier, kterej je skvělej záporák. Jen musím říct, že 3D je docela zbytečný, nebo takhle, kdyby jste film viděli normálně bez 3D, tak to vyjde úplně nastejno. 85% ()

Haretix 

všechny recenze uživatele

Long Live Marvel! Avengers byla jednohubka. Ta pravá akce, napětí, osudovost, epičnost přichází až teď. Pevný scénář, skvělá režie, výborně napsané a perfektně zahrané vedlejší postavy. Odkazy na komiks, odkaz na blížící se Civil War, vzpomínky na minulost. To vše tady je. Akce splňuje parametry blockbusteru, skvělý výkon Chrise Evanse, který dospěl stejně jako samotný Marvel. 100% bez debaty, film nemá slabé místo a jede furt na plný plyn. Bude velmi zajímavé jak události ovlivní seriál Agents of S.H.I.E.L.D. A také blížící se Avengers: Agentura of Ultron. Možností je mnoho. Potitulkové scény velmi fajn a asi nejlepší co Marvel kdy ukázal. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vzal si štít, novú uniformu a dostal nového padoucha. Znie to ako super námet na super nový marvelácky film, ale ... Kap dostal novú režisérsku dvojicu, od ktorej sa sľubovalo nové podanie príbehu a dynamická réžia. V skutku sa to aj podarilo. Réžia bola fajn, príbeh nebol zlý ale to podanie som nemohol prekusiť. Stále som mal pocit, že sledujem pokračovanie Avengerov. Aspoň vyvrcholenie tomu nasvedčovalo. Film má nudné dialógové pasáže kombinované s akciou, ktorá ale nie je taká dychberúca ako by som očakával. Ďalšie sklamanie bola divná kamera v súbojoch a absolútne nevyužité 3D-čko. A o udalostiach, ktoré sa jednoducho museli stať aby boli všetci spokojní ani nehovorím. A samozrejme nesmieme zabudnúť na predvídateľnosť. Potešil Winter Soldier, ktorý by sa mohol objaviť aj nabudúce, lebo mal štýl. Black Widow so svojím bojovým štýlom zase zložila niekoľkých nabúchancov a bola asi jediná, na ktorú sa dobre pozeralo. Malo to však aj taký politický kontext a myšlienky, ktoré na dnešnú dobu jednoducho sedia. V súboji s IM 3 alebo Thorom 2 však jednoznačne ťahá za kratší koniec. Takže jedným slovom, sklamanie. 3 z 5 ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Potvrzení nejoblíbenosti Amerikána v celém univerzu marvelovského panoptika a až ne debilní český název není co vytknout... Kapitán je pěkně a tak nemotorně namontován do moderní doby, vlastenectví je také hutně učiněno za dost, Scarletta prvotřídní, dialogy jiskří a sem tam se i člověk pousměje, a i dějová linka celkem zaujme... jen se ptám co víc budou zachraňovat v dalších dílech a jaké další šílenější spiklenecké teorie si tvůrci připraví, jen aby trumfly ty současné... Kapitolou samu pro sebe je pak jistý sedmasedmdesátiletý Robert Redford, který předvádí úchvatné představení a jen málokdo a máloco se mu vyrovná... Zábava na úrovni... ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

Nový Cap ničím vyloženě neurazí, ale pár hodin po odchodu z projekce si zároveň nepamatuju skoro nic, co by za zapamatování stálo. Z mnoha, mnoha, opravdu mnoha akčních scén je jedinou zajímavou nahánění Furyho, zbytek je naprosto tuctový blocbusterový materiál - a to lze dost dobře říct o celém filmu, ve kterém jsou chvílemi vidět snahy tvůrců o vytvoření něčeho trochu hlubšího, ale všechno toto snažení je stupidními zvraty v druhé půli smeteno z filmového pásu. Lepší než jednička to sice o něco málo je, ale i tak jde po prvotních nadšených recenzích o lehké zklamání. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je úplne zaslúžených 5 hviezd. Na to je inak vynikajúca akcia v druhej polovici snímky predsa len občas prehnaná (našťastie nie až v takej miere, aby v priamom prenose padla popolom celá metropola), niektoré zásadné momenty deja a jeho zvraty sú až príliš čitateľné a ani Winter Soldier nie je tak výrazným stelesnením záporného hrdinu, akoby sa na postavu, ktorej meno svieti v titule filmu, patrilo. Avšak aj napriek tomuto všetkému sa jedná o najlepšiu Marvelovku s jedným hlavným hrdinom, ktorej narozdiel od predchodcov nechýba dostatok akcie a tempo aj napriek siahodlhej stopáži nepoľavuje a nie je brzdené kostrbatými dialógmi postáv. Navyše scenár posúva dej konečne dopredu, divák stráca donedávna dôverne známu istotu, že všetko sa na konci vráti do starých koľají a postavy si opäť budú užívať svoj (ne)normálny život až do momentu, kedy príde ďalší z mnohých zloduchov ohrozujúcich prinajmenšom blízku budúcnosť našej matičky Zeme. Už to ani zďaleka nie je len typický produkt inšpirovaný komiksom a upravený do podoby nenáročného blockbusteru, pri ktorom stačí vypnúť a nechať sa unášať vtipnými replikami prepletenými občasnou deštrukciou okolia. A to je len dobre. (85%) ()

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Nevedel som či sa mám na ten film tešiť alebo nie. Po pozretí jednotky som bol znechutený čo nám štúdio marvel poslalo. Každopádne som si povedal že mu dám šancu, hádam niečo predvedie. V kine som sa usadil pohodlne do sedačky a čakal som plný nádeje na film. Od začiatku až po záverečné titulky som pozeral na obraz s otvorenými ústami. Oproti jednotke to je obrovský posun do predu. Nečakal som že to môže prekonať moje obľúbené marvelovky ale stalo sa. Captain nám už od začiatku posiela spŕšku akcie na lodi, kde sa to len rozbieha. Po nástupe Winter soldier-a, som už vedel že som na správnom filme a neľutoval som toho že som tam prišiel. Pasáž odhalenia WIntra bola perfektne natočené a nemal som tušenia kto sa skrýva pod maskou. Hanry Jackman nám poslal asi nejlepší film zo štúdia Marvel. Pre mňa asi najväčšie prekvapenie roka(Aj keď nechcem to zakrýknuť rok je ešte dlhý). Pribranie Mackieho do týmu bolo ďalšie plus filmu. Z kina som odchádzal spokojne naladený s veľkým úsmevom na tvári......Po opätovnom zhliadnutí musím zvýšiť hodnotenie. Dúfam že bratia Russovi zopakujú úspech aj v Civil War a taktiež Infinity War, predsa len Whedon si posledný diel Avengerov moc neohliadol a trochu som bol sklamaný. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Tak si to pěkně rozebereme. Evans si viditelně zacvičil, ale v tom jeho oblečku ze silonek mu je to prd platné. Absolutně jsem nepochopil ten štěk super sexy sestřičky od vedle, měl jsem za to, že to rozvinou, nebo alespoň ten románek mezi kapitánem a Scarlette, ale ani hovno. No asi nebyl prostor. Jinak docela slušně našlápnuto, akce, zábava - "na mě nekoukejte, já dělám to co on, akorát pomalejc" a typicky americky přemrštěný scény. Za chvíli bude kapitán i nehořlavej. Ale ten zasranej, zkurvenej, zpičenej, podělanej otevřenej konec mě teda fakt nasral. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jo dobrý. Další příběh z dlouhatánské řady jedněch komiksáků. Ono už ani moc nejde ničím moc zaujmout. Akce jde, humor žádný a žádné silnější momenty. Mohlo to být aspoň o něco kratší, ale díky postavě Kapitána Ameriky se to pořád ještě dá. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vedle prvního 'Železného muže' asi doposud nejpovedenější MARVELovka (a že mi chybí zhlédnout pouze Doctora Strange). Ty zlaté časy, kde nebyl Steve Rogers mapován zcela dle komiksu pomalu ale jistě k jeho konci, ať už na straně spravedlnosti či s kódovým jménem Captain America. Není třeba přehnaného množství Avengerů a jiných v předloze důležitých postav, když ten nejlepší kinozážitek mi 3 roky nazpátek stačili sehrát pouze Kapitán, Black Widow a nezaměnitelný Nick Fury (který mi mimochodem už v MCU pekelně chybí). [viděno v Kino Šumava Klatovy 18.4.2014] ()

BS 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které zabijou svojí franchise a nebo jsou filmy (těch je ale menšina), které tu svojí franchise zachrání. Captain America: Winter Soldier je jiný, je to totiž film, který tu svojí franchise vyzvedne ze dna Arktického oceánu a....co vám budu povídat, nejlepší Marvelovka (tím myslím MCU) vůbec. ()

Gar-mogoth 

všechny recenze uživatele

Kapitán se nám vrátil (hehe) v plné parádě. Už to není jen ten patriotický ňouma, ale řádně vyvinutá postava. Vrátil se v zřejmě neljepší marvelovce, která se ani na poli všech komiksovek (ač to v první řadě komiksovka není) neztratí. A hlavně se vrátil v úplně jiném filmu, než na jaké jsme od tohoto studia zvyklí. Všichni, hlavně bratři režiséři, scénáristi, Henry Jackman (vážně neskutečná hudba), choreografové a ti, kteří obsazovali herce, si zaslouží obrovskou pochvalu. Bylo to totiž strašně dobrý. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Na jedničce se mi líbilo zapojení historické části děje.. Ve dvojce tahle stránka chybí.. Dvojka je temnější, akčnější, vtipnější navíc máme povedený protipól Captaina Americy :-) Rozhodně se mi líbila vyspělá technika (auto, lodě), konspirační teorie celkem ušla, trošku mi chyběl moment překvapení, protože většina zápletek a akcí je dopředu lehce odhadnutelná.. Třešničkou na dortu bylo doplnění kladných postav o okřídleného sympaťáka Anthony Mackie a šéfa projektu Roberta Redforda.. Jak už to bývá u komiksáků - nad pár věcma nesmí člověk přemejšlet (proč třeba necinknout zbytku party Starkovi, Thorovi a Hulkovi, aby dorazili píchout kámošům v nouzi atd.) Hezky otevřené pro další pokračování :-) Celkový dojem = za mě dobrý :-D ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

"Captain America, nobody's favourite superhero". Keď som sa dozvedel, že sa točí dvojka čajovej jednotky, ťukal som si na čelo. Napriek tomu to dopadlo dobre. Určite lepšie ako hocijaký Iron man. Chris Evans u mňa nazbieral nejaké bodíky za Snowpiercer. A tu pridal ďalšie. Tvorcovia si na nás nechali veľmi kvalitnú akciu. Dobré bitky. Strielačky. Výbuchy. Vysokorozpočtová sci fi akcia. Proste s každého rožka troška. A kvalitne (na komixové pomery, stále tu nájdeme zbytočne prehnané efekty a hlúpe scény, ale je ich menej ako v podobných filmoch). Zápletka je ohraná ale podaná zaujímavo. Občas sa postavy snažia hláškovať. Špoinážna časť ma bavila. Nemám moc čo filmu vytknúť. Pocit z jednotlivých scén. 01:14:59 Are you fucking kidding me?!? Like this?!? Without warning?!? 01:41:07 Hmm I didn't see that coming. Twice! Well played. 80% Chlapci Russovi uplietli z hovna bič. ()

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama