Reklama

Reklama

Gympl s (r)učením omezeným

(seriál)
Česko, (2012–2013), 100 h 24 min (Minutáž: 59–72 min)

Hrají:

Lucie Benešová, Libuše Šafránková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Karel Heřmánek, Zuzana Bydžovská, Marta Jandová, Václav Vydra nejml., Kristýna Leichtová (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(97)

Obsahy(1)

Hradecké gymnázium je škola se špatnou pověstí, která má před sebou poslední podmínečný rok své existence. Buď se "něco" stane, nebo bude zrušena. Ví to ředitel Matula (Karel Heřmánek), jenž ale utopil pohled na realitu ve sklence chlastu, ví to zástupkyně Eva (Lucie Benešová), která by se ráda dostala k moci a dokázala, že škola by pod jejím vedením určitě prosperovala, ví to i češtinářka Eliška (Libuše Šafránková), jedna z posledních, které osud hradeckého gymnázia a jeho studentů není lhostejný. Na školu přichází mladý pedagog Adam (Ondřej Gregor Brzobohatý), který ještě neztratil všechny iluze. Z vlastní zkušenosti ví, že i z outsiderů se mohou stát hvězdy. Ačkoli se to zdá zpočátku nepravděpodobné, on je strůjcem a hybatelem úspěchu, díky kterému se škole podaří vyhnout hned prvnímu průšvihu v novém školním roce.
Učitelský sbor plný pestrých charakterů, romantika, svébytný humor i drsnost školního prostředí, studentské trable i nikdy nekončící problematika vztahů rodičů, dětí a učitelů – kdo by tento osobitý, často vtipný, ale někdy i krutý svět neznal? Seriál Gympl s (r)učením omezeným přenese televizní diváky zpátky do světa školních lavic, který kdysi důvěrně znali nebo se v něm, ať už jako rodiče, učitelé, nebo studenti, pohybují dodnes. (TV Nova)

(více)

Recenze (422)

HiddenDragon odpad!

všechny recenze uživatele

Ordinaci jsem dal jednu hvezdu, protoze svetlym bodem v te nude je tam casto nejaky medicinsky problem, o kterem by se treba verejnost jinak dovedela maximalne ze zprav nebo casopisu. U Gymplu bohuzel odpada i toto a zbyva jen nuda, velmi sterilni herecke vykony a vubec podivne postavy. Mozna ze pro ucitele to je serial fajn, ale hodnotim jako bezny divak, a proste nevidel jsem behem jednoho dilu vubec nic, co by me lakalo si to pustit i priste. Bezna ceska zumpa. Hlavne ze to vydelava penize z reklam... ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo nad slunce jasné, že se bude jednat o další z mnoha českých sraček. Abych měl klidné spaní, tak jsem se samozřejmě musel kouknout čemu ten odpad vlastně za chvíli dám. Co vám budu povídat. Dodívat se na první díl bylo nad moje síly. Jedná se skutečně o těžko uvěřitelnou sračku napsanou asi nějakým silně mentálně zaostalým pacientem Chocholouškova ústavu. Když k tomu přičtete ty nesympatické idioty, co se tam snaží hrát, tak už se není o čem bavit. Na druhou stranu obdivuji Novu. Dobře ví, že se na ni dívají důchodci a lidé s výrazně sníženým IQ, tudíž tomu dokonale uzpůsobuje svůj program. A světe div se. Zatím stále vydělává. Já a lidé, jejichž IQ alespoň atakovalo hodnotu 100 dáváme samozřejmě odpad. Nelze předpokládat nějaký rapidní vzestup inteligence, tudíž pravidelným divákům asi pouze popřeji do nadcházejích stovek dílů hodně sil. ()

Reklama

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Paní Libuško Šafránková, já Vás měla tak ráda! Já si Vás vážila a obdivovala ve Vás výbornou herečku, která si vybírá role. Kdeže loňské sněhy jsou? Proč lezete mezi tu šmíru? Jestli máte finanční problémy, nestyďte se, Vašich bývalých (po tomhle už jsme jen bývalí) fanoušků je zajisté hodně. Rádi na Vás uděláme sbírku. A bude to nepopsatelně menší ostuda, než když budete hrát v této stupidní sračce (omlouvám se, ale v češtině neexistuje výstižnější pojmenování). ()

rogerkint odpad!

všechny recenze uživatele

Obyčejně po dvou náhodně zhlédnutých dílech nehodnotím, ale tohle je prostě übershit. Postavy jsou karikaturami jednoho povahového rysu (tělocvikář-nácek, chemikář-ňouma, zástupkyně-intrikánka), řešící ujeté situace pitomým způsobem (jak přelstíme dealera, který po nás chce výrobu drog? Přečteme si pohádku o chytré Horákyni, polovinu epizody se tajemně tváříme, že máme geniální nápad a vyfuckujeme napjaté diváky informací, že mu vyrobíme nenávykový energeťák. WTF?). Mimochodem, vážně se mám smát tomu, že se Benešová snaží vypadat opile a nazve Gregorovou zeleným sirečkem? Zatím asi nejhorší ze současných českých seriálů. Že telenovely typu Ordinace budou blbé, trapné a ubulené, to už tak nějak patří k žánru. Když to samé dostanu od seriálu, který by měl být vtipný a přitom reflektovat situaci ve školství a problémy jak dospívajících, tak učitelů, je něco (spíš teda všechno) špatně. ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Gympl je sice o něco lepší než strašlivá Základka, ale přesto působí hrozně uměle, postavy jsou povětšinou dost nezajímavé a to co občas vypouštějí z pusy je něco strašlivýho. Navíc česko našlo svou Kristen Stewart - mladá "herečka" Hana Tomášová je totiž něco neskutečného. Herecké výjimky tvoří snad jen Bydžovská, Šafránková a Leichtová, jinak je to fakt voser. Celkově je Gympl jen další standardní "novácká" blbost. ()

Galerie (271)

Zajímavosti (28)

  • V průběhu celého seriálu se vyskytují umístěné a zmíněné reklamy na Seznam.cz, Zboží.cz a ve 2. sérii nepřímá reklama na operační systém Windows 8 a 8.1. (ShinoYumi)
  • V 60. epizodě s názvem "Správný směr" je možné okolo 14. minuty zaznamenat, že Adam (Ondřej Brzobohatý) dává skleničku k Pařízkovi (Václav Vydra), ovšem v dalším záběru je sklenička u něj. (TheStitch630)
  • V 86. epizodě s názvem "Ctirad a Šárka" mluví Šárka (Kateřina Hrachovcová) na chodbě s Miladou (Zuzana Bydžovská) a má na sobě leopardí šaty, které jsou na ramínka. V další scéně mají šaty rukávy a v následující scéně jsou opět na ramínka. (Rose.Doesnow)

Reklama

Reklama