Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (643)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejpřekvapivější komiks, minimálně v rámci MCU. Nejen díky celé řádce podnětných nosných témat, ale bohužel i kvůli tomu, jak moc polarizující je. Pro mě osobně ale proto, kolik pokoutnosti a vábivých prvků v sobě má. Tyhle mlčenlivé, zamyšlené a svým způsobem roztomilé Věčné už jsem viděl dvakrát a pokaždé mi papírově neskromná stopáž přišla bolestivě krátká. Bez legrace bych chtěl čtyřhodinový film nebo nespěchající seriál, tak moc mě tenhle svět láká a mrzí mě, že kvůli marketingové nečitelnosti zůstal pro fanouškovskou základnu záhadou před i po premiéře. Pokaždé jsem po zhlédnutí hodiny i dny přemýšlel o volbách mocných, o předurčenosti k velkým věcem, o osudu a jeho proměnlivosti, o kráse obyčejného života, o lásce, která může trvat pár dní i celá staletí a v neposlední řadě o nevyhnutelnosti získávání i ztrácení nejlepších přátel. Až po všem jmenovaném přichází milá pomrknutí v podobě předávání kulturních hodnot napříč érami a i u těch je mi dobře, jen pořád kroutím hlavou nad tím, proč právě tahle maličkost funguje na veřejnost jako rudý hadr. Tak mírumilovný film s dokonale srozumitelným a potřebným poselstvím a stejně vzbuzuje tak absurdně silné negativní vášně. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Eternals jsou pro mne velkým překvapením. Výborný vizuál, solidní herecké výkony, skvělá akce - úvodní boj s Devianty, flashbacky do minulosti, amazonská džungle, střet s Ikarem a velkolepé finále. Do toho vztahy mezi postavami odkrývající nejedno tajemství. Masky padají k zemi a pravda se ukazuje ve své nahotě. A pak je tu válka. Na jedné straně vědomí toho, jak je Země krásná, na druhé pak všechno to ničení a zabíjení, kdy člověk není člověku vlkem, ale je člověkem. Jenže naděje, pochopení, láska, přátelé, rodina...je toho hodně, pro co žít. A možná i obětovat nesmrtelnost... ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Má to vše, co by dobrá Marvelovka měla mít a dokonce spoustu věcí navrch, jenže.. Tam kde má být gradace k finále (lhostejno, zda to má být akce, dialog, nebo nalezení telepatické želvičky), tak přichází obrovská pasáž, ve které je gigantické nic. A je to hrozná škoda, protože většinu filmu je to všem super, především postavy jsou naprosto skvělé a je unikátní, jak dobře fungují, přestože každá z nich si sebou nese kříž v podobě něčeho, co z něj dělá tak trochu vyděděnce a unikum v rámci žánru (tu má někdo de facto schizofrenii, tu je někdo nešťastně zamilován, tu je někdo gay, tu má handycap.. A tak dále). Daří se tak vytvořit postavy zábavné a životné, jenže poslední třetina je zoufalá, stopáž neskutečně přebujelá a to sráží celek na kolena do prachu průměrnosti. Jakkoliv je to v jádru slušný film, v žádném případě není tak hluboký, nebo děje-plný, aby si tu délku obhájil. A hudba je taky dost nudná a vůbec si z ní nevybavím ani fň. ps: po dvou vtipech očekávám v některém z multuverz filmů cameo z druhé stáje ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině. A to po delší době v IMAXU 3D a ještě v dabingu! ;) Co se týče 3D, nebudu to moc vyhledávat. Nebylo to špatné, ale musel jsem sedět rovně jak svíce, protože jsem to měl chvílemi rozmazané, ale co už. Velké plátno IMAX bylo super, i krásně ozvučené, takže super. Nyní k filmu. Jak už tu mnozí píší, není to běžná marvelovka. No, až tak jsem o tomto tvrzení nepřemýšlel, film hodnotím jako film, takže u mě se žádní zklamání nedostavilo. I jsem byl v určitých pasážích téměř nadšen. Úvod je takový zmatený, usekaný, ale pak se vše začíná pomalu rozjíždět. Někdo by řekl, že má snímek pomalé tempo, ale já si to nemyslím. Jde i hlavně o to, jestli diváka aspoň trochu zaujmou postavy. Mě bavily a právě proto mi těch 157 min uteklo velmi rychle. Ty jejich vztahy, nějaká ta dramatická linie tu je, ale to by musel mít film ještě tak o hoďku delší stopáž, nebo rozdělen na dvě části, aby to bylo ještě lepší. Z těch 10 superhrdinů mě minimálně 4 zaujali, možná i více. Nebudu zde konrkrétně všechny jmenovat, ale třeba takoví Richard Madden, Gemma Chan, Barry Keoghan stojí za pozornost. Angelina Jolie mi zde moc výrazná nepřišla, ale zahrála to obstojně, včetně její zajímavé postavy. Ostatní herci ok. Hudba od skvělého Ramina Djawadiho byla zdařilá – v určitých scénách pěkne gradovala. Dá se poslouchat ale asi jen v tomto filmu. Děj to má prostý, ale vizuálem nápaditý v mnoha scénách. Vesmírné části či jiné aspekty super schopností vypadají vizuálně opravdu dobře. A nyní AKCE. Je točena běžným způsobem jak se točí marvelovky. Přehledná je tak akorát, nejvíc mě bavilo asi akční finále. Takže neříkám, že je to úplná bomba co se týče akčních sekvencích, ale nestěžoval jsem si. S tímto snímkem a vlastně novým přírůstkem MCU jsem víc než spokojen. Čekal jsem trochu méně a dostal jsem docela dost. Určitě bych uvítal pokračování nebo aspoň účast některých postav do jiných filmů či nových Avengers. Na Iron Mana a obdobné části to v mém měřítko nemá, ale i tak jsem si to moc užil. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čím viac je týchto marveloviek, čo spadajú do Avengers série, tým viac ma to prestáva baviť. Sú tu filmy s pôvodnými predstaviteľmi, ktorý pokračujú ďalej (Spider-Man, Doctor Strange, Thor) a bavia naďalej. No potom sú to filmy s novými hrdinami ako Shang-Chi alebo Eternals a tí ma moc nezaujali. Prvý menovaný bol ešte v pohode, ale toto mi prišlo dosť nasilu. V prvom rade, tu chýbajú herci a postavy, ktoré by ma zaujali. Nemôžem povedať, že nudia, ale určite si k nim nevytvoríte taký vzťah, aby ste si do vitrínky kúpili postavičku s Eternals. Jasné, možno to je blbé prirovnanie, ale chápete kam tým mierim. Proste moc nezaujmú. Herecké obsadenie mi síce problém nerobilo, ale keď vidím príbeh v ktorom tieto božské postavy vystupujú, je to trošku ako päsť na oko. Dovolím si teraz citovať komentár Cervenaka, ktorý to vystihol presne - "Už len tá základná idea, že ľudstvo sa vyvíjalo len vďaka tomu, že mu to diktovala nejaká partia nesympatických a detinských vesmírnych buzerantov, ma celý čas vytáčala do nepríčetnosti." A presne v tom je problém. Nepríde mi to moc uveriteľne, aby títo šašovia hrali bohov. S tých známejších mien je tu Salma Hayek a Angelina Jolie, ale sú to skôr vedľajšie postavy. Ďalej tu je Rob Stark s laserovými očami a bez supermanského plášťa. Nanjiani je tu ako komediant, ktorý sa mi sem moc nehodil, Gemma Chan je nevýrazná ako zvyšok jej tímu. Najviac ma zaujal Kórejec, ktorý vyzerá ako Wong s Doctora Stragea, ale nie je to Wong s Doctora Strangea. Nevadí mi, že sú tu bieli, čierni, žltí, či kakaoví, niečo ako transky a gayovia. Ale keď chýbajú dobré napísané postavy, je to veľký problém, aby vás film bavil. Herci nevýrazný, postavy nič moc a príbeh je síce taká Marvel klasika, ktorá ako inak nestrhne a predovšetkým je zbytočne rozťahaná až na dve a pol hodiny. Akcie a efekty v norme, ale nič s toho nenadchne, keď záporne postavy sú len digitálne postavičky. Najviac sa mi ľúbila asi hudba a zopár pekných IMAX záberov a to je na dobrý film málo. P.S.: za titulkami sú dve scény. Obľúbený soundtrack: Eternals Theme. 50% - 2* ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Postava Dana Whitmana (Kit Harington) je v komiksech posledním potomkem dlouhé linie válečníků, kteří vlastní mystický Ebony Blade. Whitman jezdil na několika okřídlených koních a byl prvním majitelem Aragorna (bílého koně, na kterém jsme mohli vidět Brunnhildu ve filmu Avengers: Endgame, 2019), kterého daroval Valkýrám. (Kubaaa97)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama