Reklama

Reklama

Pěsti ve tmě

Drama / Sportovní
Československo, 1986, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1936. Mladý český boxerský šampión Vilda Jakub (M. Vašut) kvůli nepochopitelnému zásahu svého trenéra Krakowského (J. Vinklář) prohraje v Berlíně zápas s německým mistrem Kurtem Schallerem (J. Nedorost). Světový tisk zpochybní výsledek souboje a Němci, kteří potřebují získat prestiž pro nastupující nacistický stát, jsou nuceni nastoupit k novému zápasu v Praze. Snaží se Jakuba zastrašit i podplatit, využívají dokonce Schallerovu přítelkyni, filmovou hvězdu Emu Gabrielovou (E. Balzerová), aby Vildu odradila od vítězství. Vilda však jde tvrdě za svým cílem uhájit národní a sportovní čest. Důsledky ovšem nedokáže domyslet… Předobrazem boxera Vildy byl několikanásobný mistr Československa a vicemistr světa Vilda Jakš. (Česká televize)

(více)

Recenze (235)

bari68 

všechny recenze uživatele

K dokonalosti mi v tomto jednoznačne najlepšom filme Jaroslava Soukupa chýbalo snáď len vylepšenie súbojov v ringu:viac prestrihov,dynamickejšia kamera...Inak,ale veľká spokojnosť.Sebamenšie detaily a precízna práca robila z tohto filmu veľkofilm ako sa patrí.Dobové kostýmy,či exteriéry predvojnovej Prahy boli skutočne skvelé.Samotná postava Marta Vašuta ako herca síce bola občas založená na štýle Rockyho(hlavne jeho tréning),ale v celkovom dôsledku jeho menšia podobnosť je dôsledkom už boxerských filmov s ich malým klišé. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sólo pro křídlovku...a ,,Rockyho" z Holešovic! Velice dobrý, ba téměř vynikající retro film ze sportovního prostředí situovaný do druhé poloviny 30. let 20. století, které jsou ve filmu také hodně cítit. Věrohodně zvládnuté boxerské scény, hodně podařené tréninkové sekvence s přiznanou inspirací ze zaoceánského pravzoru, prvního Rockyho, dokonce i s podobně znějící hudbou a sprintujícím Vašutem. Ten je vůbec největší devizou, typově přesný, skvěle motivovaný (též herecky, jak ho normálně nemám rád) i sportovně připravený, dobrá režie, téměř se nechce věřit, že to natočil tentýž Jaroslav Soukup, který později tvořil a tvoří obskurnosti typu Discopříběhů, byvších poldů a ukradených Dagmar... jak hluboko se dá umělecky klesnout...a z jakých výšin... ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

No pane jo, vynikající československé boxerské drama o kterém jsem do teď neměl ani ponětí a Vašut, ten byl fakt vynikající, já jen zíral co tam předvádí za herecký i sportovní koncert. A když se k tomu přidá ucházející dobová atmosféra třicátých let minulého století a fantastická hudba která to skvěle doplňuje je z toho fakt majstrštyk skoro dosahující kvalit prvního Rockyho z kterého sice nepokrytě čerpal, ale nekopíroval. Na rozdíl od něho však má tento příběh i svůj reálný základ. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Na název filmu jsem narazil v jedné diskuzi, název mi nic neříkal a tak jsem si to tady musel najít. Překvapilo mě, že jde o český boxerský film a tak jsem se musel podívat. Vašut za mlada je docela bourák a ten jeho sixpack. Dobová atmosféra je pěkný retro. Celkově mě film dost překvapil, nečekal jsem, že máme českou verzi Rockyho. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Český Rocky boxuje za svoju česť aj za svoju vlasť. Film je dobre zdramatizovaný a o hereckých výkonoch netreba pochybovať. Nedalo sa ale vyhnúť klasickému klišé boxerských filmov, teda veľa behania mestom a ďalšieho monotónneho trénovania. Aspoň hudba bola k tomu vybraná veľmi vhodne, myslím že nie nepodobná tomu Rockymu. –––– Ten Hitler je moc nebezpečnej člověk. Pokud neskončí v cvokhausu, přivede do neštěstí moc lidí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (26)

  • Úvodné zábery z berlínskeho zápasu sa natáčali vo Varšave a v pozícii pozorovateľov sa toho zúčastnilo viacero poľských boxerov. Tí vraj neverili, že Marek Vašut nemá v profi ringu odboxovaný žiaden zápas a je takpovediac "iba" herec. (Santino7)
  • Hlavného poradcu pre box robil Jaroslav Tomsa, vtedajší šéf kaskadérov štúdia Barrandov, ktorý sa venoval viacerým športom vrátane boxu. Práve on mal pod palcom celú choreografiu boxerských zápasov, pričom pomáhal aj Rostislav Osička, ktorý sa v tom čase venoval boxu profesionálne. Mimo iného istý čas bol aj majstrom Európy v strednej váhe a na svojom konte má odboxovaných vyše 350 zápasov. (Santino7)
  • Pavel Nový (Tomi) povedal, že vo fáze príprav filmu mal najlepšiu kondíciu v celom jeho živote. V tom čase trénoval niekedy až trojfázovo, pričom základy boxu sa učil pod profesionálnym dohľadom na sídlisku vo Vítkoviciach v miestnosti, ktorá sa pôvodne využívala ako práčovňa. (Santino7)

Reklama

Reklama