Reklama

Reklama

A jak to bylo dál...

(seriál)
  • USA And Just Like That... (více)
Trailer
USA, (2021–2023), 14 h 41 min (Minutáž: 36–45 min)

Předloha:

Candace Bushnell (kniha)

Kamera:

Tim Norman

Hudba:

Aaron Zigman

Hrají:

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Chris Noth, Sara Ramirez, Mario Cantone, David Eigenberg, Willie Garson, Evan Handler, Nicole Ari Parker (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(21)

Nová kapitola Sexu ve městě z produkce HBO Max navazuje na ikonický seriál HBO vysílaný v letech 1998–2004. Nové pokračování s lapidárním názvem A jak to bylo dál... opět sleduje nerozlučné přátelství Carrie (Sarah Jessica Parker), Mirandy (Cynthia Nixon) a Charlotte (Kristin Davis) na jejich složité životní cestě po padesátce. Čekejte romantiku, humor, staré známé včetně pana Božského a úchvatné kostýmy, které seriál podle knižní předlohy spisovatelky Candace Bushnell tak proslavily. (HBO Max)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (56)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sex ve městě jsem měl před těmi 20+ lety fakt rád, protože puberta, řeči o sexu a sem tam prsa. Teprve když sem s odstupem viděl pár dílů, tak mi došlo, že to vlastně není taková sláva a třeba Charlotte sem opravdu neměl rád. Pak přišly dva extrémně dlouhé a nudné filmy, které reputaci rozhodně nenapravily a nedá se říct, že by kdokoliv stál o další pokračování (navíc bez Samanthy a tím pádem alespoň bez špetky nadhledu a humoru).Přesto uplynulo dvanáct let,pokračování je tu a kupodivu není tak hrozné. Carrie je sice pořád Carrie,Charlotte je stále na pěst a moc mi neseděla ta snaha pokrýt všechny současná bolavá témata (to sice Sex ve městě obsahoval i předtím,ale nepůsobilo to tak na sílu),ale jinak si to na nic nehraje.Hlavní hrdinky se sice občas chovají debilně,ale jinak si moc dobře uvědomují,že nikdo nemládne a nesnaží se tak ze sebe dělat něco co nejsou.Seriál roku to zcela určitě není,ale zároveň není And Just Like that... ničím co by způsobilo psychickou újmu.Dalšího pokračování za dalších dvanáct let každopádně rád zůstanu ušetřen...60% ()

Emafera 

všechny recenze uživatele

Pro mě překvapivé pokračování seriálu mého dětství a mládí, který jsem měla moc ráda. S tím už to ale nemá moc společného. Chybí lehká nadsázka a vtip, přebývají trans témata a snaha se napasovat do jiné doby. Pro mě celkem zklamání. Tvůrci měli zůstat u seriálu a 2 filmů. Tohle už je jen uměle nastavovaná kaše, mnohdy už nevkusná. ()

Reklama

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvou dílech jsem byl mírně řečeno rozčarovaný, a to hlavně z toho, jak moc woke tohle pokračování Sexu ve městě je. Jenže čím víc jsem o tom přemýšlel, tím víc jsem si začal uvědomovat, že je to tak vlastně správně. Ten seriál prostě jen odráží dnešní dobu a pokud má dál řešit vztahy a sex, jen těžko se může vyhnout těmhle tématům, obzvlášť, když se odehrává v současném New Yorku, který je menšin doslova plný. No a jakmile jsem si v hlavě urovnal tohle, začal jsem si seriál užívat a nakonec jsem vlastně dost nadšený a těším se na další řadu. Hodně pozitivně hodnotím to, jak se tvůrci popasovali s tématem stárnutí, úmrtí atp. A jsem rád, že nám naservírovali mainstreamovou podívanou, kde všichni nemusí být jen mladí a bez chybičky. Jen tak dál! ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že nie som cieľovka tohto typu seriálu (pozeral som ho len kvôli priateľke), takže som vlastne prekvapený, že som nielenže netrpel, ale svojím spôsobom som si naňho aj zvykol. Zo Sexu v meste som videl len dva filmy, ktoré považuje za zlé až toxické a tento počin som spočiatku nevnímal omnoho lepšie. Absolútne brutálne sa sem totiž projektovala spoločenská objednávka a tak každá biela herečka z pôvodnej trojice povinne nafasovala farebnú kamarátku. Okrem toho sa takým extrémnym spôsobom začala pretláčať LGBTQ+ agitka, že to vyzeralo akoby na postavách už ani vôbec nezáležalo. Takéto samoúčelné vychovávanie diváka v duchu modernej woke kultúry, ktoré je do filmov/seriálov tlačené nasilu bez ladu a skladu a ohľadu na to, či to dané dielo niečím zmysluplne obohatí úprimne neznášam a vídam ho teraz na každom kroku. V seriály zaoberajúcom sa sexualitou sa to ale ešte prehryznúť dá. V druhej sérii sa to našťastie zmiernilo a začali sa zaujímavejšie riešiť vzťahy a životné problémy hrdiniek. Tých zas veľa nebolo, lebo všetky tu prezentované ženy (s jednou výnimkou) sú samozrejme mimoriadne schopné, sebavedomé a úspešné, no občas je treba riešiť dilemu, aký luxusný byt si kúpiť alebo či ísť s bohatým nápadníkom na pol roka do Egypta. Ako instantný eskapizmus pre ženy snívajúce o tom, že aj na prahu šesťdesiatky budú stále obletované a sebaisté ale celkom solídny počin. 5+/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: V 90. letech musel Sex ve městě šokovat hodně lidí svou otevřeností a prezentováním tabuizovaných témat. V roce 2022 mě ale And Just Like That šokovalo svým přístupem jistým způsobem taky. Tento seriál je podle mě historickým milníkem a symbolem počátku neo-socialistického realismu, který vzdává holt politické hyperkorektnosti prostě proto, že je to in a bortí nepopulární názory kudy chodí. V podstatě se tu řeší boření bělošských stereotypů, genderová fluidita a to, jak se s ní vyrovnávají matky teenagerů, které se s ní potýkají. Dále pak násilné protlačování nebinárních jedinců, experimentování se sexualitou ve stáří, samotné stáří a jeho úskalí a samozřejmě etnická diverzita a kulturní pluralismus. Byla by to zkrátka dlouhá debata o tom, která všechna témata tato série otvírá. Horší je pak to, že je nijak nezavírá. Spousta linek vyšumí do ztracena (např. Steve, Mirandy alkoholismus, neplodnost) a tak nějak se všechno jen vydává za něco, čím není. Absolutně se zde vytrácí motiv přátelství a pospolitosti původního seriálu. Už první díl si pro mě pod sebou podřezal větev tím, že zhanil Samanthinu absenci docela hyenickým způsobem a byla tam dost cítit reálná příčina ze zákulisí zdejších vztahů. Nevím, na jednu stranu to bylo strašně aktuální, moderní, módní a trendy, až se mi to vlastně příčilo a říkám si, jestli vlastně jsem cílová skupina co se věku týče. Dívalo se na to celkem hezky, ale nemělo to absolutně žádnou celistvost a byla to jen taková přehlídka problémů dnešního světa. Pěst na oko. ()

Galerie (727)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v New York City a Paříži. (Grimaldi)
  • Herečka Kim Cattrall si návrat do role Samanthy podmínila tím, že se bude jednat pouze o krátké cameo. Dále požadovala. aby se o její šaty postarala kostymérka Patricia Field. V neposlední řadě pak trvala na honoráři ve výši jednoho milionu amerických dolarů. Producenti jejím žádostem vyhověli. Cattrall se zde přitom mihne jen na 71 sekund. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama