Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sestry Samantha a Tara Carpenterové a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby tam začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se nový a ještě brutálnější vrah v masce Ghostface a jejich životy jsou opět v ohrožení. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (356)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

To, jak jsem si u pátého dílu vykroutil hlavu nad tím, kdo se to nakonec skrýval pod maskou, tak tady jsem se při odhalení už vyloženě pochcal smíchy. Příště bude vraždit 13leté dítě ? Každopádně, konečně tu zavál nový vzduch, vraždí se v prostředí NYC a většinou na veřejnosti, což bylo docela cool. Brutální je to opět dost, bodá se tu snad do všech částí těla, ale občas to bylo táák strašně komický. Někteří tu schytají masakr a jsou schopni dál pokračovat, třeba típek, který dostane asi deset ran nožem a on nakonec přežije,  pak zase hlavní postava bodne vraha pouze do ramene, jen proto, aby mohl za pár minut pokračovat a dál jí nahánět. Nesmyslů tady bylo na mě fakt dost. Jinak úvod byl klasicky tou nejlepší scénou, kde hned dojde k pěknému zvratu a líbilo se mi opět připomenutí všech dílů. No, nebýt toho debilního konce, měl jsem chuť dát čtyry, ale bohužel. (jen pro mé info - čtyry hvězdy - první, druhý a čtvrtý díl, ostatní po třech) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v případě přechozího (a příšerného) dílu jsem musel chvíli po začátku zkontrolovat, zdali se omylem nedívám na XXX Parody verzi filmu. Nejen, že většinu času šestý Scream tak vypadá (New York, neNew York, povětšinou zde trávíme čas v dost chudých, uměle působících a scénicky nezajímavých interiérech), ale hlavně k tomu nabádá to obsazení, způsob, jakým zde všichni hrají i jak jsou namaskovaný. Všechny ženy tu mají čtvrtmetrové řasy, úplně všichni pak nepřirozeně vyhlazené tváře a tak nějak divně jakobysvůdně kroutí svými plnými rty, mužské postavy jsou zase katalogově vysvalené. Jedním z atributů slasheru pak vždycky byla nějaká diverzita mezi potenciálními oběťmi, tady jsou všichni jak z jednoho vrhu. Ale, přiznám se, asi jsem tentokrát prostě akorát potřeboval sledovat někoho, jak je do něj bodáno nožem a Ghostface je v tomto díle příjemně urvanej ze řetězu a klove to tam jak šílenec. Tak buďme tolerantní. Brokovnicové vykročení z kánonu budiž jednozančně nejlepší scénou už jen proto, že se na něj pořád neupozorňuje. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vreskot osvedčená maska určite nesklame, hoci je to fakt už preluhované a nápadmi presluhuje. Hrdinovia tu majú samozrejme nadpozemské schopnosti prežitia, keď opálené kamarátky dostanú nôž do brucha, nič to neznamená, to ako špáratkom pomedzi tesáky. Za tucet rán do hrude je zas maximálne kyslíková maska. Proste klasika Vreskot, nič sa nezmenilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejbrutálnější bodnutí jsou vrcholem celé série. A prostor je i pro inovativní prvky. Je to rok, co uplynul od vražd ve Woodsboro. A jelikož ze staré party zůstala jen Gale (Courteney Cox), bylo lepší dát permanentně vražednému městečku sbohem a s novou omladinou se ocitáme v New Yorku. Ghostface si ale nalézá ke svým obětem cestu i nadále. Sestry Samantha (Melissa Barrera) a Tara (Jenna Ortega), které přežily minulé vražedné běsnění, nebudou mít od útočníka s nožem ani na chvíli pokoj. A do hry se vrací také sličná Kirby (Hayden Panettiere), se kterou jsme se měli možnost poznat ve čtvrtém dílu, dnes už kariérně poskočila a je agentkou FBI. A teď k těm inovacím. Zásadní posun představuje razantní změna prostředí. Nalézáme se vůbec poprvé ve velkoměstě, což odbourává tradiční sevřenost zapadákova, kam byla všechna předchozí dějství situována. Nesetkáme se už s Neve Campbell, dosavadní hlavní hrdinkou, po které se nikomu stýskat nebude. Horší herečka už snad ani neexistuje a ještě si diktuje značné finanční nároky. Ghostface si po první vraždě hned v úvodu sejme masku, jeho obětí je Samara Weaving, následně v obchodě se smíšeným zbožím bere do rukou jinou vražednou zbraň než je nůž, a sice brokovnici. A velká vylepšení doznaly jednotlivé mordy, které jsou krvavé jako nikdy předtím. Paradoxně po těch všech četných a kvalitně krvavě vyvedených bodnutích zůstává stále mnoho přeživších. A to filmu neprospívá. Odpustil bych si i směšné cameo Skeeta Ulricha, sériového vraha z jedničky a zároveň otce Samanthy, který se své dceři zjevuje jako halucinace. Na hraně parodie je závěrečné rozuzlení, které má ale zdárně napínavý finální průběh, a pro jeho úplné pochopení je dobré vidět Vřískot 5. A vlastně ve výhodě jsou ti diváci, kteří mají sérii zhlédnutou celou, neboť se před nimi rozprostře svatyně, ve které jsou k vidění všechny zásadní propriety z předchozích Vřískotů. Důvěru ve scénář opětně dostala dvojice James Vanderbilt a Guy Busick, režie byla svěřena znovu dvojce Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, kteří po odvarové pětce měli co zlepšovat. Přitvrdili v brutalitě, z Melissy Barrery je solidní sexice, inovovalo se a dopadlo to zdárně. 8/10 ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Chcem si cez sviatky dobehnúť zopár hororových restov a čím iným začať, než hororom, ktorého ďalšia časť sa v posledných dňoch / týždňoch kompletne rozpadla? Myslím si, že Christopher Landon je pre Scream režisér ako stvorený, takže mi je velmi lúto, aký osud postretol Scream 7 a mrzia ma nechutné politické nátlaky, ktorým produkcia podlieha. Ale teraz späť k tomuto filmu. Z Woodsboro sa dej presúva do New Yorku, aj keď sa nedá povedať, že by to príbehu nejako prospelo. Samantha sa stane hlavným cielom nového vraha, ktorý ale nemá prešpekulovanú motiváciu a s pribúdajúcimi minútami filmu dochádzajú nápady a začína sa vytrácať tá fresh atmosféra, ktorá k tejto sérii neodmyslitelne patrí. Herecky to je stále super, bodycount je vysoký, staronové charaktery príjemne zakompované, ale skrátka tomu chýba niečo, čo by zanechalo výraznejší dojem. Práve preto som sa tešil na réžiu Christophera Landona, ktorý dokáže roztočiť poriadnu hororovú zábavu. Som zvedavý, ako to so sedmičkou nakoniec dopadne, ale vela nádejí tomu do budúcna nedávam. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • První film ze série, jehož originální název je očíslovan římskými číslicemi. (Takeshi666)

Související novinky

Sedmý Vřískot vítá staré známé

Sedmý Vřískot vítá staré známé

12.03.2024

Kolem vřískající série bylo v nedávných měsících poměrně velké rušno. Poslední Vřískot 6, jenž měl premiéru zhruba před rokem, v kinech vydělal slušné peníze, stejně jako jeho předchůdce pátý díl,… (více)

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

Sedmý Vřískot přišel o hlavní hvězdu

22.11.2023

Zajetá a komerčně úspěšná hororová série je ve velkých problémech. Třiatřicetiletá herečka Melissa Barrera, hvězda posledních dvou dílů populární hororové řady Vřískot, totiž dostala vyhazov z… (více)

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

Sedmý Vřískot střídá post režiséra

03.08.2023

Oblíbená hororová řada opět mění tvůrčí tým. Poté, co otěže nad sérií původních čtyř filmů z let 1996 až 2011 v režii legendárního Wese Cravena v roce 2022 převzalo režijní duo Matt Bettinelli-Olpin… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama