Reklama

Reklama

60. léta, newyorský Bronx. Boss bronxské mafie Sonny zabil člověka jen tak... Za bílého dne vytáhl pistoli a střílel. Svědkem činu se stal devítiletý kluk Calogero, který je fascinován vzrušujícím světem mafie a u výslechu Sonnyho neprozradil. Tak začalo toto jejich podivné kamarádství... (North Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

De Nirova prvotina předčila myslím očekávání všech fanoušků tvorby Martina Scorseseho. De Niro mistrovi jistě často hleděl pod prsty a tudíž se Příběh z Bronxu nese v již vyšlápnutých kolejích. Není to ale myšleno v negativním smyslu. Pan De Niro rozehrál vynikající partii, ve které se setkáváme se spoustou vyjímečných postaviček, nechybí oblíbená představovačka Kdo je Kdo. Hudba potěší, stejně jako rolička Joe Pesciho. Pro mě se Příběh z Bronxu řadí jen o něco málo níž než nepřekonatelní Mafiáni. Geniálního žolíka pro svět filmu představuje objevení Chazze Palminteriho. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Místy je Scorseseho vliv skutečně znát a jsou části, které jako by Mafiánům z oka vypadly (úvod, vysvětlování přezdívek gangsterů), ale samozřejmě se Bronx s jeho o třídu lepšími díly nedá srovnávat. Peníze zde mají opět hlavní vliv na moc, majetek a přátele, postavy nejsou jednoznačně profilované – je na ně nazíráno z dětského pohledu váhavě nevyhraněného mladíka. De Niro odvádí famózní herecký výkon a svými replikami dokáže při promluvách k synovi učinit z rozhovoru emocionálně vypjatou situaci, ale jakmile zmizí z obrazovky, odchází s ním i kus filmu. Za vyloženě špatný tah považuji obsazení Lilla Brancaty (Calogero v pozdějším věku), který je naprosto ordinérní vzhledem i herectvím a na utáhnutí filmu mu chybí jakékoliv charisma Během Bronxu mi hlavou stále poletovala myšlenka: „co je to za mafiánský film s De Nirem bez Joea Pesciho“? A pak přišel ten velký nečekaný moment, kdy se na chvíli objevil, a mně oči zjihly, protože vidět tyto dva velikány opět spolu je nezapomenutelný zážitek! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý film, ktorý má svoje čaro. Na to, že to bol prvý režisérsky kúsok Roberta De Nira klobúk dolu. A to som sa dozvedel len nedávno, že to režíroval sám. Silný príbeh so skvelými hercami, ale nemôžem si pomôcť - do top gangsterky (Donnie Brasco, Krstný otec, Mafiáni) tomu niečo chýba. Mladí herci ma teda tiež veľmi nepresvedčili, hlavne predstaviteľ hlavnej úlohy a ďalšie mínus za príliš krátky výstup Joea Pesciho. Inak výborný film. A Chazz Palminteri od tohto filmu patrí medzi obľúbených hercov čo stvárňujú mafiánov. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Oceňujem De Nirov skromný príbeh z prostredia kriminality, v ktorom si vonkoncom nepotrpel na scorseseovské cynické maniere plné čierneho humoru, ale vsadil na jednoduchý vzťahový trojuholník "otec-syn-gangster", ktorý je vzájomne prelínaný a pútavý. Pozdáva sa mi, že De Niro kontrastne vykresluje mafiánsky svet očami naivného dieťaťa a triezveho dospelého a zároveň aj do postavy mafiána (v tomto prípade skvelého Palminteriho), - ktorý je v predstavách diváka automaticky spätý s vulgárnym slovníkom a chladnokrvnou náturou - vdýchol náznak ľudskosti a charizmy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro natočil svoj režijný debut s takou istotou, že by som uveril, že ho natočil možno aj Scorsese. Asi to bude tým, že pri svojich nespočetných úlohách mafiánov hádzal očkom aj pomimo na režisérov a čo to podchytil. Dokáže udržať pozornosť po celý čas, príbeh je zovretý, ako prostredím, tak rovnomerným tempom rozprávania a sugestívnou atmosférou jednej štvrti. Príbeh z Bronxu môže trochu pripomenúť starú klasiku Angels with dirty faces. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (24)

  • Kathrine Narducci přivedla svého devítiletého syna na casting do role mladší verze Calogera (Francis Capra). Když viděla, že role Calogerovy matky není ještě obsazena, zeptala se, jestli by casting nemohla zkusit taky. A roli nakonec dostala. (StarsFan)
  • Robert De Niro měl stále potíže s nalezením správného herce do role Eddieho Mushe, a tak se rozhodl obsadit skutečného Eddieho Montanara. Štáb jej nalezl v nedalekém sousedství, kde zrovna prohrával sázku. Na všechny tak padla obava ze smůly, kterou by mohl Eddie filmu přinést a skutečně – hned první den, kdy Eddie natáčel, celý propršel. (HellFire)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 200krát, což je 1,63krát za minutu. (Dixxx)

Reklama

Reklama