Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Předvečer svátku Všech svatých (více)
Trailer 1

V roce 1963 o Halloweenské noci ubodal šestiletý Michael svou patnáctiletou sestru Judith. Po patnácti letech v ústavech se mu podaří právě v předvečer všech svatých utéct. Nikdo neví a nikdo ani nechce vědět, co se stane 31. října 1978, kromě doktora Loomise, Michaelova psychiatra. Ten si je jistý, že se Michael vrací zpátky do Haddongield, ale když to zjistí zbytek města, je už pro mnoho lidí pozdě. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (786)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klasika, ale slabší než Věc, o dost. Což mě přivádí na otázku, jak je možné vidět v televizi na kterou se Jamiee L. Curtis dívá, film The Thing (je to začátek původní verze, ne remaku, který si John za pár let natočil:)). Legenda, která mě minula obloukem, možná tomu pomohl křik, možná něco jiného, ale přesto asi nikdy nepochopím, co na tom všichni vidí. Jamie Lee Curtis mě asi ve svém nízkém věku nedokáže pořádně zaujmout... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Seriously? Chápu, že tohle byl první slasher, který ovlivnil mnoho dnešních slasherů, ale jen proto, že Halloween je první svého druhu si nezaslouží tak vysoké hodnocení. Ve filmu není žádná záhada, žádné děsivé či lekavé scény, vraždy jsou podivné, bez napětí a bez snahy šokovat ještě k tomu ukázané letmým pohledem a chybí i KREV! Michal Myers nemá žádný důvod k zabíjení postav, vždy se objeví a zemře a přijde zpátky k životu. Úsměvná a nepřesvědčivá fraška. Tohle je druh filmu, kde si můžu zajít do mikrovlnky pro hotový popcorn a o nic nepříjdu. Každý kdo shledává film strašidelným, musí žít velice bezstarostný život. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Stará klasika a praotec všech vyvražďovaček. U dnešní omladiny která je závislá na totálních masakrech, explozích vražd a co největší akčnosti u hororu by to asi moc neuspělo, ale příznivci staré dobré školy to určitě ocení. Zde nejde o masakr, tady si vystačíme z temnou hudbou zlověstnou atmosférou a specificky podanou postavou Michaela Myerse. Z dokonalé temnoty jeho černé postavy v bílé masce prostě mrazí a to z jakým odhodláním si jde za svým cílem zabít konkrétní osobu a ne jenom bezmyšlenkovitě zabít každýho na potkání je prostě geniálně podaný. Není to vrchol série, ale rozhodně se jedná o skvělý rozjezd.85% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Přelom mezi horory. Výborná hudba, děsivý vrah ještě s děsivější maskou, hororový vyvražďovací scénář a výborná Carpenterova režie s temnou stránkou kulis. Klasika - ORIGINÁL ve svém žánru. PŮSOBIVÝ soundtrack, který by si neměli pouštět lidi s psychickými problémy. Jeden z nejlepších hororů 70. let (možná i všech dob). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S odstupem pár let musím přidat i tu pátou hvězdičku, protože Halloween je jedinečný film. Zneklidňující atmosféra graduje až do infarktového konce, John Carpenter se nepáře s postavami ani s divákem, používá nervózní dlouhé záběry z Myersova pohledu a ukazuje ho jako čiré zlo, čemuž nemáte problém uvěřit. Že v jednoduchosti je síla, tu platí stoprocentně. A Jamie Lee Curtis je úžasná. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (162)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 47,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 70 mil. (NIRO)
  • Dvířka skříněk, ve kterých leží a visí mrtvoly, se samovolně otevírají. (Danny F.)
  • Tommy Lee Wallace, člen produkce, hrál Michaela Myerse ve scéně, kdy je Laurie (Jamie Lee Curtis) schovaná ve skříni a Myers se za ní dobývá skrz dveře. Na zdemolování dveří totiž měl štáb jen jeden pokus a Wallace si chtěl být jist, že se scéna povede. (Alfréda)

Související novinky

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

25.05.2016

Halloween Johna Carpentera je naprostá hororová klasika, jíž nedokázalo zastínit žádné ze sedmi pokračování. Hlavní série skončila v červenci 2002, o 5 let později ale došlo na remake v režii Roba… (více)

Reklama

Reklama