Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (71)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Návrat starých známých z kultovní Jedničky už nemůže od verdiktu, že se jedná o zbytečně nastavovanou kaši, už zachránit. Vše podstatné a navíc skvěle řekla Jednička a není potřeba se hnípat v tom jak probíhaly první sezení u psycholožky nebo co předcházelo vzestupu gangstera Sama. Opravdu bohatě stačí původní film a ty zbylé neměly vůbec nikdy spatřit světlo světa. 55% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší díl celé trilogie, který by se dal nazvat přídavkem Epilog. Zbytečné dovysvětlování a snaha o zatáhnutí psycholožky do děje prvního dílu víc než je zdrávo. U Hollywoodu bych chápal snahu film takto prodlužovat jako navyšováním zisků, ale proč Hong Kong? Sakra všeho moc škodí a už je to jen krůček nad hladinou 2* filmů a tam bych opravdu ani jednoho z hlavních postav vidět nechtěl. ()

Reklama

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Třetí díl diváka zavede do sféry vzpomínek, snů, iluzí, halucinací jediné přežívající hlavní postavy z předešlých dvou částí (narativ je ale velmi nechronologický, takže se zde jsou epizody s Yanem, Samem apod.). Po úspěšné eliminaci všech zlých i dobrých chlapů, kteří mu stáli v cestě se inspektor Ming chce sám stát “dobrým poldou”, ale siť kterou pracně splétal polapí i jeho. Mingova existenční krize mi v prvním díle přišla tochu plytká, ale po shlédnutí dalších dvou dílů bych řekl, že se jednalo o pouhou předehru – děj vás dokáže naprosto strhnout a zavěr zapůsobí jako poslední tah mistrova štětce na obrazu; jako domalování panenek na očích draka. Film rozkrývá souvislosti z předešlých dvou částí, je asi nejvíce epizodický. Hodnoceno zvlášť by u mě jednotlivé dily dostaly po čtyřech hvězdách, kumulativní efekt ake přesahuje součet zážitků z jednotlivých dílů trilogie. Celkově bych trilogii dal *****. Wai Keung Lau a Siu Fai Mak zplodili nového Kmotra. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh se uzavřel a je hotovo. Kvalitativně má série spíše sestupnou tendenci, tady už šlo jenom o to, aby se třetí příběh narouboval na předchozí dva filmy a celé to nějak dostalo smysl. Myslím, že tohle se podařilo se ctí, ale dozvuky prvního filmu stejně zůstávají natolik silné, že je třetí "Volavka" jen prostě třetím dílem v sérii. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa vynikajúca a veľmi porovnávateľná s prvým dielom. Prvá polhodinka pôsobí dosť nevyrovnane, ale postupné psychologické reči a pekne postupná pojitosť s prvým dielom do jednej veľkej súhry dávajú tejto trilógii výnimočnosť. Veľmi prekvapujúci, dojímavý a skutočne premyslený záver. Ozaj dobré! 80%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama