Reklama

Reklama

Zásah policie proti překupníkům drog končí krvavou přestřelkou. Policisté Francis a Ray Tierneyovi objeví na místě zásahu několik mrtvých kolegů a gangsterů. Jejich otec, který také pracuje u policie, přiměje Raye, aby se ujal velení speciálního týmu pověřeného vyšetřováním. Ray další den objeví na místě činu ztracený mobil a svědka, který potvrdil, že po přestřelce odsud unikl v taxíku zraněný gangster Angel Tezo. Mezitím Rayovi kolegové objeví opuštěné taxi s mrtvým taxikářem. Ukáže se, že to je parta zkorumpovaných zločinců v uniformě, kteří jsou do případu přímo zapleteni. Chtějí zpátky peníze, a proto musí najít Teza dřív než jejich kolegové z jednotky vedené Rayem. Aby zdrželi vyšetřování, zapálí taxi a vydají se po Tezových stopách. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (424)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film s najdebilnejším koncom, aký som kedy mohol vidieť! A paradoxne, perfektné herecké výkony Colina Farrela a Edwarda Nortona ten koniec umocnili, pretože niet nad to, ako si poprijebávať navzájom v írskej knajpe za rytmu fajnej írskej muziky a ešte to luxusne strihnúť s debilnými Portorikáncami na záver.... Zbytočne som sa len rozčúlil! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedený a drsný krimi snímek plný skvělých hereckých výkonů, dusné atmosféry a patetických dialogů. Jedná se o nenápadný ale krásně oldschoolový film, který se nebojí přitvrdit. Jedná se sice o klišoidní příběh o dobrém poldovi vs. zkorumpovaní kolegové, který se snaží bránit rodinou čest, avšak v podání takto brilantní režie a výborných herců (z nichž se někteří objevili v poměrně netypických rolích) to vůbec nevadí a já byl velice potěšen. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A jaj tak to je trošku oříšek. Nikdy jsem se netajil že zpracování tématu o hodně špinavých poldech je můj dost oblíbený žánr. Celkem pochopitelně mě tedy nemohl minout film Hrdost a sláva. Film samotný mě příliš nepřesvědčil. Hlavní role Edward Norton. Colin Farrell tolik času před kamerou přece jen nestráví. Tohle je taková menší past prezentovaná na plakátech. Na druhou stranu scény s Colinem vyvolávají ve filmu vždy dost veliké napětí a hlavně pocit že se něco děje. První věc co mě na filmu zaujala byla nápaditá kamera, kterou musím pochválit. Filmu musím bohužel vytknout zoufalý nedostatek akce. 70% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Znáte to klišé "hodný a zlý policajt"? Tak přesně tyto dvě dějové linky se odehrávají v tomhle filmu. Místy se spolu spojí a zase rozběhnou opačným směrem. Můj oblíbený herec Edward Notron je tím hodným a charakter mi nějak připomínal postavu Montyho z filmu 25. hodina. Colin Farrell mě absolutně šokoval svojí zápornou postavou. Tohle policejní téma už bylo mnohokrát natočeno a čekal jsem, že už mě němůže nic překvapit. Jenže ouha. Scéna s miminkem a žehličkou mi vyrazila dech a sotva jsem dýchal! Pomohla tomu dokumentární kamera, kdy se při akcích jsme ve středu děje a kamera se třese všemi směry. Rozhodně se vyplatí na tento film kouknout.... ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE SOLD OUR SHIELDS OFF TO THE HIGHEST BIDDER." --------- Vždy som chcel dvojicu Norton & Farell pekne spolu na jednom mieste. Konečne to mám a čo z toho nakoniec bolo? Slabá, zbytočne dlhá, nepekná krimi bez chuti a dobrej príbehovej linky, navyše plná všemožných klišé. Čo už. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Bratři O'Connorové začali psát scénář již v roce 1999 také díky jejich otci, který sloužil u NYPD a díky němuž se dostali k jinak zapovězeným zdrojům. (Olík)

Související novinky

Tvůrce Warriora si brousí katanu

Tvůrce Warriora si brousí katanu

13.05.2012

Gavin O'Connor ve skutečnosti přesvědčil už kriminálkou Hrdost a sláva, ale opravdu hrdý a slavný se stal až díky Warriorovi, „nejlepšímu filmu roku 2011, který nebyl nominován na Oscara“. Své… (více)

Reklama

Reklama