Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 1
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 214)

petero 

všechny recenze uživatele

Gangster Squad je totálna oddychovka bez akýchkoľvek vyšších ambícií s tak lineárnym a absolútne neprekvapujúcim scenárom, že ani nie je možné ako sa im podarilo nalákať takú hereckú zostavu. Absolútne sa to nedá prirovnať k LA Confidential či nedávnemu Lawless. V momente odchodu z kina vyprchá z hlavy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Drsné a štýlové s luxusným obsadením, presne taký sú Lovci gangstrov. Gangster Squad hrajú na rovnakú notu ako ostatné gangsterské filmy, no čo sa týka príbehu, tak to nie je žiadny zázrak, jediný a výrazný rozdiel medzi gangsterkami je Fleischerov štýl. Cool zábery, ktoré pasujú aj mladšiemu publiku, no čo sa týka samotného filmu, tak tomu chýba väčší kaliber. Trochu by chcelo pritlačiť na pílu a prihodiť tam nejakú zaujímavú odbočku, ktorá by príbeh výrazne posnula ďalej. Na druhú stranu je plus, že film od hlavných hrdinov skoro ani neodbieha a drží stále na rovnakej pôde. S jednej strany je to fajn, film nie je zbytočne naťahovaný a ide sa rovno na vec, ale je to v podstate len obyčajný akčňák, ktorý je prezlečený za gangsterku. Povedzme si pravdu, bez toho hereckého obsadenie by nikoho tento príbeh nezaujal. 80% - 4* ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do Gangster Squad jsem nevkládal příliš velké naděje, ale pevně jsem doufal, že uvidím něco ve stylu herní klasiky - Mafie. A co se nestalo, byl jsem příjemně překvapen. Na filmu není nic špatně, což potvrzuje i herecké obsazení. Co je ale hlavní, jsou samozřejmě přestřelky, kterých je naštěstí dostatek. Vše působí autenticky a je to prostě skvělá zábava...90%...[02.02.2013_Cinestar_Černý Most] ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Gangster Squad jsem dlouho napjatě očekávala, ale přiznávám, že to bylo především kvůli Emmě a Ryanovi, kteří mě společně dostali už v Crazy Stupid Love. Ani v tom devětačtyřicátém,ovinuti cigaretovým kouřem a nebezpečím, nezklamali. (Jen jsem nepochopila ten jeho místy příšerný přízvuk?) Jinak je to taková popcornová akční zábava, která nezklame, pokud v tom snad nehledáte nového Kmotra, nebo něco hlubšího. Kromě romantické linky mě nejvíce zaujala atmosféra té doby, teskním po časech, kdy se muži uměli oblékat (a nebyli zároveň považováni za "teplouše") a kouření cigaret působilo smyslně a přitažlivě. Jediné, co mi u filmu opravdu vadí, je Sean Penn, který působí asi tak hrozivě jako děcko, kterému seberete hračku a nevýrazný Josh Brolin v hlavní roli. Se vším všudy tak za tři hvězdičky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Můj problém s filmem se jmenuje nedůvěra. Aboslutně jsem nechápal, proč Johnova parta Mickeyho zabijáky mlátí místo aby je pozabijela, když už drsnost tak pořádná a ne na půl. Tohle mě přišlo jako hodně umělý sladidlo na efekt. Další věc se kterou bohužel nemůžu zcela ztotožnit jsou scénarisitcké dírky, tady budu spoilerovat, tak kdo nechce tak at si teď na chvíli zakryje kukadla. Scéna kdy jde chlapík bránit Emmičku před Mickeym, by byla fajn, ale dost těžko se mě věří, že Mickey by chlápka zabil a nešel si prověřit přítomnost Emičky. V okamžiku kdy by mohla scéna pokračovat a gradovat je střih a situace se už vůbec neřeší. Další je ta závěrečná přestřelka, mě by zajímalo co dělala Johnova parta za těma autama tak dlouho, když po tom co Sean vylezl z hotýlku zlikvidovala zbylý hajzly před hotelem asi za 10 sekund. Já nejsem žádnej pitval obecnej a spousty věcí přecházím, ale tohle mě prostě mlátilo do očí. Co rozhodně nezklamalo je herecká enkláva, ostatně kvůli který jsem na film šel. Ze všech nejvíc se mě líbil Ryan Gosling, ten si toho policejního barovýho děvkaře rozehrál výborně. Emma Stone sice zahrála taky dobře, ale ona bohužel není můj typ a kdyby na jejím místě hrála jiná hollywoodská samička , tak by moje oči by měli lepší mejdámek . ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Filmovanie prebiehalo v kalifornských mestách Los Angeles, Bellflower a Santa Clarita. (MikaelSVK)
  • Zpěvačka Slapsy Maxie (Lucy Davenport) zpívá do mikrofonu RCA 77-DX shora. Tento typ mikrofonu je však citlivý pouze na zvuk přicházející ze stran. (Dr Lizal)
  • Ve filmu sestaví policejní náčelník Parker (Nick Nolte) jednotku Lovců mafie, aby zničila nelegální činnost Mickeyho Cohena (Sean Penn). Ve skutečnosti však Cohen už dávno seděl v Alcatrazu za daňové úniky (pykal v letech 1950-1961), a jednotka měla pouze bránit novým gangsterům, kteří chtěli převzít jeho aktivity, v příchodu do Los Angeles. Chycení gangsteři byli biti, mučeni a vyhnáni z města pod pohrůžkou zabití, kdyby se vrátili. (Dr Lizal)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama