Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Zrození

  • USA Exorcist: The Beginning (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co ztratil svou víru v Boha, vydává se otec Merrin (Stellan Skarsgård) na archeologickou expedici do Keni. Zde byl právě objeven neuvěřitelně zachovalý byzantský chrám. Zdá se, že stavba byla pohřbena do země těsně po ukončení prací. A pod ní spí neklidným spánkem cosi prastarého, co čeká na své probuzení. Když mezi domorodci a britskými vojáky propukne spor, Merrin jen bezmocně přihlíží krutostem páchaným na nevinných vesničanech. Takové ukrutnosti již ve svém životě viděl a modlil se, aby už nikdy nebyl svědkem něčeho podobného. Opravdová hrůza však přichází, když se krev nevinných vsákne do vyprahlé africké planiny. Tam, kde se zrodilo zlo, musí otec Merrin pohlédnout do jeho skutečné tváře. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

PKD 

všechny recenze uživatele

Perfektní scénář a naprosto squellý Stellan Skarsgard,jehož výkon,jasně dominuje celému filmu. Což ale neznamená,že ostatní jsou špatní. Parádní atmosféra,a autory námětu,musím pochváliti. Možná,že vymítací finále je poněkud více cool a až moc,comicsově akční a efektní,ale to mi v tomto případě,vůbec nevadí. I tak to má grády. P.s. díky tomuto filmu si pak totálně vychutnáte úvodních 9min. prvního filmu,které díky němu,získavají mnohem komplexnější rozměr. Je to též jeden z mála filmů,potažmo hororů,které mám záměrně v cz a ne v orig. Ten se mi při porovnání,moc nelíbil,což je docela zvláštní...asi. ,,Bůh tu dnes není,pastore´´. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jediné,co na Zrození vidím pozitivní,je atmosféra první půlky filmu.Film si dokáže udržet napětí i očekávání z následujících okamžiků.To vše jde ovšem postupně do háje,děj přestane mít jakýkoliv význam,prakticky je bez života,ono napětí zmizí a sledujem jen pobíhání herců za ničím a před ničím.Neočekával jsem,že by se Zrození alespoň minimálně mohlo přiblížit k prvnímu The Exorcist,ale přece jen se nemusel stát zapomenutelným blábol o ničem.Škoda hlavně té nevyužité atmosféry z prvních minut filmu. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Otec Lancaster Merrin je zde pošpiněn na celé čáře. V oreginále vypadal jako spořádaný člověk, ale tady ukazuje na lidi kteří mají dostat kulku do hlavy, zamiluje se do dívky (dokonce se s ní líbá), je velkej drsňák.- žádná taková vlastnost mi neodpovídá na kněze - takže, co to mělo znamenat prosím ??. Zkoukl jsem to a přežil - za přežití 1* ()

Derek 

všechny recenze uživatele

harlinov navrat k hororom po dlhsej odmlke (PRISON, NOES4) a to hned s pokracovanim k jednemu z najkultovejsich a najstrasidelnejsich hororov Exorcistu (i ked navrat to bol krkolomny potom co vystriedal na reziserskej stolicke Paula Schradera a musel znova nakrutit 90% materialu). neviem ci to je problem povodneho scenara, alebo fakt ze vacsina filmu uz bola dokoncena a bolo treba s nou pracovat, ale cely film posoby rozharanym dojmom. nie je tu prilis vela strasidelnej atmosfery a vacsinou sa dockame len lacnych lakaciek ktore dokazu vystrasit ked tak len deti a zeny, navyse to vsetko v doprovode otrasnych CGI efektov (uvodny zaber na egypt, hyeny, muchy a zaverecny zaber na Rim). pribeh sa potaca od nikial nikam, navyse finale musi mat obligatny exorcismus, ktory vsak zapada do filmu ako past na oko. este stastie ze harlin mal k dispozicii solidny tym (stellan je slusny, hudba dobra a hlavne kamera je vynikajuca), tak to nie je az take fiasko ako sa dalo ocakavat po povodnych problemoch s vznikom filmu... ()

Ještěřák odpad!

všechny recenze uživatele

První jsem accidentálně myslel, že sleduju "toho" Vymítače v rozšířené (modernizované) verzi, a některé scény (neuvěřitelně směšné hyeny) tomu roku 1973 řekněme odpovídaly, ale pak se film začal měnit v neskutečný galimatiáš, nechtěný / krví zacákaný humour a blábol, takže jdu ze všeho nejdřív vyfackat všechny lidi, kteří se podíleli na této pakárně, a bezprostředně poté sebe - za očividné spláchnutí mozku do hlubin hajzlu. Snad ještě větší cvokárna než MUMIE, která si dýl než do úvodních titulků alespoň na nic seriózního nehrála. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Prequel slavného Vymítače ďábla (1973) během úvodního víkendu (20.-22.9. 2004) vydělal v Severní Americe 18,1 milionu amerických dolarů. Celkově si padesátimilionová produkce odnesla z domácích kin 41,8 milionu dolarů, celosvětově pak utržila 78,1 mil. (imro)

Související novinky

Run, Renny, Run!

Run, Renny, Run!

16.05.2005

Za Vyháňača diabla: Počiatok režisérovi Rennymu Harlinovi (na obr.) síce ruky nikto nebozkával, no čo nie je, môže byť. Jeho ďalším filmom totiž má byť akčný thriller RUN, čo naznačuje, že Harlin sa… (více)

Nové filmové peklo?

Nové filmové peklo?

16.04.2005

Peklo hej, ale určite nie nové. Paul Schrader dostal šancu uviesť do kín svoju pôvodnú, producentami zamietnutú verziu Exorcist: The Beginning,. Tá pre nich nebola dostatočne presiaknutá krvou, čiže… (více)

Reklama

Reklama