Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadpřirozené zlo přichází do archeologického naleziště v poválečné, Brity ovládané Africe. Nebo je narůstající počet úmrtí a hrůz dílem lidské bytosti? Otec Merrin viděl během války tolik zla páchaného lidmi, že se zřekl své víry i kněžství. Jako dozorce nad vykopávkami záhadného chrámu bude muset znovu nalézt svou víru, aby mohl bojovat s nepřítelem, který je nejen mazaný a nekompromisní, ale především nesmrtelný. Merrina (Stellan Skarsgård) čeká konečné zúčtování s nejzavilejším nepřítelem lidstva. Režisér Paul Schrader (režisér filmu Auto Focus, scenárista Taxikáře) vnáší přímo hmatatelnou hrůzu do nejnovější kapitoly proslavené hororové série, kde bitevní pole představuje lidská duše. Strach přichází a zmrazí vás až do morku kostí. (Magic Box)

(více)

Recenze (62)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Opravdu, ale opravdu někdo natočil film a někdo jiný ho o rok později natočil prakticky celý znovu i s tím, že do hlavní role obsadil stejného herce, který ji hrál v tom filmu natočeném před rokem? Jako pohnutky filmařů mi jsou dost často u řiti, ale tohle je fakticky úlet. Nevím, zda je to kvůli tomu, že jsem o rok starší (a mnohem lepší) Harlinovu verzi viděl dřív, ale ač to má občas slušnou atmosféru, je tohle hodně slabší odvar. S mnohem více směšně digitálních úletů... Čím je to delší, tím je to nudnější. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Pod nadvládou zla“ je film, který má gradující atmosféru a jsou zde momenty, které mohu duši hororového diváka potěšit, jenže celkově je to až příliš přímočaré a příliš se to snaží vytvořit oslí můstek pro „Vymítače ďábla“. Stellan to zachraňuje svým herectvím a svojí osobností, ale dál jak na průměr se tenhle film stejně nedostane. Chybí tomu potřebná tíživost a síla postav. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

K tomuhle sem se přichomejt čirou náhodou (ve velmi pozdních hodinách v tv)... Napřed mi nějakou dobu trvalo, než sem si uvědomil, že "...tohle přeci hergot není ta Harlinova verze?!"... Další čas jsem věnoval úvahám, proč vlastně někdo točí film, co už byl jednou natočen (navíc se stejným příběhem i hercem v titulní roli)... Nakonec jsem ale na tuhle divnou hru přistoupil a vlastně to zas tak špatný nebylo! Zatímco Harlin ve svém Exorcistovi: Začátku vsadil na akci a krev, zde se tvůrci zaměřili víc na příběh a atmosféru (což jedině chválím) - první vyšlo, druhé jen částečně... Příšerný efekty (zejména ta digitální zvířata), občas až přespříliš rozvleklý děj. Jinak Skarsgard opět výbornej, ani démonem posedlej křovák nebyl vůbec špatněj! Zajímavá zápletka stupňovaného napětí mezi dvěmi zcela odlišnými kulturami (afričtí domorodci vs. britští vojáci). Vlastně to byl víc mysteriózní thriller než čistokrevný horor! ()

mikulem 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní pokračování série. Mysteriózno funguje skvěle, trochu ale pokulhává napětí. Několik scén je nesmyslně rozbito střihem. Vidět každou tu scénu uceleně, užil bych si jí víc. Závěrečné vymítání pokulhává nejvíc. Jednak ty křesťanské kecy už začínají působit směšně, jednak to není moc strašidelné. Vůbec mám pocit, že v poslední půlhodině je hodně vidět nedostatek peněz. Škoda. Kdyby šla do kin tahle verze, věřím, že by se peníze našly a celý film by byl ještě působivější. (Harlinovu verzi jsem neviděl a vidět nechci.) ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Jsem to ale McŤulpas že si stahuji takovéto filmy....Stellan Skarsgård je nesympatický herec. To zubaté satanisko se svíticimi očima bylo k popukání, stejně jako ti počítačem vytvořeni psi co se na začátku filmu objevili. Svou roli ve filmu zahráli dobře snad jen vojáci. Nebo ten překladací černoch co komunikoval s domorodci, ten se tvářil jak kdyby zrovna vyšel z Bronxu. Možná by to bylo aj na jednu hvězdu ! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama