Reklama

Reklama

Slayers - Lina, postrach banditů

(seriál)
  • Japonsko Slayers (více)
Japonsko, (1995–2009), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hadžime Kanzaka (kniha)

Hrají:

Megumi Hajašibara, Jasunori Macumoto, Bin Šimada, Takehito Kojasu, Džúróta Kosugi, Hiroši Janaka, Daisuke Góri, Masato Hirano, Minoru Inaba (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(104)

Obsahy(1)

The Slayers je japonský akčný komediálny seriál, ktorý rozpráva príbeh putujúcej čarodejnice a lovkyne banditov, mladej Liny Inverse, a jej partnera, šermiara Gourryho Gabrieva. Dvojica musí bojovať proti temnému pánovi a jeho sluhovi. Na svojich cestách stretávajú nielen spojencov, ale aj nepriateľov. (Carol Pifková)

Recenze uživatele Genryuusai k tomuto seriálu (4)

Slayers Next (1996) (S02) 

Jak to tak ve světě anime bývá, pokračování Slayerů je lepší než první řada. Ze začátku to vypadalo dost stejně - bavil mě prakticky jen Zelgadis a už sem si říkal, že to na víc jak 4* nemá, ale když se ke konci dostal Xellos víc ke slovu a vůbec se urychlil děj, začalo to být o úroveň lepší. A nakonec i ta Maritna byla celkem ok... ()

Slayers Try (1997) (S03) 

Try je lepší než první série, to jo. Koneckonců v první sérii není Xellos, takže ta je prakticky bez šance.) Ale i když dávám plný počet, Next mi pořád přijde ještě o něco lepší... Ze začátku to tak nevypadalo, Try si takových prvních 15 dílů vede hodně dobře. Konec je ale jednoznačně horší než u Next a ona i ta Martina byla nakonec lepší než Filia. Taky mi vadil styl nakreslení těch dvou "přátel" Almayce - to už nebylo slayerovský nakreslení, to vypadalo jak yu-gi-oh nebo pokémon, prostě hrůza. ()

Slayers - Revoluce (2008) (S04) 

Seriálově pokračovat se Slayers rozhodně nebyla chyba. První část Revolution bych dokonce zařadil k tomu nejlepšímu, co vůbec pod titulem Slayers vyšlo. Navíc Xellos už v 5. díle? Subarashii! Jinak tahle série obsahuje i ironizující vtipy nevídaně těžkého kalibru jako třeba: "Well, they will serve as filler until Zuuma comes." Proneseno o dvou postavách těsně před jednodílným fillerem :D ()

Slayers Evolution-R (2009) (S05) 

Na Slayery je to až nezdravě vážné a plné děje. Navíc se to do sebe snažilo zakomponovat skoro všechny postavy, co jich jen ve světě Slayers je, což většinou nebývá dobrá volba. Tady se to ale imho vcelku povedlo a i když to má trochu nudnější pasáže, kde opravdu ty vtipy chybí, jde o hezkou možná-tečku za všemi předchozími seriály. ()

Reklama

Reklama