Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: Hezky natočený film. Jde vidět, že to Carnahan točil s chutí. Skvělý střih, skvělá digi-kamera, skvělá a dusná atmoška, skvělý herci - hlavně Liota stojí za zmíňku, kterého mám rád a tady se skvěle předvedl, že je to kvalitní herec. Bohužel film měl scénář, který byl IMHO trochu zmatený a který mě moc nezujal a trochu nudil. Každopádně Carnahan je skvělý režisér a má dobře našlápnuto. Přeji mu hodně štěstí do budoucna ! Zajímavé komentáře: kingik, ZhuKol :::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý thriller s výbornými hereckými výkony a parádní režií. Lehce předvídatelný děj Carnahan vypráví mistrovsky a záda mu přitom kryje skvělý Ray Liotta a nečekaně i Jason Patric, od kterého bych to rozhodně nečekal. A závěr, který se po celý film dává prostřednictvím flashbacků dohoromady se vážně povedl. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na filmu je znát, že si ho Ray Liotta ušil sobě na míru poté, co jeho kariéra nabrala sestupný trend a agenti mu dohazovali samé šablonovité nezajímavé role. Nehraje sice špatně, ale jeho nejlepší kreace je stejně propuštěný vězeň ve filmu Pod kontrolou. Na téhle kriminálce se dá ocenit ručně snímaná digitální kamera a střih, jenže scénář vaří z ingrediencí, které jsou notoricky známé a mnohokrát viděné. Víc jak 60 % celkového dojmu z toho prostě nevytáhnu - a to i přes, v rámci žánru, poměrně působivý konec a spoustu stylových postaviček z podsvětí a příslušníků policie. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Narkotika jsou typické béčko, které se s velkými kluky z Hollywodské první ligy měřit nemůže, ale v podpalubí mezi svými ukazuje pořádně ostré lokty. Joe Carnahana se vzepjal k takovému výkonu, že mu kdekdo prorokoval slibnou režisérkou kariéru. K té bohužel nikdy nedošlo, ale pár stylových filmů po něm přesto zůstalo. S tímhle je to jako s Rayem Liottou v hlavní roli. Na první pohled vypadá trochu ušmudlaně, nijak zvlášť výjimečně a lacině, ale hned na ten druhý překvapí sebejistotou, sympatičností a solidní úrovní. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Parádna formálna stránka a strhujúca prvá polhodinka (obzvlášť úvodná scéna). Scenár nie je nič objavné, ale práve ona zvolená forma filmu dosť pomáha. Herci veľmi fajn. Škoda, že to nasadené tempo a atmosféra nevydržali, ale stále veľmi dobré. Myslím, že Michael Mann sa pri točení Miami Vice týmto filmom inšpiroval. Čo však Mannovi úplne ušlo, hoci sa o to veľmi snažil, bol ten pocit ľudskosti a intimity. Carnahanovi stačí pár záberov na Patrica v sprche s malým bábom a je vám jasné, že sledujete poctivého chlapa z mäsa a kostí. Práve táto životnosť a normálnosť hlavných postáv robí z Narc silný zážitok. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Joe Carnahan přišel s nápadem natočit Narc po shlédnutí snímku Tenká modrá čára (1988). (oje)
  • Tom Cruise byl filmem tak ohromen, že přijal roli výkonného producenta a rozhodl se zajistit snímku větší rozšíření, než bylo původně v plánu. Přesvědčil také režiséra Carnahana ke spolupráci na připravovaném filmu Mission: Impossible III (2006). Nedlouho po začátku produkce ale Carnahan kvůli neshodám s Cruisem odstoupil. (oje)
  • Snímek byl natočen během 28 dní. (oje)

Reklama

Reklama