Reklama

Reklama

Austin Powers: Špion, který mě vojel

  • USA Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Austin Powers je na první pohled londýňský floutek, obklopený krásnými ženami, ale v noci pracuje jako tajný agent, připravený zasáhnout na Středním východě, v zamrzlé ruské tundře nebo v podzemí Východního Berlína. Austin nikdy neodmítl žádnou misi, a co je hlavní, nikdy nezmeškal následující party. Teď se musí nechat na 30 let zmrazit, aby porazil zákeřného zločince, který vydírá svět. S krásnou pomocnicí musí proniknout do zločineckého centra, odkud se jim s pomocí zubní protézy a zubní pasty podaří uniknout, ale ještě musí porazit ženské roboty v minisukních. Na této nebezpečné misi se musí Austin vypořádat se svojí sexualitou, která zaspala třicet let, a získat lásku krásné pomocnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Určitě ne první zhlédnutí] Všeho víc, ale bohužel už bez překvapení, které krylo záda jedničce o dva roky dříve. První a druhý díl se mi vlastně dost splývají dohromady, ale oba jsou skvělou připomínkou časů, kdy komedie nepotřebovaly ansámbl komiků, ale producenti vsadili vše na jednu kartu - třeba na svérázného Kanaďana, který je po své štaci v SNL na vrcholu popularity. Jediné co si musíte z Austina Powerse 2 odnést je, že pokračování uvedlo Mini-Me a jeho představitele Vernea Troyera vytesala do análů filmové komedie a internetových memů. 60 % ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Opět vtipné, opět ujeté a opět celkem i zábavné. Je jisté, že tento film rozhodně netrpí dnes tolik častým syndromem sequelu - nepůsobí vůbec vyčáchle a není dle mého soudu o nic horší než jednička. Trpí ale také úplně stejnými problémy, nebudu se zde však opakovat (viz můj komentář k jedničce). Dobrá oddechovka pro chvíle nudy a prázdnoty v mozkovně. Pobaví, spolehlivě rozveselí a většinu diváků příliš neurazí. 5/10 ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Jediný díl ze série co jsem viděl, a další nechci. Komedie plná vtipů, u které jsem se dvakrát sotva pousmál, a i to jenom “útěšně”, že aspoň něco přehlušilo tu infantilní křeč všeho kolem. Rowan Atkinson hraje blbce, ale je vtipný každým gestem, mimikou, tónem hlasu. Adam Sandler hraje blbce a je vtipnej přiznanou trapností, vědomím, že zas tak vtipnej není. Ale Mike Myers a jeho vtipy vtipné NEJSOU. Nevzbuzujou nic, jen údiv “co to má být?”. Dokonce i rádobyparodické vsuvky ze známých filmů jsou samoučelně použité, bez spojitosti s čímkoliv ve filmu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Chvílemi i vtipná taškařice okořeněná asi dnes už nějak nezbytnými - leč nadužívaně zbytečnými fekálnistickými ffftípky. No ale pro vnímavé aspoň pěkná přehlídka nádherných auťáků a dámských oblečků ze sedumdesátých let... Jinak trošku nechápu tolik úsilí pro tak zbytečný film. A tak ty hvězďule vojíždím jen dvě - ale pro ty sedumdesátkový reálie půl přidám a kvůli sladké Heather Graham to teda zaokrouhlím nahoru. A tak hlídejte si MUJO a duševní zdraví, fandící... :-) ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

S Austinem Powersem je to prostý - buďto na jeho "hru" přistoupíte nebo ne! Samotnýho mě až zaskočilo, jak moc sem se při tom bavil, protože většinou komedie podobného ražení bez milosti sestřelím. Ovšem Myers přístupuje k nechutnostem všeho druhu s takovým nadhledem a grácií, navíc všechno žene až úplně do krajnosti, takže výsledek překvapivě není infantilní ale zábavný!... Austin Powers by mohl být manuálem pro většinu "teen-komedií" (vč. těch českých)! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Záběry z filmu byli použity v reklamě DirecTV. (PußyMagnet)
  • Když byl film poprvé promítán v Jížní Korei, Austin Powers: International Man of Mystery zde nebyl nikdy vysílán a přístupný byl pouze ilegálně na videokazetách s názvem Incorrigible 007. Proto před začátkem filmu distributor pustil videoklip Madonny "Beautiful Stranger" a v titulcích před filmem zesumarizoval předchozí děj. V roce 2000 se dostal v Koreji do kin i první díl pod názvem Austin Powers Zero. (PußyMagnet)
  • Na konci filmu, když Tlustý Bastard přijde zabít Austina a Felicity, má na sobě uniformu UPS, ale místo znaku UPS má napsáno FBD (Fat Bastard Delivery) = Donáška Tlustého Bastarda. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama