Reklama

Reklama

Série(4) / Epizody(28)

Obsahy(1)

Když se dají dva dohromady, nikdy v tom nejedou sami. Vždycky sebou, aby se tak řeklo, vlečou "břímě minulosti": své bývalé, své přátele, přátele svých přátel... Ani Steve a Susan nejsou žádnou výjimkou: je tu Susanin "ex" Patrick, je tu Stevova "ex" Jane, jsou tu Susanina nejlepší kamarádka Sally a Stevův nejlepší kamarád Jeff... Je tu samozřejmě ještě mnoho jiných, ale těchto šest k sobě patří téměř neodmyslitelně. Jejich životy se prolínají, jejich cesty se kříží. Navštěvují stejné hospody, dívají se na stejnou televizi, diskutují o stejných problémech, řeší podobné průšvihy... Momentálně třeba zrovna ten, jak přesvědčit Jane, že mezi ní a Stevem je už opravdu a definitivně konec, když zatím každý jejich takzvaný rozchod skončil zcela spolehlivě v posteli... Prozatím osmadvacetidílná britská obdoba Přátel či Sexu ve městě - neboli sitcom, hovořící maximálně upřímně, otevřeně a hlavně vtipně o věcech, jimiž žije dnešní - aby se tak řeklo - začínající střední generace. Všem jeho hrdinům je něco kolem třiceti, všichni mají za sebou dost životních zkušeností s láskou, sexem i přátelstvím a všichni jsou odhodláni vytěžit ze života maximum. Mimořádně úspěšný seriálek získal Stříbrnou růži na festivalu v Montreux a byl prodán do více než dvaceti zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Některé myšlenky přehnané, jak už u britcomů bývá zvykem, ale některé věci, které tahle banda šílenců řeší jsou tak pravdivé a nadčasové, až se člověk přistihne, že jim přikyvuje. 90% všech rozhovorů se točí kolem vztahů a sexu a zvlášťě u vylévacích monologů umístěných většinou někde ke konci, když už toho má některá z postav prostě dost, jsem dostával křeče do břicha. Na druhou stranu seriál má i dost hluchých míst, okoukaných vtipů, které jste už jistě viděli i jinde a občas dost otravnou Ginu Bellman. Stále ale poskytuje dost zábavy na to, aby ho to vyplavilo nad většinu průměrného bordelu. S Přáteli raději nezaměňovat - dost odlišný styl humoru. // Nejoblíbenější postava: Jeff // 70% ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ač sitcomy nejsou zrovna má krevní skupina, tenhle britský počin mě s výjimkou trochu slabší poslední série neskutečně bavil. Na tom má ale zásluhu především britský humor a fakt, že pro tvůrce není v podstatě nic tabu. A v neposlední řadě je tu můj oblíbenec Ben Miles v roli svůdníka Patricka, který je jednoduše neodolatelný. 90% ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Srovnání s "Přáteli" mi v tomhle případě přijde trochu absurdní - jediné, co má "Coupling" a "Přátelé" společné, je to, že vypráví o partě tří kluků a tří holek, kteří se nejraději scházejí v baru na gauči a řeší problémy svých vztahů a taky se při tom porůznu párují. Veškerá podobnost tady končí a to hlavně díky faktu, že "Coupling" je britský, čemuž velmi odpovídá i styl humoru a mluví se tu hlavně o sexu. Díl, ve kterém Steve popisuje děj artového filmu "Lesbian Spank Inferno", nebo kdy tajemný přístroj odhaluje podtext vyřčeného, nemají chybu. Seriálu nechybí otevřenost (pro mě nečekaná v seriálu, který vznikl v prý konzervativní Británii) a výborný casting, u mě vede hlavně "přírodou obdařený" Patrick a "šílená" Jane. Sice to několik dílů trvalo, ale nakonec mi tenhle seriál celkem přirostl k srdci a některé díly se staly přímo nezapomenutelnými. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Spisovatel George Mikes v jisté knize píše: "Kontinentálci si potrpí na sex, Angličané na ohřívací lahve." Asi už to neplatí, protože "Párování" by se klidně mohlo jmenovat "Páření". V tomhle britcomu jde vážně jen o to jedno a nevím, jak vy ostatní, ale já si prostě nedokážu zamilovat postavy, kteří nemluví o ničem jiném než o sexu, masochisticky rozebírají každý detail a paranoidně rozebírají šifry v řečích mužů a žen. Dobře, nikdo z nás není mnich, ale proč o tom proboha mluvit? Asi jsem puritán, ale mám prostě zásadu, že o sexu, penězích a politice se nemluví. Tolik k problému jednostrunnosti. Jinak samozřejmě uznávám, že je to vtipné, sympaticky obsazené a k dobru přičítám i fakt, že si často hvízdám vlezlou sambu "Perhaps, perhaps, perhaps". Ale Přátele mám stejně radši. ;-) 70 % ()

Gann 

všechny recenze uživatele

Tak to bude asi první seriál, který jak se tak dívám má vyšší hodnocení na imdb (9,2 - 4000 hlasů) než na csfd. A já musím prostě souhlasit, protože ano postavy se baví jen o sexu a jsou to jen karikatury (a v kterém sitcomu postavy nejsou že?) ale je to po čertech vtipné. Mým osobním oblíbencem je Jeff, protože kombinace toho co dokáže impulzivně vyslovit s jeho akcentem mě vždy spolehlivě složí na zem. Chápu, že seriál není pro každého (puritání, věční mrzouti...?), ale jestli se vám líbí britská komika a nevadí vám lehtivější dialogy, tak rozhodně seriál doporučuji. "- She's leaving the country. She doesn't speak English. I insulted her friend's breasts, and she thinks I collect women's ears in a bucket. - Well, you've had worse." ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoli některé scény se nenatáčely před živým publikem (například exteriéry a "nahé" scény), pořízené záběry byly puštěné živému publiku, a tak je smích při nich opravdový. To může být ovšem českému diváku jedno, protože u nás bylo Párování vysíláno bez původní zvukové stopy smíchu. (Tom Riddle)
  • Steve je profesí spisovatel (tedy stejně jako jeho tvůrce, na kterém je postava založená). (Tom Riddle)
  • Richard Coyle, který si v sitcomu zahrál Jeffa Murdocka, opustil seriál na konci 3. série, protože jako herec nechtěl být zařazen jen do jedné škatulky rolí. Odmítl vystoupit i v závěrečné epizodě seriálu, kde byl proto ztvárněn někým jiným. (PenelopaW)

Reklama

Reklama