Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(85%) SBĚRATEL KOSTÍ je pro mě lepším filmovým počinem, než jsem si myslel. Ne, že bych předvídal nějakou slabotu, přesto byly jisté aspekty filmu prvotřídní. Myslím tím konkrétní scény a hutná atmosféra, která si udržela tempo od začátku až do konce. Nesouhlasím s některými názory, že zde atmosféra a celková svižnost snímku byla až v druhé polovině. Úvod máme zajímavý a zaměřující se na nepříjemnou nehodu hlavní postavy Lincolna. Poté se dějství přesune na první vyšetřování systematického a záhadného, sériového únosce a vraha, kde poznáme roli obyčejné pochůzkářky Amelie. Takže úvod k tomuto výtečnému filmu byl víc než slušný. Hlavní herecké duo těchto mnou zmíněných postav, které sehráli Denzel Washington a Angelina Jolie bylo úžasné. Denzelova postava byla krásně napsaná – jeho profesionalitu v hledání stop jsem mu sežral i s navijákem. Jolie jako nezkušená, ale nadějná policistka, v kterou Denzel věřil, byla rovněž dobrá a hlavně přirozená – na nic si nehrála. Dokonce má tento filmový skvost i nějakou tu hloubku k zamyšlení. Chemie mezi ústřední dvojicí byla opravdu velká. Jsem spokojen i s ostatními vedlejšími rolemi – snad se všemi. Dobře je na tom i filmový soundtrack, který se samozřejmě dá nejlépe poslouchat ve filmu než samostatně, ale i tak super. Vytknout se tomu dá opravdu minimum. Možná některé trochu přehnané scény, kdy Denzel přijde opravdu na vše, ale i to má své logické opodstatnění. Spíš mi přišel trochu nedopracovaný závěr, který rozhodně má hlavu a patu a k tomu všemu je i poměrně dost napínavý. Jen bych ho více rozvedl a vylepšil. Bylo to takové moc urychlené. Ale zase jak říkám, bylo to napínavé a docela i drsné, kdy jsem se o Denzela fakt bál. Tempo to má neuvěřitelně velké. Rád bych klidně přidal aspoň 20 minut navíc a k tomu vypilovanější závěr a hned by to byla větší bomba a dal bych 5/5*. Ale i tak jsem nad míru spokojen. Dle CSFD apod je to o dost lepší než jsem očekával. Film, který se dá vidět víckrát. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....90-te roky - šlo sa na vlne rôznych filmov o masových vrahoch-toto však je slabšie po každej stránke.Od A.Jolie ako vyšetrujúcej policajtky po D.Wasingtona -nuž čo mal chudák hrať ked mu dali úlohu imobilného,paralyzovaného detektiva - ťažko niekto niečo vymyslí,keď môže len ksichtom hýbať....pozrieť sa dá i trocha napínavé to je ,ale žiadna sláva.Bez hviezdneho obsadenia by to bol len jeden diel napr.z NCIS. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte možnost zhlédnout tento film v originálním znění, pokuste se vyhnout dabované verzi Novy. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že snižuje výsledný dojem (terminologií ČSFD) minimálně o jednu hvězdičku. Což je velká škoda absolvovat, poněvadž se jedná o velice zajímavý thriller se skvělým obsazením. Angelina Jolie představující nezkušenou a řadovou policistku rozehraje společně s charismatickým Denzelem Washingtonem hru plnou záhad, hlavolamů a překvapení. Mimochodem, vzhledem k postavě, kterou zde Denzel hraje, lze zachytit nezpochybnitelný herecký um tohoto opáleného štramáka. Prvkem rozptýlení je El Bunda (Ed O´Neill), zjevivší se v seriózní filmové roli. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nemáte-li slabost pro tvář Angeliny Jolie, její postavu, krásně plné rty a její pokusy o herectví (jako já kdysi míval), tenhle film vám skoro nic nenabídne. Slabý odvar takových těch sedmičkových thrillerů, kde se skoro nic neděje a skončí to trapným koncem ve stylu: "Hele, a koho to vlastně nakonec necháme na závěr jako že dělat, všechny ty věci? Ty vole, já nevím, zkusíme tohohle, třeba to moc lidem nebude připadat blbý." Mě to blbý připadalo, stejně jako skoro celý film. * teda jen za tu Angelinu a mou někdejší (kdeže loňské sněhy jsou he, he) slabost pro ni. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Nechutně rasistický film, kde ty dobré, kladné, inteligentní a humorem obdařené postavy hrají černoši a hispánci, a záporáky, hlupáky a neschopná ucha hrají běloši. Bělošské nevycválané policejní ucho vzhlíží k černošské legendě metodologie policejních výzkumů (jednu (z mnoha) černochových knih četl běloch dokonce dvanáctkrát!). Nahnědlá mladá policajtka s velkým talentem je od počátku do konce hlavní a úspěšnou hnací silou vyšetřování, oproti neschopnému bělošskému nadřízenému, který ji neustále ponižuje, protože na víc nemá - jako polda je totálně nemožný. A jak na začátku zjistíme, vrah má modré oči - černoch to tedy asi nebude, spíš tedy... běloch! Když se k tomu přidá nákyp amerického patosu, kterým je celý film průběžně prokydán, je za všechno tohle nutno hvězdu ubrat. Koncepce vražd byla sice zajímavá, celkem mysteriózní, ani z rozuzlení jsem nebyl zklamaný, párkrát jsem se fakt i bál, ale místy se to táhlo, třeba při tom emocionálním rozboru Angelininy nevole uřezat zápěstí. Ale budiž, u krys se už zprofesionalizovala. Pohledy na NY z výšky jsem si taky užíval, byť to byla jen doplňková ilustrativní část filmu. Celkově dobrý thriller, bohužel nejvíc pokažený tím, co jsem zmínil v první části komentáře. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama