Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

anli 

všechny recenze uživatele

Ctvrty dil sagy...proboha,snad uz posledni.Uz trojka byla hrozna,snazila se nalakat hlavne na 3-D,coz se moc nepovedlo.No a tady uz prakticky lakat neni na co.Spatne jako trojka,s tim,ze tady i ta atrapa zraloka je hrozna.Nic vic se na to napsat neda.Tech 10% davam scenaristum za to,ze i v tehle kasi dovedli ustat logickou kontinuitu deje a postav.No neni to moc,ale aspon neco. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ne, mistrovský kousek tenhle film určitě není. Ale odmyslím-li si Spielbergovu geniální jedničku, zůstává nám tu docela zábavné béčko, kterému nechybí originální a překvapivé momenty - žralok STOJÍCÍ na vodě a vřeštící jako tygr (a že nekecám!) nebo dvoumotorové éro přistávající na vodě :-) Ne, fakt nemá plováky... Co na tom, že logika kulhá na obě nohy, když je to docela sranda? A navíc, určitě jsem už viděl i horší filmy (Čelisti III v parádním 3D se přímo nabízí...). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, kde si prajete, aby tú trafenú herečku ten gumený žralok konečne zožral. Ešte aj na osemdesiate roky také trápne triky, že zatvárate oči nie zo strachu, ale zo studu z predvedených výkonov. Inak Lorraine Gary bola čírou náhodou vydatá za riaditeľa MCA Inc. and Universal Studios, takže vieme, akými hereckými "kvalitami" sa dostala k role. ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jo fajn, trojka je špatná, ale tohle ? Polovinu filmu, tvoří záběry z prvního dílu a druhou filmu tvoří romantická vložka mezi Ellen a Hoagiem a její randění z povzdálí její syn, který kouká jako sériový vrah. Nemluvě o tom, že Ellen je telepaticky napojená na žraloka, což je tedy dost šílené. Film je tedy o všem možném, jenom né o žralokovi a byť trojka je děs, tak má aspoň nějaký souvislý příběh, který má děj a "nějak" se odvíjí, tenhle film to nemá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kúpil som si pekný dom,“ odpovedal Michael Caine, keď sa ho spýtali, prečo renomovaný britský herec so štyrmi oscarovými nomináciami a jedným Oscarom hral šarmantného pilota v Čeľustiach 4 bojujúceho s ľudožravým žralokom. Až tak tragikomicky by som to nevidel. Mne sa štvrtý diel páčil a nehanbím sa za to. Sága Čeľuste je dovolím si tvrdiť JEDINEČNÁ tým, ako scenáristi každej časti dokázali nadviazať na predchádzajúcu. V Spielbergovej jednotke šlo o Brodyho. V dvojke znova o Brodyho. V 3-D trojke o jeho synov. A v štvorke o Brodyho ženu a syna. Ellen Brody v štvorke odchádza na Bahamy, „kde žraloky nemáme“. Tu sa chce spamätať z rodinnej traumy. Lenže Veľký Biely si ju nájde aj tu. Pravdaže, je to hovadina ako mraky. Pomstychtivý žralok neexistuje (na rozdiel od pomstychtivej kosatky? Viď. film Kosatka zabijak.). Nevraviac o tom, že všetky tri predchádzajúce žraloky boli zabité, takže sa nemstí jeden a ten istý, ale vždy iný (vzdialený rodinný príbuzný?). No solídne herecké obsadenie (Caine, Van Peebles, Guest, naopak Lorraine Gary pôsobí miestami dosť v kŕči, takže sa ani nečudujem, že po tomto filme s hraním sekla), rozprávková exotická výprava a slušná akcia (žralok sa v tomto filme miestami takmer až VZNÁŠA nad vodnou hladinou) majú niečo do seba. Na rozdiel od dvojky sa našťastie do deja nemotajú otravné decká. A nejedná sa ani o také príšerné pokračovanie, akým bola trojka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o jediný film série, ve kterém se nevyskytují záběry skutečných živých žraloků. (Žralok)
  • Natáčelo se od 2. února do 26. května 1987 v Kalifornii, Massachusetts a na Bahamách. (Varan)

Reklama

Reklama