Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

akisha 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naivní a slaboduchý film, který katapultoval Jasona Stathama z role člověka v prvním díle do role supernadčlověka v díle druhém. Nemá cenu popisovat debilitu akčních auto-scén a ostatních scén a už vůbec není třeba zmiňovat tupý příběh, který mi evokoval zápletku z filmu Tuxedo s Jackiem Chanem. Statham je ale nepochybně akční hvězdnou současnosti. A Luc Besson tímto filmem potvrdil, že Danny the dog bylo opravdu jen osamělé světýlko v temném močále jeho nynějšího scénáristického působení. Musím si spravit chuť u Leona a trochu zavzpomínat na staré časy, kdy ještě nebylo třeba polonahých slečen a aut létajících vysoko nad zemí, aby vznikl dobrý film. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Dal bych jen dvě, ale když já miluji A8 W12, která udělá takovej obrat, aby tu bombu shodil pomocí jeřábu z podvozku, ne fakt to bylo trošku přehnaný to uznávám, taky kamion má trošku větší brzdnou dráhu. (( :: ale jinak příjemná podívaná, jinak nesouhlasím s FAYE, protože Lamborghiny patří pod koncern Audi, jakožto sportovní oblast značky VW. Mimochodem celej vnitřek zmiňovaného Lamba vyrobili Audiňáci. (( :: Takže změna značky je jen reklamní tah, kdy zreklamovali 2 auta za cenu jednoho. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Cool Statham se rube s ďábelskou záporačkou Kate Nauta...To je asi to nejoriginálnější, co tvůrci v tomto mdlém pokračování dokázali vymyslet. Příběh je jedno velké klišé a akční scény jsou nereálné a přehnané až běda. Tomu všemu nasadili korunu neschopní herci ve vedlejších rolích. Škoda, protože Kurýr mohl být docela slibnou filmovou sérií, ale za tohle by se styděl snad i Segal s Van Dammem. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V akčních scénách je Jason Statham dokonalejší než Jackie Chan s Jetem Li dohromady, ovšem ta omáčka okolo, dějové skoky a vynechávky, pošramocená logika... Chvilkama jsem si připadal jako na horské dráze s litrem slivky v krvi, jak se mi motala hlavy z otoček, kopů a přemetů, chvilkama to bylo komunikativně na úrovni Policajta ze školky. Za tu rozpolcenost maximálně dvě hvězdy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem s hodnocením musel jít níž, protože v situaci rovnaké absence nějakého rozumného příběhu se v pokračování adrenalinových příhod vyřídiče Franka Martina umně nasnímané a nastříhané, silně nápadité a hravé bitky a honičky střídají s naprosto dementními CGI záběry, které s železnou pravidelností zazdívají vyvrcholení akčních sekvencí. Děje se to způsobem tak intenzivním (potažmo nechutným), že ani pohled na více odhalené než zahalené fešné tílko a tvářičku Kate Nauty to nemá šanci zachránit. A nepomohly by větší kvéry ani větší...jiné atributy. A jen tak mimochodem, neumí chodit na podpatkách. Oddechové akčňáky mi nejsou cizí, ale čeho je málo, toho je prostě málo. 50% za ty kousky, na které se dobře dívá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Při letu jde pilot zkontrolovat podvozek, který nejde zatáhnout. Při následném záběru zvenku jsou však všechna kola zatažená. (MrAldridge)

Reklama

Reklama