Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco Sidney Prescottová žije na bezpečně chráněném místě v ústraní, kolem natáčení nejnovějšího snímku pod názvem Bodnutí 3 na motivy hrůzných vražd z Woodsboro, které právě probíhá v Hollywoodu, se začne rojit počet mrtvol. Když ji narůstající teror konečně přiměje opustit úkryt, Sidney a další přeživší z Woodsboro jsou opět vtaženi do zákeřné hry ve stylu chaotického hororového filmu. Zrovna když si ale začnou myslet, že už dokáží hrát podle pravidel, zjistí, že byla všechna pravidla porušena. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Naprosto, ale opravdu důrazně opakuji, naprosto zbytečné pokračování. Fanoušci si ho sice vyžádali, pánové producenti taky, ale co už může být horšího než příběh o natáčení filmu o předchozích dílech. Po skvělé jedničce a velmi slušné dvojce by trojka bobříka kvality jen těžko splnila a ještě by od "táty bobra skauta" dostal pan Craven nakopáno do oblasti řitní. Svůj styl a moderní střih zavedený předchozími díly si sice drží, ale to napětí je tatam. Spíš naivní herecké výkony ve vedlejších rolích jen umocňují rozpačitý dojem. Wes má svůj styl zaměřený na mladší publikum. Avizovaný škoující konec je poměrně předvídatelnou záležitostí. I originalita v zabíjecích scénách se oproti jedničce či dvojce vytratila. Klasické postavy se stali spíš loutkami a samotná Sidney ustoupila dost do pozadí. Zkrátka horor vhodný na "zabití" času. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak prestaneme nakrúcať horory, prestanú existovať vrahovia?“ Trojka nikdy nebola zlá. Ani v dobe, keď šla do kín a očakávania boli vysoké. S odstupom pár desaťročí je to vlastne veľmi fajn horor. Vždy ale šlo o obrovské sklamanie v zmysle, ako strašne tvorcovia prehajdákali geniálny nápad vnoriť sa do hollywoodskeho zvráteného showbyznisu. Presne z takýchto priemerných a vážne sa berúcich slasherov si prvé dva diely robili  srandu. Nechápte ma zle. Nemám rád humor v hororoch. Takže radšej vážny slasher, ako komediálny. Lenže jednotka s dvojkou síce "žmurkali" na hororového fanúšika, no napriek oceánu riadne drsných vtipov v jadre zostávali mrazivé, seriózne, intenzívne, ponuré a znepokojujúce. Vypovedali o šialenstve v našom svete. Trojka je však proste len priemerný slasher. Nezačína sa úplne najhoršie (ostatne, úvod patrí môjmu miláčikovi z dvojky, Cottonovi Wearymu), no s pribúdajúcimi minútami sa stáva čoraz nudnejším. Nový scenárista (Kevin nemal čas) síce raz za čas vymyslí niečo originálnejšie (naháňačka v makete domu Prescottovcov, Lance Henriksen ako zvrhlý cormanovský producent), ale skôr alebo neskôr to utopí v nezáživných postavách a nudne prepletenom scenári, márne sa ku koncu snažiaceho o šokovanie diváka. Najsmutnejšie je, že už ani vracajúce sa pôvodné preživšie postavy z jednotky a dvojky nemajú čo hrať a predvedú maximálne tak nové účesy a šaty (a spôsob, ako do série vrátiť Randyho Meeksa je ozaj dosť WTF). Smutné zavŕšenie trilógie... po ktorej prišla asi ešte smutnejšia štvorka, snažiaca sa univerzum zmodernizovať a predstaviť novej generácii. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Vrah zanechal na místě činu už druhou fotografii." „Fajn, ještě deset a můžeme si vydat kalendář." A já musím opět po té dlouhé době, kdy jsem tenhle díl viděl a v rámci tehdejší trilogie mne příliš nenadchl, zvednout hodnocení. Ano, tematicky jde o pokračující kolovrátek - honičky + vraždy, ale film má rychlé tempo a napětím nešetří stejně jako mrtvolami. Po schodech nahoru a dolů, pády z výšky, nůž se míhá, zrcadlové skříně, knihovna s tajnými dveřmi, nezničitelný vrah. Když Sidney přichází ke svému domu postavenému ve studiu, objevil se náhle závan z Noční můry, až jsem čekal, zda se opět nevynoří Freddy. Takové zvláštní deja vu. Film ve filmu. Stejně jako ve dvojce i zde přijdou na přetřes třetí díly sérií. A kruh se samozřejmě uzavře....Nick Cave, Static - X, System of A Down..... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Sofistikovaná hra tvůrců s hororovým žánrem se dotkla kdečeho, od bulvární novinařiny a pokleslé literatury „faktu“ (kniha Vraždy ve Woodsboro) přes divadlo (finále dvojky) až po hollywoodský zvyk rozmělnit téma v nekonečné řadě pokračování. Rozuzlení závěru trilogie je scénáristicky křečovitě chtěné, N.Campbellovou už to evidentně příliš nebavilo, a tak do popředí vystupují Gale s Deweyem a celou sérii Vřískot lze s pobavením sledovat mimo jiné jako jejich postupnou love story. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Očekávatelný ústup ze slávy. Nebylo moc kde brát, hrátky s pravidly žánru už nijak zvlášť nerozvíjíme, takže jsme svědky spíš nastavované kaše. Nadšení je pryč. Chybí ironie, chybí humor. Originální nápady oproti předchozím dvěma dílům by se daly spočítat na prstech mačetou pohmožděné ruky. Scénárista Kevin Williamson je pryč (respektive nabídl jen jakousi několikastránkovou osnovu), zůstala pouze chuť vytřískat z látky další dolary na vstupném. Oblíbený zabiják s umrlčí maskou sice párkrát potěší, ale ten sebeshazovačný tah na bránu už jednoduše chybí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (39)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. února 2000 ve Westwoodu. (Varan)

Reklama

Reklama