Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Recenze (658)

JamesLeon 

všechny recenze uživatele

Toto je jedna z mých oblíbených romantických komedií. Znám ji skoro nazpaměť. A i když je Will v některých situacích fakt hloupej a Anna trochu cholerická, po závěru jim to odpustíte... Julie je zde opravdu krásná... Zážitek doplňuje skvělý soundtrack... Navíc mě vždycky dostane potrhlej Spike, scéna rozhovorů s herci (psychopatický lidožravý robot) a taky pomatený zákazník (máte něco od Dickense? - Ne, my jsme cestopisné knihkupectví - a od Grishama ten nový thriler? - to je taky román, ne? - a co medvídka Pů?) ()

Marecko 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten film nestál za nic, tak by si zasloužil plný počet hvězdiček za scénu z Grantovýho bytu, kdy jeho spolubylící v potápěčské výzbroji jí majonézu místo jogurtu. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Treba povedať, že je to len stokrát vyžutá variácia Pretty Woman, akurát v opačnom garde. Nestála by za reč, keby ju komediálne neťahal dopredu Rhys Ifans. Teda, to je týpek, len čo je pravda! ()

xladojx 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatný film, jak by se původně dle mého hodnocení zdálo, ale tento typ filmů moc (nebo spíš vůbec) nemusím, hlavně proto, že je to pořád dokola to samé a duo Julia Roberts - Hugh Grant je mi přímo odporné, ale na druhou stranu, byl snímek celkem humorný, kdy ovšem 90% humoru vyprodukoval Rhys Ifans a dal se dokoukat do konce... ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Slaďárnama nepohrdám. Naopak - když se sejdou správní tvůrci a správně to namíchají, dopřávám si i několikerou projekci. Notting Hill je jednou z oněch neokoukatelných komedií. Klasický Hugh Grant, snesitelná Julie Roberts a zajímavě rozehraná story. Škoda jen té přepálené stopáže a několikeré krizovky v poslední třetině. Ty nijak neprospívají ústřední hrdince = filmově hvězdě. Připočtěte si nějaké ty hlášky, Hughova spolubydlu a máte okatý nadprůměr :) ()

LukH 

všechny recenze uživatele

Rozhodně z nejlepších romantických komedií. Richard Curtis má pro žánr neobyčejný cit, jak při psaní, tak (zjm. u pozdějšího masterpiecu Láska nebeská) i za kamerou. Vyzdvihnul bych obsazení (nejen Hugh a Julia, ale i přátelé jsou skvělí) a parádní soundtrack. ()

Zajija 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný londýnský prodejce knih si najde cestu k srdci hollywoodské hvězdě. Jak jednoduchý romantický příběh, ale skvěle zpracovaný **** . ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná osmdesátiprocentní romantická komédie. Kupodivu byla pro mě stravitelná i jindy zcela nestravitelná Julia, takže jsem to dokoukal a oproti předpokladům mě to potěšilo. ()

montenegro 

všechny recenze uživatele

Slušná romantická komedie i pro ty, co tenhle žánr zrovna nemusí a jako bonus dobré hlášky - pošuk Rhys Ifans je jedinečný:-) ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě přeceňovaný film... Julii i Hugha můžu, spolu jim to celkem taky jde, ale přesto to pro mě nevyčnívá nad průměr... ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie,která se pro mě stala jednou z nejlepších(nepočítáme-li Lásku nebeskou).Vše na svém pravém místě.Dobré herecké výkony,skvělý scénář,dobrá režie a dobrá hudba.To je u některých filmů už před zhlédnutím zaručeně skvělou zábavou.A u tohoto filmu to tak rozhodně je.... Zlatý glóbus 3 nominace ( v kategorii muzikál/komedie) : Nejlepší film , Herec HR - Hugh Grant , Herečka HR - Julia Roberts . ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Jako já se vážně, vážně hodně snažila, abych ten film zbožňovala, ale po několikátém shlédnutí musím uznat, že i když je Notting Hill narvaný skvělými herci (ach, Hugh...) a geniálními nápady (viz. kruh přátel a jejich vtípky), je prostě přehnaně dlouhý a při opakovaném shlédnutí doplácí na spoustu zbytečných scén, což mi zabraňuje dát mu plné hodnocení. Na druhou stranu - když jsem si ho tyhle Vánoce pouštěla znovu důkladně od začátku až do konce, všimla jsem si spousty detailů, které klasickým americkým limonádám chybějí. Notting Hill asi není nejlepší romantická komedie v historii, ale není to ani špatný, nudný a neoriginální způsob, jak strávit večer s filmem... ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Bez debat jedna z nejlepších romantickejch komedií. Já ty slaďáky moc rád nemám, ale tohle je příjemná záležitost. Na jedno kouknutí mi to stačí, ale hodnocení to nesráží. ()

dwyane 

všechny recenze uživatele

Jak tak nad tím přemýšlím, tak ten film je vlastně o ničem. Nějaká velká romantika? Ani náhodou. Děj? Ten nehledejte. Komedie? Jestli jsem se zasmál scénce s časopisem Koně & Psi nebo ujetému spolubydlícímu, tak to je hodně. A spíš to byl smích ze soucitu. Postava Granta je chvílemi na ránu, nejistý, pomalý ňouma, který jen blbě čumí. Roberts, která je jednou taková a po druhý zas maková, přitom vůbec neví, co chce...Jasně, možná v tom je jádro filmu a to, co někomu přijde jako super na tomto filmu. Pro mě to je ale velká slabota, kterou už podruhé riskovat nehodlám. ()

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama