Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

cervajzik 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson hraje velmi dobře neústupného kouče, který se snaží ukázat mladým klukům, že v životě jde o víc než jen o basketbal. Basketbalové zápasy jsou natočeny skvěle, líbily se mi, přestože se nejedná o sport, který mám zrovna dvakrát rád. Místy je film až příliš předvídatelný, avšak tomu se zřejmě nelze úplně vyhnout u těchto filmů. Škoda pár momentů, ve kterých se film snaží až příliš hrát na city. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Chodit na státní školu v USA a navíc v problémové čtvrti je asi lahůdka, kterou neumíme pochopit včetně školního systému. Coach Carter je poměrně jednoduchý příběh s hlubším podtextem, je to ale sakramentsky chytlavé. Mě ten film chytil, Samuel L. Jackson zde předvádí víc než přesvědčivý herecký výkon. ()

Reklama

Falcor 

všechny recenze uživatele

Abych neopakoval napsané, tak komentáře pod nicky FAYE a HAD6 vystihují podstatu filmu, přečti si je...ale moment, moment, ještě počkej. Kdybych Tě chtěl odkázat jen na ostatní, to bych snad ani nepsal. Takže bych měl něco doplnit. Ale co? Vždyť jde o standardně natočený snímek, k basketu mám daleko (i k obroučce koše, ať skáču jak skáču), pěknou černošku z chudinské čtvrti bych asi taky za manželku nechtěl a k US filmům o školním systému již nasadil vysokou laťku Poitier v "Panu učiteli s láskou" (i když L. Jackson zde hrál mooc dobře, jak už to je u něho dobrým zvykem). Kdybych tento týden neměl přikázaný klid na lůžku (a před lůžkem stroj na koukání), tento snímek bych odsunul na "neurčito" a ani by mi to nevadilo. Protože jediný dojem z něj přetrval ten, že je to podle skutečné události, což vždy (zatím) zabírá. Ale ruku na srdce: Kolik podobných a důležitějších událostí, hodných zapamatování, se odehrává v Tvém reálném okolí? Hvězdičkuješ svůj život?... ()

Mgb21 

všechny recenze uživatele

Nejsem taková naivka, abych si myslel, že se teď všichni středoškolští basketbalisté začnou pořádně učit aby se dostali na vejšku. Ale příběh je to o to poutavější, že se zakládá na pravdivé události. Jackson je jako charismatický trenér výborný. Až má člověk sto chutí si jít zaházet na koš a pak se hned vrhnout do učení :-))) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré sportovní drama sice nepřináší nic originálního a de facto by se podle něj dala psát šablona pro vytváření podobných žánrovek, moc pěkně se na něj ale dívá. Thomas Carter od začátku nasazuje svižné tempo a odhaluje, o čem to celé bude a divák jen sleduje cestu, jakou se k tomu dojde. Atmosféra amerického maloměsta je výborná, poměrně dobře je napsaná i většina postav, díky čemuž snímek působí autenticky. Samotné zápasy jsou nasnímány a zrealizovány vesměs výborně a dynamicky, není jich tu ovšem tolik, což je dáno i tím, že samotný snímek není úplně o basketbalu, ale spíše o tom, že i když sport milujeme sebevíc, v životě jsou důležitější věci. Potřebně úderný je i typicky hiphopový soundtrack, který k podobným filmům tak nějak patří. V hlavní roli exceluje Samuel L. Jackson, který nechává naplno působit své charisma a bez problémů utáhne snímek sám, ostatní včetně začínajícího Channinga Tatuma jsou obsazeni taktéž dobře, jen zkrátka nikdo další tak nevyniká. Výsledek tak krom přemíry klišé kazí především přepálená stopáž, protože celá linie s těhotenstvím partnerky jednoho z hráčů mohla skončit na podlaze střižny a i samotný konec mohl být o celou zápletku s mistrovstvím státu kratší. Coach Carter je velmi dobrý počin ze světa basketbalu, o němž zase tolik filmů není, je ale třeba se smířit s tím, že nepřináší nic nového a občas je opravdu hodně zdlouhavý. 75 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Během bazénové párty hrají Black Eyed Peas píseň "Shut Up ". Tato skladba byla vydána v roce 2003, ale film se odehrává už v roce 1999. (Basketak8)
  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)

Reklama

Reklama