Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

cervajzik 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson hraje velmi dobře neústupného kouče, který se snaží ukázat mladým klukům, že v životě jde o víc než jen o basketbal. Basketbalové zápasy jsou natočeny skvěle, líbily se mi, přestože se nejedná o sport, který mám zrovna dvakrát rád. Místy je film až příliš předvídatelný, avšak tomu se zřejmě nelze úplně vyhnout u těchto filmů. Škoda pár momentů, ve kterých se film snaží až příliš hrát na city. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ono je těžké mít revoluční scénář, když ve finále kluci buď vyhrají nebo prohrají a jiná varianta není. A to mezi tím je více než solidní. Cepování hráčů, trocha životní filozofie, naťuknutá rasová segragace středních škol USA, problémy se systémem školství jako takovým apod. Je tam toho docela dost a Samuel L. Jackson je tak akorát tvrdý, nekompromisní a zároveň emocionální trenér, který to suprově drží pokupě. Na sportovní film skvělé, jinak lepší průměr. ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som bol priam zhrozený, že ma zase čaká dielko z Dielne Mtv s minimálnou hodnotou a snahou nasilu poučovať mládež o skutočných hodnotáach alebo v horšom prípade vyplňovať čas nejakým tým príbehom z getta. No opak bol pravdou! Napriek faktu, že filmové spracovania rôznych športov nemám vôbec v láske toto je naozaj vínimka hodná pozrenia, a ono to vôbec nie je len "oddychovka", nie film má snahu zájsť ďalej a aspoň načrtnúť problémy s ktorými sa a to nielen mládež stretáva. Aj keď často je toho poučovania až príliš veľa ale keď si uvedomím, že ono to je naozaj podľa skutočného príbehu tak nemám námietky. Samuel L.Jackson dostal film podobne ako na trénerskej lavičke úplne pod svoju kontrolu. Ostatné herecké výkoni len udržujú štandard filmu. Proste vinikajúce dielko, ktoré od začiatku vie čo chce odkázať dospievajúcim ľuďom a robí to síce ejdnoducho no o to presvedčivejšie.Hádam jediná vec čo mi vadila, že človek má z filmu dojem, že 100 % presnos´t hodov je samozrejmosťou ale to eln na okraj. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Abych neopakoval napsané, tak komentáře pod nicky FAYE a HAD6 vystihují podstatu filmu, přečti si je...ale moment, moment, ještě počkej. Kdybych Tě chtěl odkázat jen na ostatní, to bych snad ani nepsal. Takže bych měl něco doplnit. Ale co? Vždyť jde o standardně natočený snímek, k basketu mám daleko (i k obroučce koše, ať skáču jak skáču), pěknou černošku z chudinské čtvrti bych asi taky za manželku nechtěl a k US filmům o školním systému již nasadil vysokou laťku Poitier v "Panu učiteli s láskou" (i když L. Jackson zde hrál mooc dobře, jak už to je u něho dobrým zvykem). Kdybych tento týden neměl přikázaný klid na lůžku (a před lůžkem stroj na koukání), tento snímek bych odsunul na "neurčito" a ani by mi to nevadilo. Protože jediný dojem z něj přetrval ten, že je to podle skutečné události, což vždy (zatím) zabírá. Ale ruku na srdce: Kolik podobných a důležitějších událostí, hodných zapamatování, se odehrává v Tvém reálném okolí? Hvězdičkuješ svůj život?... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádku o týmu outsiderů, které nový trenér s neobvyklými metodami vytáhne ze dna až k zápasu o titul, každý viděl mnohokrát, protože podle této šablony jsou natáčeny snad všechny sportovní filmy. Nejde tedy o to co, ale jak. A v případě trenéra Cartera jde o mimořádně povedené jak. Skvělý Samuel L. Jackson, bravurně zvládající svou roli i své filmové svěřence, drama sršící energií i emocemi, kterému nechybí výrazné a platné poselství. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Při zápase proti San Franciscu v čase 1 hodina 57 minut rozehrává hráč Richmondu ze zámezí a nahrává spoluhráči na vlastní polovinu, což je porušení pravidel, ale ve filmu se hraje dál. (Záry)
  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)

Reklama

Reklama