Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (438)

Had6 

všechny recenze uživatele

Nejdříve průměrný film o podprůměrném družstvu, které začne s příchodem nového trenéra vyhrávat. To je klasická zápletka, kterou jsme videli už tisíckrát. Postupem času se ukáže, že tu jde i o jiné věci než basketbal. I tenhle prvek už známe z jiných filmů, kdy sport udělá z grázlíků studentíky. Ovšem i navzdory těmto faktům, mi nepřišel Coach Carter jako průměrný film. Naopak. Skvělá hudba, velice věrně zahrané role studentíku Richmond High a autentičnost prostředi. Vše podtrhuje skvělým výkonem Samuel L. Jackson, který v roli trenéra nepůsobí vůbec křečovitě. Je na něm vidět, že basketbalu rozumí i v soukromém životě (je to veliký basketbalový fanoušek, který chodí neustále na zápasy NBA)....Asi by to byl film na čtyři hvězdičky, ale já jako basketbalovej fanatik dávám pět, protože I LOVE THIS GAME!! ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jackson v roli Coacha ma už začiatkom filmu nadchol svojím výkonom.Film hovorí o chlapcoch chodiacich do školy,ktorí sa zaujímajú o basketbal a aj ich baví.Carter ich začne učiť disciplíny,zodpovednosti,cieľavedomosti a taktiky na súpera.Vždy keď ho niekto nasral,tak mu dal robiť kliky.Skvelý prístup!!Film ukazuje aj na ťažký život študentov patriacich do pouličných gangov.Samuel L. Jackson ma týmto filmom príjemne prekvapil a navždy ma presvedčil,že je skvelý herec.Jedna z najlepších športovných drám.95% ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Volky nevolky musím dát plnou sazbu, protože film splňoval všecky moje přísná kritéria.☺Mají to ti černouši ve světě těžké, podle statistiky je s 80% jisté, že jich pár z nich pravidelně skončí v lochu. Většina z nich ani neodmaturuje a na výšku se dostane minimum, což je automaticky vyhazuje na ulici. A jak jsou talentovaní, viz famózní black music. To byl jeden z atributů, který mě moc bavil. Pak skvělé tempo, fantastické výkony všech, hlavně SLJ, krasavec Channing Tatum a především silný příběh o člověčenství. Bylo to tak lidské, až mi přijde slovo humanismus přitroublé a hrubé. Pár emočních scén mi zaslzely spontánně oči a to je co říct. U nás mají mladí šanci vystudovat střední skoro všichni a na vysokou jich jde výše zmíněných 80%, co dodat? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

film o basketu, na kterém se podílela MTV? je jasný, že tady bude (spousta) černý muziky a jelikož jde o basket, tak taky spousta černochů. ale půjde taky o disciplínu a hlavně o něco víc, než jen o sport. nevím, jestli něco S.L.J. sedlo víc než role basketbalového trenéra, který se snaží svými drsnými metodami vychovat z kluků z problémové čtvrti slušné lidi, ale jeho nominace na oscara hovoří za vše. dokázal si získat důvěru hráčů, rodičů a taky mojí. nejkrásnější na tom je, že se to opravdu stalo, takže nikdo nemůže nikoho obviňovat z vypočítavosti. ani mě. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že mě má 130 minut bavit film o basketbalu, navíc s hoperskou muzikou? Po přečtení obsahu je navíc zřejmé, jaký průběh ty dvě hodinky budou mít a jaké otřepané fráze uslyšíme. Jméno Samuel L. Jackson navíc ještě nutně neznamená sázku na jistotu, vzpomeňme například Hady v letadle... :-) Ale víte vy co? Bavil jsem se, a to právě především díky Samuelovi, které mu bych do očí raději tvrdil, že je běloch, než se s ním dal do křížku. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Thomas Carter získal v roce 2005 ceny Black Movie a Black Reel za nejlepší režii. (Terva)
  • Když opravdový Ken Carter viděl film, tak řekl, že basketbalové scény vypadají neuvěřitelně reálně. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama