Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasika. Mužstvo prohrávajících loserů převezme nový kouč, podrobí je drilu, vštípí jim týmového ducha a náhle začne zázračná šňůra bez porážek. Potud nic nového pod sluncem. Změna oproti podobným filmům přichází ve chvíli, kdy se kouč rozhodne zavřít tělocvičnu potéi, kdy zjistí, že má jeho vítězně naladěné mužstvo špatný prospěch. Je podroben ostré kritice jak ze strany pedagogů, tak ze strany rodičů a dojde i na nějáký ten šutřík v okně. Ale jak už to tak bývá....... Mě tenhle film hodně připomínal vynikající záležitost Hráči z Indiany s Genem Hackmanem. Jenže zatímco s Hackmanem to táhl Dennis Hopper a zaskvěli se i další, vesměs neznámí, herci, tak tady tu tíhu nese Samuel L. Jackson sám a je to sakra znát. Zbylý herecký ansábl je tam jenom do počtu a představitelé týmu jsou do jednoho příšerní, nehledě na to, že jejich postavy mi připadají poněkud nedokreslené. A to už ani nemluvím o to černošském slangu, který mi leze nebetyčně na nervy. Na druhou stranu oceňuji tréninky a perfektně vyvedené zápasy s naučenými signály - je vidět, že pan režisér basketbalu rozumí. Každopádně to mohlo být mnohem lepší. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Původně jsem to chtěla odpískat, když jsem viděla, že jde o basketbalový tým-naštěstí jsem nedala na první dojem a z filmu vyšel opravdu zajímavý snímek o kontroverzním trenérovi "ballu", který je na své hráče dost drsný. Za jeho tvrdou slupkou se však skrývá jisté poselství a dobré záměry,při kterých chce svůj tým ušetřit zpackaného života. Rozhodně bych si nemyslela, že mi u takového filmu kápne slza, ale stalo se. Podruhé by mě to už ale nebavilo, jedno shlédnutí naprosto stačí. Každopádně Samuel Jackson výborný jako vždy:-) ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

To si takhle jeden pán řekl, že natočí nějaký film....... Povídá.. "Nemělo by to být zbytečně zamotané, ale musí to lidi zasáhnout uvnitř. V srdci. A do jakýho prostředí to zasadím? Ježiš, co tam ti černoši dělajíí??? Oni snad..berou drogy aaa jdou hrát basketbal jako by se nechumelilo. Takhle to nenechám! Snímek bude o černoších, kteří hrají basketbal ale drogy tam budou jen trochu, takových snímků je už hodně. A ještě budou kašlat na učení. No joo, ale chce to tam dát nějakou dospělou osobu.. Jasněě. Trenér basketbalistů. A ten je bude trénovat a zároveň to bude člověk hodný uznání, který chce pro své kluky jen to nejlepší.. VZDĚLÁNÍ.. skvělý nápad. A jak toho kouče pojmenuju. Hele já jsem taky člověk hodný uznání. Jaká náhoda. Bude to Carter. Kouč Carter. A hele máme i název. A bude to černoch aby k němu ti klucíí z basketu vzhlíželi". No jo, ale mohlo by to mít rasistickej podtext. Musím tam dát i bělocha. Tak to bude jeden z basketbalistů. Skvělý." .......A ten pán ten film skutečně natočil. A ohromně se mu to povedlo. A dokonce i ten pán, co hrál toho trenéra byl přesvědčivý. Celý snímek se povedl na výbornou. 95% ()

Malkel 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy nejsou zrovna můj šálek kávy, jelikož některé mají občas takovou tendenci - býti úsměvné až patetické. Naštěstí, že ještě není nic, co by nevyřešilo tisíc kliků a Samuel L. Jackson. Jeho správňácká nátura totiž baví a baví dost. Zbytek castu spíše přicmrndává, nikdo však neuráží a i rutinní šablony archetypů jsou zde provedeny s jistou péčí. No, co více říci, vypněte v sobě cynismus a nechte si dát životní lekci, kterou jste již pravděpodobně slyšeli. Na tom ale přece vůbec nezáleží, když se na to tak příjemně kouká. Slabší **** ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Keď som na začiatku videl logo spoločnosti MTV Films až ma zamrazilo:) Čakal som stupidnú plytkú americkú limonádu a videl som inteligentne napísanú životopisnú drámu, ktorá ani pri svojej dĺžke nenudí a to predovšetkým z jedného podstatného dôvodu a tým je Samuel L. Jackson. Práve on je tou najväčšou devízou tohto filmu a len za jeho brilantný a presvedčivý výkon dávam * navyše... Veľmi príjemné prekvapenie! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Předtím, než film vůbec vznikl, si herci prošli přísným třítýdenním basketbalovým táborem, kde trénovali až 12 hodin denně. (ArsenalEagle)
  • Channing Tatum nikdy nehrál basketbal, takže měl speciální trenéry, aby dokázal s ostatními udržet tempo. (viperblade)
  • Thomas Carter získal v roce 2005 ceny Black Movie a Black Reel za nejlepší režii. (Terva)

Reklama

Reklama