Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim David (Christian Bale), ex-mariňák se po letech v akci vrací na ředitelství losangeleské policie, kde mu nabízejí práci související s infiltrací podsvětí. Bohužel se jím však nechá pohltit a musí sebrat veškeré své síly k návratu ze šikmé plochy. Drsný časy jsou výletem do špinavých losangeleských ulic, království drog, děvek a lidské havěti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (535)

Matty 

všechny recenze uživatele

Christin Bale hraje bastarda, kterého znát a potkat v zastrčené uličce, vypustím duši. A hraje ho sakra dobře. Po Training Day druhé Ayerovo ponoření do ulic zanesených lecjakým svinstvem vůbec nedopadlo špatně, i když mohlo dopadnou lépe. Popojíždění po LA, objevování striktně mužského světa, kecání a chlastání s týpky, kteří jsou všichni uplácáni ze stejného materiálu. Přesně o něm film jako takový je, ale nenechte se zmást. Zdánlivě nedojde během těch dvou hodin k žádné zásadní události, jenže při zpětném pohledu mi došlo, jak hluboko jsem se do toho svinstva zásluhou oné bezdějovosti ponořil. Hezky pomaloučku, lahváč za lahváčem, blbej vtípek za blbým vtípkem a jste v tom až po uši, ani nevíte jak. K Baleově postavě lze chovat spoustu různých emocí, ale pevně věřím, že u každému rozumného člověka bude převládat nenávist. Nenávist a zděšení nad tím, kdo všechno v Americe koketuje s postem strážce zákona. V podstatě smrtelně vážná verze dvou dementních poldů ze Superbad. Drsný časy mají svým způsobem happy end a věřte mi - už dlouho jsem se za něj nemodlil tolik jako v tomto případě. 75% Zajímavé komentáře: Cervenak, Satan, RAiken, Jordan, HAL, MegatroN ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Film snad s nejintenzivnější atmosférou "brzo se něco posere", jaký jsem kdy viděl. Jestli má Harsh Times sloužit jako průvodce po životě amerických mexikánců, tak upřímně děkuju bohu, že žiju tady u nás na klidné Moravě. Bale celou dobu fuckuje, jezí v autě, chlastá za volantem, hulí trávu, občas na někoho vytáhne bouchačku a snad v každé druhé scéně si koleduje o malér. Semtam kolem něj někdo umře, ale on je v klídku, pač už si prošel válkou v "Taškanistánu" a tam už viděl lecos. Chudák Rodriguez jezdí pořád s ním a i když by si měl hledat práci, nechává se jím zlákat ke kravinám a pak musí z průseru tahat oba. A tak se táhne celý film, dokud se něco neposere... ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný není tedy žádná sláva a ani Ayerova režie zrovna neoplývá nápadem a charakterem, ale tenhle film má přesto jedno obrovské plus, které ho povyšuje z šedi průměru. A je jím samozřejmě Christian Bale. V jeho očích se totiž skrývá cosi zlého a tajemného, co již od prvních okamžiků diváka znepokojuje a pomáhá mu ponořit se do jinak nevýrazného děje. A Ayer přeci jen dokáza v rozmezí těch 110 minut všechno to zlo dávkovat tak, aby donutil každého sedět na zadku a přihlížet. Nečekejte nic světoborného, drsného a myšlenkově hlubokého, a budete se velmi dobře bavit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro nás kluky ze Žižkova, který dostanou na držku poprvé v 11 letech od nepřátelské party a ve 12 letech dostanou poprvé na držku od fízlů filmové časy asi nikdy nebudou tak drsný jako ty realný. Nicméně díky skvělému hereckému výkonu Christiana Baleho jsem se při filmu neusmíval a naopak několikrát jsem si vzpomněl na jednoho mého kámoše od paragánů. Což znamená, že film by u těch, kterých se týká nepropadl a to je jeho nejlepší vizitka. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Drsný časy mají obrovské plus v hlavní postavě, která má takový potenciál, že je člověku až líto, že nevznikl řekněme osmidílný seriál, který by příběh hlavního hrdiny a jeho zvrácenou motivaci dál rozvedl a naplnil možnosti žánru. On je totiž problém v tom, že divák je navnaděný zajímavými postavami a cítí, že se rozehrává velké kriminální drama, aby posléze zjistil, že místo napínavé kriminálky sleduje psychologické drama s rozpačitým nedotaženým koncem. Důležitější než pointa a děj je v tomhle případě cesta hlavního hrdiny k sebezničení. Ozbrojené složky od policie přes armádu a různé soukromé bezpečnostní služby vám budou tvrdit, jak dokonalý je jejich způsob rekrutování nových členů, a že selhání jsou výjimečná, tady ale vidíte naprosto uvěřitelný vzestup unikátního psychopata a jeho úspěšné proniknutí do policejních služeb. Jim Davis je naprosto reálný záporák, kterému jeho motivaci a činy věříte, zvlášť když ho hraje profesionální Christian Bale. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Christian Bale zaujal Davida Ayera již při tvorbě Training Day, ve kterém se chtěl Bale ucházet o roli. Dal mu tedy přečíst scénář na Harsh Times. Baleovi se líbil a Ayer mu slíbil, že pokud se tento film bude natáčet, tak ho obsadí do role Jima, což splnil. (Othello)
  • Christian Bale při přípravě na roli strávil tři týdny se členy různých gangů, s policisty, bývalými vojáky a vládními agenty. Dokonce si chtěl udělat rangerský kurz, který trvá osm týdnů a je pouhá třicetiprocentní pravděpodobnost úspěchu. Nakonec to kvůli začátku natáčení nestíhal, tak absolvoval jen rychlý týdenní kurz. (Othello)
  • Chatrč, v ktorej Marta (Tammy Trull) žila, bola skutočná, nie postavená pre filmovanie. Nachádza sa kúsok od pobrežného mesta Ensenada. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama