Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

DHDV 

všechny recenze uživatele

Tento anime seriál má silný a propracovaný příběh. Každá postava má svou minulost a charakter. Maximum kladů, a minimum záporů co se týče příběhu a ztvárnění grafiky (má své kouzlo) . Pokud to budete poctivě sledovat, nebudete litovat. Budou muset v budocnu vynaložit opravdu velkou snahu, aby překonaly FMA. Pro mě srdeční záležitost... ()

Dr_Bilo 

všechny recenze uživatele

Moje první seznámení s anime dopadlo nanejvýš dobře. Když jsem byl mladší , tak jsem docela hodně hltal všechny možné x svazkové fantasy ságy plné intrik, epických příběhů a vůbec po všech stránkách do posledního detailu promyšlených fantasy světů. Vždycky jsem chtěl nějakou takovou ságu vidět zfilmovanou. Moje dětské sny se naplnily. ()

Reklama

JoseBenes 

všechny recenze uživatele

FMA: Brotherhood is for boys, FMA (2003) is for men. Verzi z r. 2003 preferuji oproti Brotherhood, byť asi budu v menšině. FMA (2003) je, jak to vystihnout, "rozbitá", uprostřed se toho zas tolik neděje, plyne daleko pomaleji, ale její filozoficko-melancholický nádech mě nakonec dostal emocionálně víc než Brotherhood. V konečném filmu (Conqueror of Shamballa) měli zůstat oba ve svém světě a mohl z toho být krásný happy end. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nejlepší anime. Nic jiného mě nenapadá. Nechtělo se mi zpočátku věřit, že půjde o něco vyjímečného. Bál jsem se přehnaného hype, všech těch umístění na předních příčkách oblíbenosti a obrovské popularity ve Spojených státech. Nedokážu popsat, co je přesně na Alchemistovi tak chytlavého, ale má to prostě něco do sebe, něco co vás nepustí dokud neuvidíte všech 51 dílů. Možná je to atmosféra, postavy, animace, příběh, akce, humor nebo napětí... jenže nic z toho není kdovíjak výjimečné, možná tak příběh - zbytek je "jen" nadprůměrný, ale všechny tyto aspekty jako celek... tvoří tak neuvěřitelně chytlavý, poutavý a návykový zážitek, až se tomu nechce věřit. Jakmile se vám toto anime dostane do ruky, tak se neodpoutáte od obrazovky dokud nepadnete únavou nebo vyčerpáním. Trochu mě mrzí, že... už jsem to dokoukal - teď bude obtížné najít jiné anime, které se kvalitou Fullmetal Alchemistovi dokáže aspoň vyrovnat. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist je bezpochyby kvalitné anime, ktoré si ale moju pozornosť nedokázalo udržať po celých 51 dielov. Príbeh bol poriadne nakopnutý, keď sa Edovi a Alovi predstavili po prvýkrát humunculovia, a pomalé odkrývanie tajomstiev Ishbalu alebo samotnej armády, no posledné diely na mňa pôsobili tak trochu antiklimaticky a hlavného záporáka, vodca homunculov, som si predstavoval jednoznačne inak (nie len ako človeka, ktorý si pomocou kameňa mudrcov po 400 rokov neustále mení telo). Film pozriem, lebo uzatvára príbeh, na Brotherhood sa nechystám. 80% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Bratři Elricové jsou ve skutečnosti namluveni ženskými dabérkami - Edwarda namluvila Romi Park, Alphonse zase Rie Kugimiya. (Hromino)
  • První ze čtyř závěrečných písní „Kesenai Tsumi“ nazpívala zpěvačka Nana Kitade. Ta druhá „Tobira no Mukou e“ je od kapely YeLLOW Generation, třetí „Motherland“ je od zpěvačky Crystal Kay a čtvrtá „I Will“ je od zpěvačky Sowelu. (CarnTheNunya)
  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)

Reklama

Reklama