Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

tom88 

všechny recenze uživatele

Začiatok naznačoval, pomerne zábavnú dobrodružnú jazdu v štýle jednotky. Prvá polovica aj bola celkom fajn, no druhá mi už pripadala dosť nudná zábava. Záver bol už takmer nepozeratelný, stašná nuda. Všetko postupom času omrzí, ale tu to bolo teda dvojnásobné. Slabé slabé. Dúfam, že s tretím pokračovaním si dajú pokoj. S prižmúreným okom dávam 2*. 35% ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

50%. Nejsem nějakým extra zastáncem a vyhledávačem takových filmů, ale nebylo co dělat v neděli večer a po prokalené sobotě jsem byl fakt rád, že mohu v klidu ležet, takže jsem se kouknul. A musím říci, že mi to vůbec nevadilo. Samozřejmě je to naprosto jednoduchý film, určený spíše pro děti do 10 let asi, ale když se oprostíte od jednoduchého obsahu, nevadí vám absence napětí, místy trapnější humor, tak se na to kouká celkem dobře a splní to co má. Rychle to uteče, občas i pobaví, kouká se na to obstojně a hlavně to neublíží. Prostě takový film a zabití volného času, od kterého nemusíte odsednout, protože by vás vyloženě otravoval a nebo nudil či týral. Takže v pohodě. Howgh! ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla zábavným dobrodružným filmem (přiznaně) těžícím z Indiany Jonese a působilo to dobře, ve dvojce je právě tato spojitost s notoricky známým archeologem a učitelem na půl úvazku až příliš do očí bijící a už ne tak zábavná... paradoxem je, že se tento film hodně podobá právě tomu zatím poslednímu dílu (křišťálová lebka:-). ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Flynn Carson dospěl, pokračování se vyvarovalo všech "hříchů mládí" pubescentního původního filmu a navíc posílilo ve všech segmentech. Je zde víc dobrodružství, víc akce, víc humoru a víc nadhledu! Aspoň že tak! Celkově mě dvojka mile překvapila (na 4* to ještě nedosahuje, 3* sou zase málo, takže přesně mezi)... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asi jedinej Flynn Carsen kterýho jsem neměl chuť po pěti minutách vypnout, ale to neznamená, že se jedná o nějakej skvost. Pořád stejně nesympatickej a necharizmatickej hlavní hrdina. Nevýrazní záporáci a hromada totálně stupidního a infantilního humoru. Tuhle trilogii si holt Frakes za rámeček rozhodně nedá.15% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)
  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)

Reklama

Reklama