Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Podobná Bláznivá střela je lepší, o tom žádná. Přesto je WC 40 fajn komedie na sobotní dopoledne, když přepínáte programy a na Nově zrovna běží tohle. Několik gagů je vyloženě skvělých a k tomu se parodují filmy, na kterých jsem vyrostl, takže nostalgie s Nebezpečnou rychlostí jede na plný obrátky. Nicollette Sheridan byla tehdy dost možná nejvíc sexy žena světa. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Takhle zaměřený filmy mi vůbec nevadí. Ale dějově je Agent WC40 opravdu slabý. A těch pár super gagů, které odkazují na filmy z minulosti? To nevyrovná hodnocení na kladnou stranu. Spousta scének byla připravena parodicky, ale abych řekl pravdu, na mě prostě nefungovali. Možná jsem se měl na Agenta podívat před cca 20 lety, kdy byl natočen. Pak bych možná uznal umění, které se zde skrývá. Dnes ale podprůměr a už nikdy se k tomu nechci vrátit. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Agenta WC 40. Tenkrát ho u nás dávali skoro pořád jako pomalu každý film s Leslie Nielsenem. Co k tomu dodat? Je to jedna z těch parodií, která má pár naprosto geniálních scén, u kterých se směju pokaždé kdy se podívám, ale i scény, které příjdou vniveč a přechází až hráz trapnosti. Ale i tak tohohle Agenta miluju a ač jen na tři hvězdy, rád se na něj znova a znova podívám. Už jenom kvůli některým scénám za to shlédnutí rozhodně stojí. --- Mít v 60ti dítě je nehoda, ale aby na někoho spadlo piáno, to je potom smůla. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin je späť pod krycím menom Oceľový kokot a tentoraz paroduje špionážny žáner a samozrejme najviac Bondovky. Mne to oveľa horšie ako séria Naked Gun nepripadá. Len sa tu viac parodujú konkrétne scény a kvôli snahe prísť s novým gagom každú druhú sekundu logicky nemôžu byť nijak sofistikované. Okrem rôznych neustálych podkopnutí a nárazov sa tu hrá na absurdné predmety, ktoré sa zrazu objavia na scéne. Kadencia vtipov je ale tak vysoká, že aj keď sa vydarí každý desiaty, tak to stačí. Našťastie ešte na žiadne nechutnosti nedošlo ani raz. No a doslovné paródie scén mojich obľúbených deväťdesiatkových klasík (Pulp Fiction, Speed, True Lies) som si vychutnal. Len ten Sám Doma skombinovaný s Postrachom Dennisom sa nevydaril. Celkovo aj vďaka už tradičnej krátkej stopáži to vôbec nenudí a viackrát som sa aj zasmial. Len ten CZ dabing, v ktorom Brabec dabuje hlavného záporáka namiesto Nielsena, je divný. Bondovská úvodná pesnička od divného Ala je ale dobrá. 6/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rancor chce zničit svět, ale naštěstí chce předtím zabít tebe." Tak to je skvělá zpráva, protože Dick Steel má skvěle vybavenou agentskou sadu, záda mu kryje svůdná agentka 3,14, autobusem ho vozí Ray Charles, umí nasadit do bitky Hulka Hogana a zpívá mu k tomu jedinečný Weird Al Yankovic. To se snad ani nedá prohrát. Nikdo totiž nedokáže tak jako Dick Steel ochránit svobodnou zemi, kde může každý házet granáty na dětském hřišti. Já vím, že to není nejpovedenější parodie, ale přesto mě dokáže spolehlivě rozesmát a když si vzpomenu na skvělé maskování šéfa Tajné služby, tak bych hned skočil do postele s agentkou Dahlovou. To sem sice nepatří, ale tu čtvrtou hvězdu to snad alespoň částečně vysvětluje. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se od 6. září do 30. listopadu 1995 v Kalifornii. (Varan)
  • Scéna, kdy Leslie Nielsen jede s koněm výtahem, paroduje podobnou scénu z filmu Pravdivé lži (1994) a zajímavostí je, že v obou scénách je ve výtahu stejný komparz. (kuky)

Reklama

Reklama