Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Rodinný seriál, ktorý sa príliš snaží byť seriálom komediálnym. Zabávať sa však nebudete, možno vás akurát naštve úbohá imitácia Barta Simpsona (nejaký mladý člen rodinky Horákovcov), tak ako naštvala mňa... A ako tak rozmýšľam, nie je to ani seriál rodinný, to by musel byť zaujímavý aj pre iné vekové kategórie ako pre deti do 10 rokov. P.S. Potom, čo som začal tento seriál pozerať pravidelnejšie (z nudy) musím aj napriek jeho (ne)kvalitám zdvihnúť hodnotenie o jednu hviezdičku. :) ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Musim rici, ze se mi serialy z produkce "Dramedy Productions" zacinaji docela zamlouvat. Redakce byla na ceske pomery nadprumer a Horakovi si ty 3 hvezdy take zaslouzi - a za nejake dily mozna i 4. Ocenuji jednu originalni vec - Jak v serialu Redakce, tak i zde vystupuje postava "Mrazka", ktera je defacto naprosto stejnym charakterem v obou serialech, coz pusobi zajimave a neotrele a predevsim vtipne... EDIT FOR ALLAN: Ono to tak uplne "nase" neni, kdyz se podivas na zaverecne titulky, tak serial je vytvoren podle spanelskeho "Los Serrano (ci nejak podobne)" - Dramedy productions se zrejme hojne inspiruje v teto zemi, protoze i redakce vychazela ze spanelskeho originalu. ()

Reklama

gombarix 

všechny recenze uživatele

No, viděl jsem jeden díl a celkem nevěřícně na to zíral, protože to bylo velmi, opravdu velmi ujeté... Krok za krokem mi to ovšem nijak nepřipomnělo :D ... ale musím dát nějaké hvězdičky za scénu, v níž byla sexy hrdinka v brýlích (konkrétně L. Benešová, mlask!) coby objekt bláznivé mužské touhy (takový jev se "na plátně" moc často nevidí, tudíž to vysoce oceňuji) ... a jinak? Neškodná blbina, která je místy tak blbá, až je směšná; jsou mnohem nechutnější české seriály... ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně stupidní dialogy ve vypocených >epissodách< ze života rádoby současné famílie. S topornými čudláckými výkony v rolích hlavních, natož vedlejších. Zvláště těch dětských. To jsou asi ty budoucí celebřitní hvězdičky, vyrobené na účet poplatníků vépéčété... Na základě jakési licence - hm, šestadvacet zážitků, ulitý prachy, hovno z hovna. To si z nás už zase asi někdo dělá prdel. Tak nasrat... ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Vypni mozek a koukej. Peripetie 2v1 rodiny, která neurazí ani nenadchne, celkem vtipné situace zabíjí ABSOLUTNÍ neuvěřitelnost chování aktéru, je to prostě pohádka, v 80% případů by se takhle nikdo nezachoval. Hodně zachraňují Jakub Prachař a Igor Bareš. V rámci jiných český tv seriálů je to ovšem pořád "kvalita".. achijo.. 3* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Škola, jedno z hlavních prostředí seriálu, se vymyká české realitě. Ani v 6. třídě a už vůbec ne na vyšším stupni gymnázia by učitel neučil ve své třídě všechny předměty, jak to předvádějí Lucie (Lucie Benešová) a Soňa (Nela Boudová). Obě paní učitelky také mají ve třídě své vlastní ratolesti, což není zakázané, ale z pochopitelných důvodů se tomu všechny strany vyhýbají. (melica)
  • Ondra (Jan Komínek) natočí skrytou kamerou v koupelně Terezu (Mariana Prachařová), která říká, co chce po svém zvolení předsedkyně třídy prosadit (např. prodloužení otevírací doby školní knihovny). A následně Ondra natáčí na stejném místě sám sebe, kde se vyjadřuje k jejím slibům. Když se pozorně podíváme, můžeme za ním vidět ve zdi díru, kterou za sebou Tereza neměla. Ano, je to ta díra, kterou Ondra a Tomáš (Jakub Chromeček) vyvrtali v epizodě Dokonalý otec (2006) a následně ji ve stejné epizodě Tomáš zadělal sádrou. Z tohoto záznamu kamery lze poznat, že se scéna s jeho vyjádřením natáčela daleko dříve, než další čtyři epizody. Úmysl filmařů je vyloučen, jelikož je nemožné, aby tuto reakci k danému záznamu točil již ve druhé epizodě. (SuprSkill)

Reklama

Reklama