Reklama

Reklama

Hrůzostrašné pokračování filmu přichází dva roky poté, co nešťastnou rodinu Carterových napadli v poušti Nového Mexika zmutovaní kanibalové. Nyní se tváří v tvář těm samým krvelačným zrůdám ocitají čerství členové Národní gardy, kteří sem vyrazili na rutinní misi. Ale šéf mutantů tentokrát nehledá jen něco k zakousnutí... Potřebuje ženy, které by mu zplodily následovníka! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (459)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

A je to tu, první díl se ukázal jako velice úspěšný film, a tak se producenti rozhodli, že nechají pokladny kin znovu se pořádně nacucat, jenže každý divák ví, že poprvé je to jiné, lepší. Jelikož Emilie de Ravin s díky odmítla, neboť má plno práce s přežíváním na jednom neznámém ostrově, byla navržena nová dějová linie a do pouště se vydávají vojáci v zácviku. To, uznejte, nabízí mnohem větší pole působnosti, a tvůrci mají obrovské možnosti na vyřádění se. Jenže možnosti jsou jedna věc a jejich využití, druhá, většina ta, jejíž cestou se autoři neuchýlí. Takže jak se s tím nakonec nový tvůrčí tým vypořádal? Pokud se budu soustředit jen a pouze na bezprostřední dojmy po prvním kinozhlédnutí obou snímků, druhý díl vyhrává na plné čáře. Ano, čtete zcela správně. To že jsem Ajův snímek zlédl ještě alespoň desetkrát a názor výrazně změnil je věc druhá... Autoři dostali stejně peněz jako ti u minulého dílu, ale vydali se jinou cestou. Herců je více, ale samé neznámé tváře, takže na nich se přliš neplýtvalo, vizuální stránka též působí levněji a kostými mi též připadaly lacinější, takže kam ty peníze zmizely jen těžko říct. Ale pěkně od začátku. Prolog působí velmi dobře, hudba z prvního dílu podbarvuje odpudivou místnost, ve které leží rodící žena. Tahle scéna je opravdu velmi nechutná, ať už vezmu v potaz vzhled ženy či samotný porod, takže je nám od samotného počátku jasné, že tohle bude opravdové explotation se vším všudy. Brutality si opravdu užijeme do syta. Co se týče kopírování z prvního dílu. Opravdu se jej v nějaké větší mezi nedočkáme, právě naopak, je tu plno scén, které jsem opravdu nečekal - třeba samotné seznámení s jednotkou ve válečné bitvě :). Co na tom, že logika jde tentokrát opravdu stranou, tenhle snímek si drží celou dobu neuvěřitelné tempo a opravdu jsem se bavil. K překladu se ani nevyjadřuji, kde jinde najdete věty typu: "Mrtví mi péro..."? Na podruhé strašná sračka :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po celkom podarenej prvej časti, toto na mňa zapôsobilo ako studená sprcha. Úplne odfláknuté rýchle pokračovanie, ktoré má len jediný cieľ - využiť prvotné nadšenie nad úvodným dielom a vytrieskať z toho ešte nejaký peniaz. Pretože tvorcovia tu divákovi neponúknu nič nové a osvedčené veci ešte poriadne zfušujú. No najviac ma smutne rozosmiala tá banda "detí", čo mala predstavovať špeciálnu jednotku armády USA. "Hory majú oči 2" je jeden veľký nepodarok. * ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Z pôvodného masakru a živelného prebudenia a nádeje horrorového žánru v podaní prvej časti nám zostal prakticky len koproducent, starý známy Wes. Seriáloví, prípadne castingoví herci spolu s nijakým režisérom prakticky nemajú čo stratiť a tak stavajú na istotu. Dookola opakované ľakačky postupne strácajú údernosť, no niekedy vedia aj prekvapiť, logickosť nebola až na takej príšernej úrovni, krvavosť niektorých scén sa naozaj podarila a spolu s rýchlym spádom som dostal nakoniec celkom pozerateľnú vyvražďovačku typu, ktorých sa ešte stále budú točiť stovky, takže ak budú v podobnej kvalite, môže byť. 55%. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jak může člověk přežít utopen v latríně (z jakého důvodu ho tam mutanti hází, když všem ostatním trhají ruce a nohy)? Proč si army-tvrďačka bere do hor mobilní telefon a za každou skálou si pouští vzkaz svého čtyřletého syna? A kam se poděl "hodný skřítek"? Nejen tyto filozofické otázky sužují mysl audience při sledování samoúčelného porcování lidí, které začne být skutečně zajímavé až ve chvíli, kdy film končí. Totálně dementní jednotka (plazící se hodinu ve tmě, aby po finálním zúčtování zahnula za roh a našla tam dveře ven!) plná modelek a tlouštíků je posledním výsměchem před pádem do nudného mělkého hrobu. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po výborném a atmosférickém prvním dílu přichází nový režisér, nové herecké obsazení a úplně jiný zážitek. Dvojka se až neuvěřitelně často využívá v nechutných gore efektech (ty mi normálně nevadí, tady to však tvůrci přehnali a zvítězil odpor nad šokem). V Martinovi Weiszovi nejspíš nějaký ten talent dříme, ale někdo by jej měl pořádně praštit gumovým kladivem přes palici, aby ho v něm probudil. To všechno by ještě na průměrné hodnocení stačilo, ale samotný příběh a chování všech (!) charakterů mě dohánělo pomalu až k šílenství. Tak takhle tedy ne, parta rádoby "mariňáků" se častuje hláškami trapnějšími než slýchávám v českých seriálech a chová se jako banda imbecilů urvaných z řetězu. Skoro mi až připadalo že Národní garda má stejně jako školství a Olympiáda svou "zvláštní" sekci. Jestli vznikne díl třetí a bude pokračovat v sestupné tendenci, tak se máme nač těšit. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • Původně na filmovém plakátu vyčnívala z pytle ruka oběti. Plakát se však stal terčem cenzury a byl označen za děsivý. Zajímavostí je, že byl nakonec povolen, ovšem místo ruky musela z pytle s obětí vyčnívat noha. Důvodem je skutečnost, že ruka se zaťatými prsty vyvozuje v lidech dojem, že oběť je naživu a mučena, kdežto vyčnívající noha evokuje oběť již mrtvou. [Zdroj: Týden.cz] (warner)
  • Hory mají oči 2 se začaly natáčet v létě 2006 v Ouarzazate v Maroku, kde se točil i první díl. (WolfR)
  • Myšlenka na pokračování napadla producenta a režiséra původního filmu, Wese Cravena, při rozhovoru s producentem Peterem Lockem. (WolfR)

Reklama

Reklama