Reklama

Reklama

VOD (1)

Poslední člověk na Zemi není sám. Will Smith v roli toho, který přežil. Já, legenda – impozantní, akční dobrodružství plné znepokojivých záběrů vylidněného Manhattanu. Vojensky virolog Robert Neville (Smith) je nevysvětlitelným způsobem imunní vůči nezastavitelnému a nevyléčitelnému viru, který postihl obyvatele New Yorku, možná celého světa. Zmutované oběti neznámého moru se plíží ve stínech a sledují každý Nevillův pohyb. Čekají, až udělá osudnou chybu. Nevilla pohání jediný cíl – vyrobit lék z vlastní krve a čas pracuje proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 740)

Dever 

všechny recenze uživatele

Will Smith a jeho ťažký život ktorý ho zastihol kvôli nebezpečnému úniku plynu, ktorý vyhubil takmer celé ľudstvo. túto tématiku som už pár krát počul a aj videl, ale Im Legend ma tak nadchol svojou dramatickosťou že som mu musel dať 5*......................... Soundtrack James Newton Howard: 1. My Name Is Robert Neville ,2. Deer Hunting ,3. Evacuation ,4. Scan Her Again ,5. Darkseeker Dogs ,6. Sam's Gone ,7. Talk To Me ,8. The Pier ,9. Can They Do That? ,10. I'm Listening ,11. The Jagged Edge ,12. Reunited ,13. I'm Sorry ,14. Epilogue., ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Will Smith je megastar a dokáže přilákat do kin masy, jeho filmy jsou extrémně výdělečné, nehledě na žánr. I já se můžu řadit do té skupiny, které se jeho herectví zamlouvá. Když srovnám obě Já (Já, Legenda a Já, Robot) zvítězí Já, Robot, ale i I Am Legend má něco do sebe ;-). Trávou zarostlé ulice, pobíhající zvěř, nablýskaný Mustang a nikde ani známka po lidech. Někdy se mi zdály odbité triky a taky se mi více líbí druhý konec, než ten který běžel v kinech. 8/10* ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Já, legenda je padným argumentem utišující všechny ty, kteři tvrdí, že americké filmy neimplantují své vidění světa a politiku jiným lidem a ve filmu klasického amerického žánru jde vždy o to, nakolik se s tím ta která podívaná vypořádá. Will Smith si čím dál tím pečlivěji vybírá role, kde mi jeho machističnost vadí čím dál tím míň a kde i jeho exhibicí ubývá (Já, legena má akorát strávitelné pasäže cvičení). Francis Lawrence umí skvěle vylíčit atmosféru vylidněného (?) New Yorku a ve flashbacích se neopájí zbytečně atrakcemi, ale stejně jako u Constantina se nevyhne klišé a hlavně, což zde působí nepatřičně, křesťanské ideologii, která je křečovitě nasazená na konec a násilná víc než celá protivojenská linie v 28 dní poté. Digitální kreatury mi ale nakonec nevadily, v tomto ohledu souhlasím s Adrianem. Mírný nadprůměr a první polovinu opravdu chytré postapokalyptické sci-fi s několika skvostně konstruovanými scénami, ale ve výsledku hloupější a horší než nejslabší Shyalaman - Znamení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neobvykle se tvůrci poprali s pojmem velkofilm, který právě zde dostává docela na frak samotným příběhem, který je vlastně...komorním. Na velkofilm zvláštní, ale velice zajímavé. Will Smith si neskutečným způsobem užívá one-man-show a opravdu mu nemohu nic vytknout, to ani nelze. On opravdu dělá naprosto všechno, a možná, že je to taky jeho nejlepší herecký výkon vůbec. Od Já, legenda se nejspíš čekalo něco jiného než z toho nakonec vzniklo, ale já byl spokojen, opravdu hodně spokojen. Plno lidí si stěžuje na nudu nebo fakt, že se v příběhu vlastně nic moc neděje. Ale to není pravda. Je to život posledního člověka v New Yorku a on se k tomu patřičným způsobem chová. Škoda jen, že hudební stránka je trochu slabší, ale ne špatná. No a efekty relativně průměrné. Samotný příběh přesto má něco do sebe a kdyby měl trochu hlubší myšlenku, nepřemýšlel bych a okamžitě bych mu dal plný počet. Takhle je to (pouze) film, který se tváří na velko, ale přitom je komorní, tak mocně, že se plno lidí bude divit a možná právě proto bude mít relativně průměrné hodnocení. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

A já se tolik těšil! Rozjezd filmu je parádní, atmosféra vylidněného New Yorku úžasná, bohužel PŘÍBĚH se nedostavil. Já, legenda se točí v kruhu, neví, co vlastně chce vyprávět, nedočkáte se ničeho opravdu zajímavého, nečekaného, zkrátka nechutně tuctová záležitost (tuto záhadu objasnila dvě slova v závěrečných titulcích - AKIVA GOLDSMAN). Dvě "oscarové" (v tomcruiseovském slova smyslu) scény ke konci snímku mě málem rozbrečely svým zoufalstvím. Velký rozpočet zkrátka ještě dobrý film nedělá. /DVD screener/ P.S. Asi tak desetkrát jsem během sledování kontroloval timer, což taky o něčem vypovídá. P.P.S. Podle stejné předlohy vznikl i černobílý horor s Vincentem Pricem The Last Man On Earth - u něj jsem se bavil podstatně lépe. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (68)

  • Natáčelo se mimo jiné v New Jersey, konkrétně od 23. září 2006 do 31. března 2007. (Varan)
  • Robert Neville (Will Smith) nosí hodinky Victorinox Chronograph ST 4000 a Hamilton Khaki X-Wind. (Liqid)
  • Hlasy (respektive hrdelní skřeky) zrůd patří ikoně avantgardní hudby, vokálnímu chameleonovi Miku Pattonovi. (šimák)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Já, legenda dostane pokračování

Já, legenda dostane pokračování

05.03.2022

Postapokalyptický akční snímek Já, legenda, v němž si v roce 2007 zahrál hlavní roli Will Smith (Mizerové), se oficiálně dočká dvojky. Scénář opět napíše Akiva Goldsman (Šifra mistra Leonarda, Čistá… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama