Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

klerik 

všechny recenze uživatele

Paranormálne javy... wtf? Jason bez masky... wtf? Zaujímavý scenár (x dvojíc všelikde súloží a Jason ich postupne zabíja). Kvantum killsov. Málo gore. Smiešne finále. Jason je občas bezradný ako malé decko. Nie je to až taký zlý slasher, ale tvorcovia mali dosť málo fantázie. Nayvše som presvedčený, že Jason by sa mal viac držať osvedčenej mačety... Po skvelej šestke (JASON ŽIJE) prišlo mierne sklamanie... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ač je tento díl zatracován, mě se paradoxně líbil nejvíce. Příběh o dívce s telekinezí může pro mnohé být přitažený za vlasy, ale s ohledem na to, že se tam prohání zombie vrah, tak je to úplně jedno. Každopádně její příběhová rovina mě držela ve střehu. Těšil jsem se na její finální střet s Jasonem a když k němu došlo, tak to stálo za to. Navíc Jason je zde skutečně extrémně hnusný, kostra pokrytá zahnívající tkání, prostě nádhera. Naopak ale opět zamrzí cenzura, která při brutálních vraždách je vždy to nejhorší ustřihnuté až běda. 65% ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ryby ho dokonale ohdlodaly až na kost a Jason s brankářskou maskou porostlou vodním kamenem, se teď po několika letech strávených na dně v jezeře vrací, aby se opět pomstil (po kolikáté už? Já zapomněl, je to v názvu). Mačety sviští, křovinořez vrčí, krev teče a teenageři umírají. Zkrátka nic nového pod Jasonovým sluncem. Byl by to jen další nudný a nezáživný den na březích Kryšťálového jezera, kdyby bábovka Tina se svými telekinetickými schopnostmi nebyla důstojně schopná Jasonovi vzdorovat. To bylo docela zajímavé oživení. Konečně někdo, kdo proti Jasonovi není tak úplně bezbranný. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Já si nemůžu pomoci, ale mě tento PÁTEK TŘINÁCTÉHO 7 neskutečně sedl. Doposud nejlepší díl ze série. Hned za ním trojka a pak šestka. Zbytek slabé průměry až podprůměry. Spoustu diváků si tu stěžuje na menší žánrové převedení do sci-fi ohledně tématu telekinetických schopností hlavní ženské hrdinky. Jenže mě to naopak přišlo jako příjemná změna, příjemné osvěžení do téhle hororové ságy. Mladá holka mi zde přijde sympatická, její psychickou narušenost z tragédie, která se odehrála v jejím dětství je pěkně zahraná. Samotný Jason zde má hodně prostoru, vizuálně vypadá už jako slizký zombík, který byl nějakou dobu uvězněný v jezeře. Vražd je teda docela dost a jsou někdy i vcelku brutální a nápadité. Třeba jedna velice úderná byla, kdy Jason popadne jednu dívku ze stanu, která je omotaná ve spacáku a mrští s ní o strom – to jsem čuměl s otevřenou pusou. Scény s telekinetikou mi nepřišly tak trapné jak tu někteří na CSFD píší. Nijak mě to nepohoršovalo. Atmosféra už je trochu jiná než v prvních dílech, ale furt je o co stát. Hudba je opět dobrá jako vždy – i jsem párkrát zaznamenal téměř totožné hudební motivy jako v sérii Halloween, což se cení. Tady si opravdu nemůžu moc stěžovat. Je to už samozřejmě dost ohrané, spoustu postav tu bylo jen tak jako nutný filmový doplněk, ale i tak jsem po herecké sestavě spokojen. Krom hlavní hrdinky mě třeba zaujal i zákeřný doktor. Takže dost řečí, za mě výborná část s Jasonem. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Každý, kto videl niekoľko častí zo série vie, že každá časť ide tou istou linkou ako tá predošlá. A táto by nebola výnimkou, keby sa pán režisér nerozhodol, že k ujovi s mačetou dá protivničku, ktorá je obdarená telekinézou a tak započne boj Jasona a Carrie. Lenže táto akože Carrie, nemá takú charizmu ako tá od Kinga a aj herecky to bolo poňaté veľmi vlažne a to bolo veľmi cítiť. Pred rokmi som videl nezostrihanú verziu a teraz značne ošklbanú a tak tejto chýbala veľká časť brutality, surovosti aj krvavosti. Napríklad to najviac vidieť na scéne so spacákom, lebo tá patrí medzi moje najobľúbenejšie a aj nápadité a v nezostrihanej verzií ju buchne o strom minimálne päťkrát a tu len sucho raz. Aspoň, že si z tej prvej verzie niečo pamätám a hodnotím tú, lebo táto by bola nanajvýš na 2* a tá na solídne silné 3*. Ale nápad vložiť k tomuto mäsiarovi dievčinu obdarenú telekinézou je vynikajúci nápad, len by musel byť aj na to človek, ktorý to vie znázorniť do filmu tak, aby z toho nevznikol celkom chaotický cirkus. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Kane Hodder (Jason) je také kaskadér. Proto se nenechal žádným ve filmu zastupovat a všechny nebezpečné scény (i tu s ohněm) zahrál úplně sám. (LION-MR.T)
  • V roli Jasona se tu poprvé objevil Kane Hodder, jenž se stal prvním hercem, který tuto postavu hrál více než jednou (celkem čtyřikrát). (LION-MR.T)
  • Film měl původně být o boji Jasona (Kane Hodder) a Freddyho Kruegera (Robert Englund) ze série Noční můra z Elm Street. Na sérii Pátek třináctého ale vlastnil práva Paramount a na Noční můru v Elm Street zase New Line Cinema. Mezi oběma studii tak docházelo k neshodám. Zvláště ohledně toho, která ze dvou postav by měla vyhrát. Nápad se nakonec uskutečnil o řadu let později ve filmu Freddy vs. Jason (2003) - poté, co práva na postavu Jasona převzala New Line Cinema. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama