Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Další díl, další snaha přijít do série s něčím novým. V pátém díle to byl Jasonův napodobovatel - nepovedlo se. V šestém díle to byl humor - docela se to povedlo. V sedmém díle si tvůrci zřejmě řekli "Uděláme to klasicky, ale co kdyby teď jeden z těch teenagerů (samozřejmě holka) nebyl obyčejný smrkáč, ale měl nějakou zvláštní schopnost, aby si to s Jasonem rozdal?" - a to se povedlo z části. Sedmý díl není nejhorší díl série, pořád je to lepší než třeba pátý díl (8-10 jsem zatím neviděl). Není to nic extra, ale celou sérii beru s nadhledem a nehledím tak na kvalitu, ale spíš na to, jak se u těch filmů bavím (protože podle mě nejde takové horory hodnotit z nějakého normálního hlediska). A u sedmičky jsem se poměrně bavil (no, to vlastně zatím u každýho dílu, ale někdy víc, někdy míň, někdy líp a někdy zase hůř). Sedmý díl je vážnější než šestka, atmosféra je někdy opravdu hustá jako v prvních dílech a některé scény jsou naprosto geniální, bohužel tyto scény se střídají s některými jinými scénami, které jsou naprosto hloupé či nudné. Ano, nudných momentů se zde našlo dost, ale jak už jsem napsal, pětka na tom byla ještě hůře. Scénář měl samozřejmě díry v logice, některé věci byly poměrně nedotažené. Crystal Lake je v tomto díle malé jezírko, které se vůbec nepodobá tomu (těm) z předchozích dílů. Navíc v minulém díle Jasona utopili kousek od břehu, kde byl dětský tábor, a v tomto díle zde stojí staré baráky. No ale nad takovými věcmi se prostě člověk musí u tohoto filmu přenést. Tininy schopnosti mi ani tak moc nevadily, ale to závěrečné zabití Jasona (no...co je to za zabití, když se v každém dalším dílu vrátí?), to už bylo vážně moc. Jason toho v tomto dílu vydržel víc než dost, ale "smrt" mu mohli nachystat lepší. No nic. Bál jsem se, že tento díl je prvním z těch příšerných dílů, ale není tomu tak. Takže ty sračkoidní díly mne teprve čekají... ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Skutočne originálny spôsob, ako priviesť znovu utopeného Jasona späť z dna jeho domovského jazierka. Jedine tým je tu obohatené jeho relatívne veľmi nudné a navyše scenzurované zabíjanie mladých dvojíc (vrcholom originality je pravdaže spacák - len vďaka nemu som si uvedomil, že som aj túto časť už musel vidieť). Potom, čo nejakú dobu kŕmil rybky, vylieza trochu obžraný, ale zato so slušivým náhrdelníkom nevďačne aj po dievčine, ktorá ho prebudila. Asi sa chcel predsa len radšej pozvoľna bublinkujúc rozkladať a dať nám už konečne pokoj. Lebo takto ho nechali robiť iba rutinnú likvidačnú prácu, pri ktorej neznámo odkiaľ vyťahuje uprostred lesa vždy nové a nové záhradnícke náčinie. Keď v slasheri nie je dráždivá nahota, dá sa to zniesť - ale ak v ňom nie je ani zabíjanie, resp. nie je ukázané, strach zmizol už dávno, humor táto časť postráda a psychológia sa obmedzuje na dve-tri postavy (ostatne prečo ňou obdarovávať ostatné, ak vieme, že je to len mäso, ktoré dlho nevydrží ?), je to už na pováženie. Čo zostalo ? Tinina telekinéza a lietajúci nábytok. Nie zlý nápad, ale absolútne nerozvinutý. Keby na konci vďaka nej Jason neukázal svoj krásny úsmev (a vzápätí nevytiahla z dna aj neporušeného tatka), ani si na ňu nespomeniem. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Po šialene krvavej a extrémnou porciou čierneho humoru obdarovanej šestke s podtitulom JASON ŽIJE, sa atmosféra v sedmičke - NOVEJ KRVI - upokojuje. Ale je to len vyložene priemerný slasher s občas sympaticky odmaskovaným vrahom, ktorý už evidentne nie je z tohto sveta. PIATOK TRINÁSTEHO 7 je spomedzi série výnimočný predovšetkým tým, že Jason tu má plnohodnotného protivníka - telekynetickými schopnosťami obdarovanú blondínu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kane Hodder poprvé v akci! Sedmý díl s podtitulem Nová krev je podle mého názoru úplně posledním filmem, který ještě stojí za to. Jason dostal místo Tommyho Jarvise jiného a obstojnějšího soupeře, humor je tentokrát skoro vynechán, Manfrediniho hudba má ještě snahu vytvářet jakési napětí, a stejně jako v šestce se tu Jason prohání po lesích v celé své ožrané kráse a kydlí to tu jednoho po druhém, nejčastěji hned pěkně po dvojicích. Bodycount se tak vyšplhal na slušných 14. Největším prohřeškem byl tak zásah MPAA, díky které musely být všechny mordy úplně sestříhané, a jde to sakra znát! V původní verzi totiž Jason v detailu seká ostřím do ksichtu, drtí hlavy na sračku a při spacákové scéně praští s obětí o strom šestkrát, ne jednou. Pátek třínáctého tak ztratil nutnou dávku brutality, a utrpěl tím jak film, tak fanoušci. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale u mě má tento díl velmi dobré postavení a je to i díky prvku té telekinetické holčiny, která není záměrně vybranou krasavou a proto vypadá v rámci série, docela uvěřitelně. Zdůrazňuji...v rámci série. Úvod a závěr s tatínkem je úlet, ale musíte ho znáti, aby jste pak mohli proniknout do hloubky psýché hl. postavy, checht. Jo. Choval se jak ožralé hovado, přesto po něm matka s dcerou většinu filmu stále štkají, nebo co. Směšné. I když...u ženských zcela v normě. Většinou.;-) Jo, Jason vypadá fakt supr ohnile a tak. Proto je gurmánskou minihostinou, když mu spadne při final fight (abych taky byl v 21.st. cool, haha) maska. Mňamix! ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Keď Tina (Lar Park-Lincoln) spoločne s matkou (Susan Blu) prichádzajú autom ku Crystal Lake, môžeme vidieť, že cesta je bahnistá. Hneď v ďalšom zábere zvnútra auta je však cesta už iba prašná. (GTS_PUNK)
  • Postava Tiny (Lar Park-Lincoln) byla inspirována postavou Carrie (Sissy Spacek) ze stejnojmenného filmu Carrie (1976) podle knihy Stephena Kinga kvůli telekinetickým schopnostem. Herečka Lar Park-Lincoln nicméně o své roli prohlásila: "Carrie byla cvok a Tina je jen zmatená." (LION-MR.T)

Reklama

Reklama