Reklama

Reklama

Život a vztahy nejsou tak jednoduché, jak se zdá podle oblíbených knižních rádců, které mají odpověď a dobrou radu úplně na každou situaci. Přesvědčí se o tom sedm mladých lidí, kteří mají společné nejen to, že bydlí v Baltimore, ale hlavně že hledají lásku a potýkají se přitom s řadou nečekaných potíží. Beth už sedm let chodí s Neilem, marně mu však naznačuje, že by se mohli vzít. Její kolegyně Gigi chodí na rande s muži, kteří o ni zjevně nemají zájem, což si ovšem odmítá připustit. Problémy má i Janine, která je sice provdaná za sympatického Bena, jenže on se právě seznámil s pohlednou zpěvačkou Annou. I když jí dá jasně najevo, že je ženatý, Anna se do něj zamiluje. A aby to nebylo tak jednoduché, do Anny je pro změnu stále zamilován její bývalý přítel Conor, jeden z mužů, s nimiž randila Gigi, a jeden z těch, na jejichž zavolání stále čeká. Marně čeká na lásku také Annina kamarádka Mary, která se snaží najít vztah pomocí internetu. Gigi se seznámí s cynickým barmanem Alexem, který jí otevřeně objasňuje, jak to chodí v mužském světě, časem se však sám chytí do pasti a do Gigi se zamiluje. Jenže vrhnout se do vztahu pro něj není jednoduché, stejně jako není pro Janine snadné přijmout pravdu o manželově nevěře a lžích, na které postupně přichází. Zdá se, že muži a ženy si nikdy nemohou porozumět, přesto se však do sebe mohou zamilovat. A tak stále hledají způsob, jak vytvořit fungující vztah. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (699)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ale tohle mě tedy potěšilo moc. Film s tváří naprosto nenáročný zábavy, uvnitř velmi pravdivá lidská komedie o vztazích tak, jak se to pořád opakuje. Naděje umírá poslední a někde ten náš/naše opravdu žije a taky nás hledá. Jen to chce si v překlenovacím období moc nenatlouct kokos a neztrácet víru. Hézounký ... ale soudě dle zdejšího hodnocení (64%) mně stačí málo :). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedené romanticko-komediální-drama, rozehrávající několik životních příběhů. Máme zde manželský pár, který prochází krizí, kterou manžel řeší nevěrou a kouřením cigaret, mladý pár na pokraji rozchodu z důvodu, že mužská část se nehodlá ženit, ženu, která hledá štěstí na on-line seznamce a mladou dívku, která má prostě na partnery smůlu a všechny její schůzky skončí v bodě "zavolám ti". Postav je zde ve skutečnosti více ale jelikož se různě propojují nemá cenu je zmiňovat. To, že jsem dal tak malé hodnocení není zapříčiněno tím, že se jednalo o špatný film, to rozhodně ne. Je zde pár zajímavých momentů, herecká sestava také není špatná ale hlavní problém je v přílišné jednoduchosti jakým tento zbytečně dlouhý snímek jednotlivé postavy pozoruje a taky v tom, že podobně jako postavy neví čím chce být. Film se zaměřuje převážně na ženskou část a až feministickým pohledem odsuzuje tu mužskou. Muži jsou zde degradováni na svině, které ženy využívají a nedokáží jim říct pravdu do očí. Tohle se opravdu nedá vydržet dvě hodiny. Stejně otravné je i pozorovat, jak žádná z postav neví co chce a tudíž se většina zúčastněných chová opravdu podivně. Až na pár vyjímek jsou postavy neskutečně ploché a jednoduché, že jsem se občas ani nedivil, že jsou sami a nikdo je nechce. Naopak ty zajímavé postavy (především Jennifer Connelly a Jennifer Aniston) dostali ostudně málo prostoru. Režisér se snaží tvářit smrtelně vážně a jen občas do filmu vsune nějakou rádoby vtipnou situaci známou z jiných romantických komedií jako jsou třeba homosexuální spolupracovníci jedné z postav. Je vidět, že nezkušení tvůrci si ukousli zbytečně velké sousto a zůstali někde na půli cesty mezi vážným dramatem a romantickou komedií a rozhodně by udělali lépe, kdyby vystřihly některé zbytečné postavy, film zkrátili minimálně o 20 minut a přidali trochu toho humoru. Ženskou část to ale zcela jistě potěší. Hlavně tomu holky nevěřte. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Limonáda s pár solidně načrtnutými životními pravdami, ale v odlehčeném duchu bez přiítlaku na pilu. Vzhledem k hereckému ansámblu, který je bez nadsázky pohádkový, docela promarněná šance natočit stylovou vztahovku ala Closer, potažmo černohumornou společenskou satiru ve stylu pozdních Allanovek. Tohle osciluje přesně mezitím. Výraznější rukopis ale budete hledat marně. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Snaha o americkú LÁSKU NEBESKÚ je celkom sympatická. Na hercov sa dobre pozerá, scenár občas prekvapí. Škoda toho pohľadu v štýle SEX V MESTE, kde sa partneri striedajú ako ponožky a každý deň sa chodí na rande s niekym iným, len aby sme s niekym boli... Celkovo je to len klasická romantická komédia... Ale tu je Jennifer Connelly... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Svěží vztahová komedie, plná starých známých tváří. Charisma, sranda, doják, nevidím jediný mínus. Jako jediný podobně laděný a srovnatelně dobrý film vidím samotnou LOVE ACTUALLY. I když ta je jak jinak než naprostým vrcholem, tohle je moje číslo dvě. Tak mě zaráží to nízké hodnocení, ale co, hlavně že to sedlo mně. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (11)

  • Když Gigi (Ginnifer Goodwin) cvičí jógu a stále čeká na hovor od Conora (Kevin Connolly) s telefonem na podložce, cvičitelka říká, aby se cvičící postavili do pozice psa. Ženy v záběru (včetně Gigi) jsou však v pozici kobry. (paphaja)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 94 miliony dolarů, součet těch celosvětových 178,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama