Reklama

Reklama

Fairy Tail

(seriál)
  • Japonsko Fairy Tail (více)
TV spot
Japonsko, (2009–2019), 131 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Hiro Mašima (komiks)

Hrají:

Tecuja Kakihara, MAKO, Aja Hirano, Daisuke Namikawa, Mamiko Noto, Mijuki Sawaširo, Rie Kugimija, Jui Horie, Ajako Kawasumi, Džun'iči Suwabe, Ken'iči Suzumura (více)
(další profese)

Epizody(328)

Lucy je 17letá dívka, která touží stát se plnohodnotnou čarodějkou. Na své cestě potkává zvláštního chlapce jménem Natsu, který je členem neblaze proslulého čarodějného cechu Fairy Tail. Díky Natsuovi se Lucy stane členkou cechu, kde společně s Natsuem, Grayem, Erzou a Happym vytvoří nejsilnější tým. V tomto složení zažívají při plnění různých úkolů mnohá dobrodružství. (Hanyou)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (71)

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

citace z mého deníčku: "Co k Fairy Tail říct - snad jen to, že je to super.. konečně dlouhé anime o něčem. Natsu, Lucy, Gray, Erza a samozřejmě Happy s mnoho dalšími postavami mě snad nikdy neomrzí! Je tedy fajn vidět, že jsou i anime kvalitních rozměrů na dýl, a to je právě FT. Pokud jde o příběh, je to tak, že se všechno může roztahovat.... někdy až moc, ano, i FT má své "fillery", ale těch je jen pár a jsou k věci, či se to tak na první pohled může jevit. Nicméně, pokud jde o hlavní příběhovou linii, je to bomba. Řeknete si, tak, a teď je Natsu a ostatní v prdeli, jenže ono ne. Někdo je přijde zachránit, někdo se zase hecne (většinou tedy Natsu) a vydá ze sebe úplně to nejlepší... A všichni vyhrajou, jenže problém je v tom, že si toto řeknete 2x-3x, a pak už vás pomalu začne nudit fakt, že to stejně vyhrajou a že není důvod se stresovat nad tím, že Natsu nemůže zrovna spolikat oheň, či že Lucy nemůže např. otevřít bránu. Je to problém, protože je to dokolečka a jedno a to samé. Nicméně, nejsem hnidopich a FT mě baví, protože tempo, jakým ho sleduju, je vážně obrovské (cca 10 dílů za den, což je pro představu 240 minut, což jsou 4 hodiny!!!). Závěrem, Fairy Tail je fakt super a doporučuju!!! Sic jsem u 125. dílu, ale myslím si, že už mě nic nepřekvapí a že se v poklidu dodívám na zbylých 50 dílů." ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Vizuálne sympatická a hudobne perfektná show, ktorá má však viac obsahových dier, než akékoľvek iné nekončiace battle shounen anime. Ono by mi ani tie súboje, nad ktorými vždycky zvíťazí priateľstvo a silnejšie emócie nevadili, avšak nikdy som nevedel prísť na chuť tým skokom z komédie do akcie, z akcie do "hlbokých" motivačných rečí a naspäť do komédie, apod. Občas, akoby seriál sám nevedel, čím chce byť, čo chce vlastne povedať a pre koho je určený. Dobre, na to posledné už odpovedali zaryté násťročné fanúšičky, ale aj tak. Občas to malo svoje cool momenty a nespochybňujem potenciál toho stále želaného konceptu, lenže tá zbytočná vata okolo toho, nelogické súboje, oživovanie postav a nevtipný humor čo ide ruku v ruke spolu s fanservisom celkový zážitok strašne kazia a nenapomáhajú tomu ani doplnkové epizódy a stále sa opakujúci dej. Škoda, pretože ten výborný soundtrack si zaslúži omnoho viac. ()

Reklama

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem přesně 2 díly. Není to strašné a dementní jako Pokémoni (i když se tu taky vyřvávají blbé názvy technik), ale jen neskutečně jednoduché a triviální. Ať už po dějové stránce, nebo (nejspíš v budoucnu) vývoji postav. Prostě šablonovitá záležitost, kterou můžu doporučit tak maximálně lidem do 15-ti. - 50 % ()

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Nenene... to se mi zdá? Co dělá něco jako Fairy Tail mezi nejlepšími seriály? Proč? Nehodí se sem, případně výš (určitě výš) spíš Gintama? Jo, shounen je bomba, ale i Naruta bych tu viděl radši. Ne, no tak podle mě je to hrozný, příběhem sice zajímavé, animací špatné (ne od začátku), celkově hrozivě neoriginální. Trochu mě tohle mrzí. A že jsem vydržel dlouho, 150 dílů nebo tak, všechny ty zvraty, které byly tak nečekané... atd. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Fairy Tail je viac dielne anime shounen typu. Začína sa príchodom nového člena Lucy. Lucy postupne zistí čo sú zač mágovia s Fairy Tail a začlení sa medzi nich. Ako to už býva viac dielne anime má svoje nie veľmi podarené časti, sú to diely buď fillery (diely nečerpajúce z mangy), alebo nudnejšie diely. Nebudeme si klamať aj Fairy Tail ich zopár malo. Musím však napísať aj B keď som napísal A. Postupom Času sa príbeh skvalitňoval. Dozvedeli sme sa dôležité skutočnosti o hrdinoch a často dostávali priestor aj vedľajšie postavy. Najväčšiu kvalitu do príbehu zatiaľ priniesla Erza, jej príbeh, jej láska a jej minulosť. Snažím sa hodnotiť ako celok, ale v takomto prípade vždy uprednostním lepšie diely a keď ich je oveľa viac ako tých horších. Fairy Tail si dá záležať na vtipnosti, ale zažívame s hrdinami aj ich smútok, obavy, nemožnosť naplniť lásku a plno iných pocitov. Súboje sú na dobrej úrovni a jednotlivé postavy majú veľmi rôznorodé schopnosti. Stále tam rezonujú nezodpovedané otázky, ktorých odkrývanie je dávkované veľmi pomaly. Najobľúbenejšia postava Juvia. ()

Galerie (2 062)

Zajímavosti (9)

  • Gray Fullbuster v manga předloze často kouřil, v anime ale nikdy. (Draconic)
  • Seriál je založený na manga předloze, kterou od roku 2006 kreslí a píše Hiro Mašima. (koxin)
  • Pečlivý divák může v každém díle spatřit minimaskota ukrývajícího se na pár vteřin náhodně v příběhu. Příkladem je japonský králíček vykukující za stromem či vznášející se medvídek v lacrimě. (Leachim_)

Reklama

Reklama