Reklama

Reklama

Krvavý Valentýn

  • USA My Bloody Valentine (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vinou Toma Hanningera, nezkušeného horníka, bylo v šachtě zavaleno a následně zemřelo pět lidí. Jediný, kdo tuto událost přežil, je Harry Warden, který se od této katastrofy nachází v komatu. Ale pozor! Je to právě on, kdo volá po odplatě! Přesně rok po tragédii, na den svatého Valentýna, ožije a brutálně zavraždí krumpáčem dvacetdva lidí. Nyní, deset let poté, se Tom Hanninger vrací zpět do rodného města. Stále ho ale pronásleduje černá můra a možná se ozývá i svědomí... Rád by se s tím vším vyrovnal a proto vyhledá svou bývalou přítelkyni Sarah, která je nyní provdána za jeho nejlepšího kamaráda Axela, šerifa města. Právě této noci se ale náhle začne vynořovat cosi z temné minulosti... Volné pokračování hororu z roku 1981. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (446)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Asi ve třetině tohoto snímku jsem si říkala, proč se na takové filmy vůbec koukám, když mě vytáčí ta nelogičnost, s jakou postavy, obzvláště ženské, jednají. Naštve mě milenec, tak za ním vyletím nahá ven z motelu jen s pistolí v ruce. Nahání mě poté vraždící monstrum, tak se letím schovat pod postel. Kde je nejlepší místo na schovku? Opuštěný důl. _____ Ty tři hvězdičky dávám za povedené vyvražďování ajn-cvaj. Závěr snímku mi potom přijde, jako by si natáčecí četa hodila korunou, který z těch dvou bude ten šílený, pohybově nadaný horník s extra ostrým krumpáčem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další pitomá vyvražďovačka představující jedinou nápaditost ve 3D provedení snažící se vyvolat pocit, že všechna ta krev a kusy masa jsou všude kolem nás. Ve výsledku se ale jedná o další ubohý kousek na téma "vybij co se dá a to možná nejbrutálnějším způsobem", který potěší jen několika slušnými krvavými kousky a nepřekvapí špatnými herci a tak špatnou pointou až jsem z ní byl překvapen. O konci ani nemluvě. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 3D efekty 7/10/// +určitě obsazení, Ackles a Smith určitě potěší, Jamie King jsem viděl po hodně dlouhé době (naposledy Neprůstřelný mnich), no a Megan Boone je pěknou ozdobou filmu, první zkušenost s 3D -ach jo, děj tady není (nebo spíš je) jen proto aby se mohl předvést 3D kabátek, atmosféra je slabší, do dnešního rána si z ní nic nepamatuji, pamatuji si, že jsem pořád s bráchou rozebíral 3Dčko a taky to, kdo je vrahem a že tohle je hodně divný, a za chvilku zas že tohle bylo taky divný/// 3D formát je věc, která nás v budoucnu nemine. Už to cpou hojně do kin. Brzy budou 3D televize. Takové filmy se samozřejmě potom objeví na DVD a tady si nejsem jist, jestli k tomu přidávají stejné 3D brýle. Myslím si, že i přes velkou LCD obrazovku to v kině vypadá lépe. Prostě měl jsem s tím trošku problém, mělo to úplně jiné barvy a bylo to dost náročné na oči. V závěru jsem se dodíval raději bez brýlí. Bratr který měl neorig. brýle na tom byl ještě hůře, protože u nich bylo jiné obrazové spektrum. No a samotný film? Kdyby aspoň ten byl zajímavý, tak obraz budete brát jen jako něco navíc. Tady je ovšem jasně vidět, že to bylo natočeno za účelem prezentovat možnosti 3D, nikoliv natočit kvalitní horor. Co je aspoň dobré a proč si možná film zaslouží těsné 3* je fakt, že některé gore scény jsou působivé. Pořád to však je málo./// Celkem 53%/// ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

No tak jo: postavy se chovaly jak idioti, pár nelogičností až bilo do očí, některý záběry byly tak moc počítačový, až to hezký nebylo, klišé se tu taky našlo dost, a to v množství větším než malém. A postavy poměrně nesympatické - zvlášť Kerr Smith si zasloužil pořádnou nakládačku. Nemluvě o Deanu Winchesterovi, pořád jsem čekal, kde se vynoří Sam, stále mi to připomínalo Lovce duchů (i tím Acklesovým účesem, zřejmě se neumí česat jinak). Na druhou stranu: úvodní raketovej nástup a jatka v nemocnici, velmi zábavné vraždičky, příjemné nechutnosti, všechny ženské postavy byly pekelné kočky, děj pěkně odsýpal a Winchester je prostě charismatickej štramák. I ve srovnání s originálem jsem se zkrátka bavil - a přesně to od slasheru očekávám. A vraždící horník je vraždící horník. Divím se, že na ostravsku tenhle film není kultem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Krvavý Valentýn je čistokrevná vyvražďovačka, která se alespoň honosí přídomkem první rating R točený 3-D technologií. Pro šťouraly má pochopitelně nespočet vad na kráse, ale pro ty, kteří chtějí vypnout u nejapného pobíhání teenagerů přímo do spárů vraha, je nový hororový bráška ideální volbou. Další z řady remaků (původní My Bloody Valentine z roku 1981 od režiséra George Mihalky mimochodem označil Quentin Tarantino za svůj nejoblíbenější slasher) toho s atraktivním titulem ale nemá příliš společného. Rudých srdíček tu příliš neuvidíme, spíš sledujeme příběh šíleného horníka Harryho Wardena. Ten přežil zával, při němž vinou nezkušeného mladíka zahynulo několik jeho kolegů. Přesně na Valentýna se probral z bezvědomí, a tak nějak rozpoutal jatka nejprve v nemocnici, vzápětí pozval na krvavou jízdu místní omladinu. Jeho řádění ukončily až policejní výstřely. Po deseti letech, opět na Valentýna, je ale všechno jinak.. Že by se maniakální horník vrátil nebo to jen scénárista chce nazvednout ze židle finální pointou, která zvysoka kašle na předešlý děj? Vysvětlení nabídne žánrová jednohubka ve staromódním režisérském podání Patricka Lussiera (dlouholetý střihač Wese Cravena), která představí další americký zapadákov (každé druhé americké městečko má zřejmě svého zabijáka), tak nabídne nějakou tu nahotinku, primitivní story, občasně příjemný feeling, vcelku sympatické herce, slušné tempo a především týpka s krumpáčem, co rád kutá dutinu lebeční. Škoda jen, že právě ústřední zabiják nemá dostatečné charisma, aby se k němu chtěl divák někdy vrátit.. ** až *** ()

Galerie (52)

Zajímavosti (14)

  • Scenárista, Todd Farmer, si vo filme zahral aj rolu kamionistu Franka. (Smok)
  • První film s ratingem R točený 3-D technologií. (Karlos80)

Související novinky

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama