Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (801)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Urcite kvalitni start do kvalitni serie asi nejdrsnejsi a nejmin komedialni ze vsech dilu ovsem ze skvelou souhrou dua Gibson Glover Gary Busey jako zaporak urcite taky skvela volba musim rict ze dvojku mam radsi tady preci jenom misty tempo trochu drhlo a hlasky nebyly tak kruty ale i presto spokojenost pribeh jednoduchej ale naprosto funkcni ze dvou frajeru co se moc nemusej se postupne stanou nejznamnejsi policejni partaci vsech dob ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminální akčňák s komediálními prvky a výbornou ústřední dvojicí. Asi chyba, že jsem film neviděl "za mlada", možná by se zařadil mezi moje srdcovky. Takhle hodnotím film jako dobrý, ale že bych byl z toho nějak odvázanej? To ani náhodou. Nicméně některé momenty, jak akční, tak komediální, jsou výborné. 80% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V dospelosti ma jednotka baví oveľa viac ako v detstve, kedy som preferoval komediálne pokračovania. Je to najmä pre jej hustú atmosféru rozpáleného Los Angeles za zvukov neskutočnej jazzovej hudby Michaela Kamena, čo predstavuje úplne definičný genius loci dekády i žánru. Čo ma stále nebaví je posledná tretina, ktorá napriek napätiu a akcii je strašne naťahovaná až ubíjajúca. Má štyri nosné pasáže - v púšti, v sklade, v meste a pred domom - pričom každá z nich by mohla byť regulérnym finále. Čo je nutné odstupom času poznamenať, dnes by asi nebolo možné nakrútiť seriózny film o dvoch hrdinských policajtoch, ktorí nedokážu nič vyriešiť (všetky stopy im priniesla náhoda), ale zato veselo strieľajú okolo seba a krágľujú jedného za druhým. Vďaka za osemdesiate roky (aj za to, že sú už za nami). ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nadupaná akční podívaná s dokonalou ústřední dvojicí, vražedným tempem a několika slušnými fórky. Plný počet ale nedám, protože některé scény jsem panu režirérovi prostě nežral (např. elektrošoky mučený sprintař Mel) a ani tuctový konec to zrovna moc pěkně neuzavřel(naprosto klišoidní a k tomu dost nedůvěryhodná bitka v dešti za příhlížení tuctu policejních jednotek mě vcelku znechutila). Nic to však nemění na faktu, že jsem se dobře bavil a už se těším na dvojku. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Někdy mám pocit, že se dívám na úplně jiné filmy než jsou na seznamech různých 500 nebo 100 nej. Akční thriller se mi zdá být synonymem pro nezajímavou odbytou kameru, nepravděpodobný děj, při kterém je hlavní náplní zběsilé tempo, střílečky a kvanta krve. Nenašla jsem nic, co mě mě opravdu zaujalo a nadchlo. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (74)

  • Tvůrci série chtěli pro film jiný název. Trochu víc se o tom rozpovídal v jednom rozhovoru scenárista Shane Black. „Název Lethal Weapon (Smrtonosná zbraň) příliš nefungoval u žen. Tak jsem se zeptal, jak to tedy chtějí nazvat. A oni navrhli Hot Shots (Žhavé výstřely). Nedělám si legraci.“ uvedl Black. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Reklama

Reklama