Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Recenze (114)

Simgal 

všechny recenze uživatele

Předně musím říct, že jsem neviděl původní film z roku 1980 a tak nemohu porovnávat. Na Fame jsem šel proto, že mám rád hudební čísla a sympatické postavy. Zkrátka jsem čekal takové celovečerní Glee s větším rozpočtem a v New Yorku. Fame není špatný film, ale Glee je lepší. Uznávám, že je trochu nefér porovnávat film se seriálem, ale je to tak. A to hlavně díky hudebním číslům, kterých ve Fame zase tolik není. Je mi jasné, že z toho tvůrci nechtěli mít "dospělejší" Muzikál ze střední, ale občas jsou tam bohužel hluchá místa. Další věc, která tomuto filmu trochu ubírá je, že toho chtěl ukázat příliš mnoho v příliš krátkém čase. Ve Fame máme okolo 10 hlavních postav, které sledujeme od přijímacích zkoušek až k promoci. To se podle mě nedá zvládnout opravdu pečlivě během 107 min stopáže. Postavy jsou tak jen spíše načrtnuté (některé více, některé méně) a děj je vyprávěn formou malých epizod, kde jen skáčeme od jedné k druhé. I přes to je ale Fame kvalitní film, při kterém se budete bavit. Pokud máte rádi zpěv a hudbu a nechce se vám utrácet peníze v kině, tak doporučuji shlédnout seriál Glee, při kterém se budete bavit královsky. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, nemůžu tedy srovnávat a budu hodnotit jen jako samostatný film. Nesnáším rap, hip-hop a podobnou pseudo-hudbu, ale zde mi nějak obzvlášť nevadil, příběh průměrnej, ale občas se blýsklo něco jako hloubka. Až na vyjímky jsem se moc nenudil a z herců za zmínku stála pouze Panabaker, ostatní byli takoví křoví, což je možná v tomhle případě dobře. Až uvidím originál, třeba hodnocení pozměním. ()

glamgirl 

všechny recenze uživatele

Čo ma zaujalo najviac - kostým Briana Slada z filmu Velvet Goldmine na halloweenskej párty. Inak nádherný príklad zbytočného filmu. A kvôli záverečnej show strhávam hviezdičku. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

asi neni dobrym vysvedcenim pro herce tohoto filmu, ze kdyz byli v zaverecne predstavovacce jejich charakteru predstavovany, tak jsem si uvedomil, ze ze 7 hlavnich roli si pomatuji jen tri a ty dalsi si vubec nepomatuji..:)film podany prazdnou formou, plny krasnych americkych kluku a divek, jejich neprejicich rodicu a chapavych pedagogu..hruza:( ()

NGP 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, zatím jsem původní film z roku 80 neviděla. To ale na bodech zrovna tomuto filmu nepřidá. Totiž dal by se skousnout i úplně nezáživný děj, kdybych v tom filmu fakt viděla nějaký talent. Bohužel se mi líbili tak 2-3 herci ze všech obsazených. Kay Panabaker byla absolutně příšerná, nevím proč, přijde mi, jako kdyby si hrála, že je dobrá herečka, a že jí to hraní (na herečku) moc nejde. Nemluvě o tom hraní ve filmu. Jediný okamžik ve filmu, který se vydařil bylo vystoupení Denise a Malika. Naturi Naughton se mi zas líbila ze všech nejvíc. To je tak vše. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Se slavným Parkerovým hudebním dramatem z roku 1980 jsem zatím neměl tu čet, ale jsem si stoprocentně jist (už vzhledem k 80% na ČSFD), že je tento Let´s Dance-Disneyovský remake po filmařské stránce úplně někde jinde. Fame 2009 je se svými třídami plných mladých, krásných a talentovaných dětí (sen každého učitele) jenom šedivá náplava vezoucí se na současné vlně nesmyslné popularity tanečních snímků. ps: Pro šťouraly „já vím, že se tam jenom netancuje“ :D). ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Koukáme, jak se skupina dětí snaží protlouci konzervatoří, jak se jejich sny střetávají s realitou a některé se naplní, zatímco jiné jsou tvrdě rozmačkány. Není to nejhorší film a pár hudebních čísel je docela fajn, ale nejde o nějaký zázrak a podobných filmů už bylo natočeno spousta a lépe. No nic, aspoň jsem si ujasnila, jak se označují v Americe jednotlivé ročníky na střední škole. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Jak se chcete dojmout příběhem alespoň jednoho z hrdinů, když ani samotný film vám to neumožní...autoři snad ani nechtěli, aby došlo k nějakému tomu sžití...vše je tak ploché, bez hloubky, chvilkové...divák se nestihne do ničeho ponořit a není možné, aby se ho něco dotklo tam, kde má - a to není dané časovou stopáží, to je dané vyprávěním, pojetím filmu...film plyne a divák absolutně neví, co si má odnést z naprosto nevýrazného počinu, do kterého se ještě všude, kde může, strká videoklip...film o začínajícím umění natočený zcela bez umění... ()

SiMMaS 

všechny recenze uživatele

Bože proč? Zprznění starého dobrého Fame v plném rozsahu. Byla jsem i na muzikále, který se v ČR běžně nehraje (neb vyžadují černocha ovládajícího balet) a to byla pecka. Trochu jsem doufala, že se tomu tento nový Fame přiblíží - i mírnou změnou v ději, která proběhla právě v muzikálu. Místo toho je to opravdu jen zbytečný remake Fame z osmdesátého, který je ale mnohem zmatenější, nic neříkající, nudný a prostě ničím nepřispěl. Ani snaha o finální číslo tomu nepomohla... Odpad mi zabraňuje dát jen to, že si tu pár lidí hodně máklo (hlavně s choreografiemi). ()

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

V mém případě to účel splnilo. Pohybově to je hodně na úrovni - tanečníci nejsou žádná dřeva, choreografie má náboj i švih, kostýmy jsou nápadité. Hudebně se to s mým vkusem sice poněkud míjí, ale tak už to u takovéhoto druhu filmu bývá. Největším problémem jsou spojovačky mezi tanečními a hudebními čísly. Ty jsou hodně chabé a prakticky o ničem. Proto chápu, že spousta lidí má ke scénáristické práci své výhrady. Já originál ovšem neviděla, takže to dokážu překousnout. Přece jen nebavíme se tu o filmu, který má změnit svět, ale především pobavit. A o to přece jde. 60% ()

wolfkodlak odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší tanční a pěvecký film, jaký sem kdy vyděl, proto Horznej ODPAD ! ! ! Je to obyčejná fraška, na to jakou tomu dělali reklamu ! ()

MeaCulpa 

všechny recenze uživatele

U mě příjemné překvapení. Inteligentnější než HSM s výbornými tanečními čísly a sympaticky vybranými herci. Ze začátku jsem měl problém s tím, že žádná postava není hlavní a první půlhodina je dost odosobněná, ale když si někdy na konci druhého ročníku k postavám vytvoříte vztah příjemně to uteče. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Taková skládanka filmových etud ze života studentů umělecké školy s tanečními a pěveckými kousky. Vše je spojováno mottem "takový je život". Takže uvidíme řadu momentů, které mají svou myšlenku a jsou schopny diváka oslovit,ale žádnou vazbu tu nehledejte. Zřejmě se jedná o záměr, který není zcela špatný, jelikož tím vyniknou scény, k vůli kterým se chodí na uměleckou školu-tanec,zpěv,step,herectví,hra na nástroje. Vše perfektně zvládnuté (jen pro taneční scény se vybíralo ze 600 účastníků).Tváře neokoukané a místy i velmi zajímavé. Tady jsem se nenudil. ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Tak nějak film o nikom a o ničem - děj je příliš rozvleklý a zabývá se osudem příliš mnoha studentů střední umělecké školy, takže nemáte šanci se s kýmkoliv ztotožnit protože prostě jeho postava nemá dostatek prostoru. Takovýchto filmu je celá řada - a tento se mezi nimi hravě ztratí - protože není čeho se chytit, co si pamatovat na co si vzpomenout. ()

gondik 

všechny recenze uživatele

No co na to rict ... original jsem nevidel (kdyby ano, tak bych hodnotil asi dost jinak). Bylo to vizualne pekne se slusnymi a melodickymi vykony protagonistu (obcas jsem si rytmicky podupaval). Na druhou stranu ultra predvidatelne, na hledani nejakeho PRIBEHU by byla potreba lupa a o klise ani nemluve. Ten cas v kine nepovazuju za ztraceny, s vypnutym mozkem jsem se bavil :) ()

Reklama

Reklama