Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

Fr 

všechny recenze uživatele

Co bys dělal kdybys věděl, že máš jen jeden den, týden nebo měsíc života?.…. Ben se nerýpe v nose, nesní, nemá hlas anděla. Má rakovinu a než umře, chce zažít dobrodružství. Prožijete útěk od reality, během kterého vás nejednou napadne: co když to není pravda?! Pointou je, že každý máme vyměřený čas a každý by měl chtít od života víc. J.Jackson je sympaťák a dobře se kouká i na to co dělá. V poklidu, bez přemíry mouder či citového vydírání. Prostě hledá sám sebe, aby vesmír dostal smysl, nemyslí na zítřek, na včerejšek, jen na to co je teď. Tato cesta má větší význam než léčba a zaujme také nadmíru zajímavým soundtrackem. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Looser 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, tenhle film se snaží být tak strašně uvolněný a cool až je to moc. Duo motorka a krásná kanadská příroda sice funguje bezchybně, nicméně některé hrdinovo chování mi přišlo přinejmenším hodně jednoduché. Spoiler - v podstatě vše zabalí a odjede na motorce do přírody fiknout nový roštěnky, nevim nevim. ()

Reklama

Judas 

všechny recenze uživatele

Dramata o umírajících mám rád, neexistuje snad silnější téma. Ale ovšem tento film má jenom málo nápadů. Cesta-hledání sebe sama-rekapitulace předešlého života-a závěr uzavřený deskami vlastní knihy, to tu již bylo a místo umírajícího se může dosadit, kterýkoli člověk s krizí středního věku a výsledný dopad bude podobný (samozřejmě smrtelně nemocný předčí jakoukoli krizi). Toto drama, tak jak je, je bohužel nuceno zapadnout v zapomnění, hlouběji se nedotkne. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Máte rádi přírodopisné snímky? Tak to se vám tenhle film bude líbit. Záběrů na kanadskou krajinu si užijete do sytosti. ____ Příběh o zdánlivě bezcílné cestě podnícené zjištěním fatální diagnózy netrpí sentimentem. Hrdina neprojde velkým prozřením a na své cestě potkává normální lidi, žádné excentrické figurky. Nenastane žádný velký zlom, neprokáže velké skutky, přesto téměř nezřetelně, aniž by to věděl, zasáhne do životů několika lidí a změní je. Právě to je na filmu sympatické - bez výstředností a okázalých gest i ten nejobyčejnější životní příběh ovlivní jiné. Je to reálné a uměřené. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když se dozvíte, že vlastníte rakovinu ? Hlavní hrdina má už jen několik let života, a tak mírně přehodnotí svůj život. Vždy když mu něco nevyšlo, tak to jednoduše vzdal, tentokrát si koupí motorku a rozhodne se jet na západ (hlášky na kávových kelímcích). Jeho drahá polovička zde představuje zajetý život bez nápadu, on si hledá jinou cestu. Cestu na níž nás povozí po kanadských pamětihodnostech (sem si vzpomněl na zvyk fotit místa v GTA), při každé zastávce se dozvíte nějaký příběh směřující k pointě: je lepší si plnit malé sny stále, než se jich vzdávat. Což bude doslovně platiti o našem hrdinovi v závěru filmu. Cesty jsou doprovázeny sladkými písněmi s hodně chytře vybíraným pozadím, takže i když vás film nebude bavit, ty fotky si oblíbíte (polární záře, velryba, hory, lesy, monumenty). Zároveň neustále narážíte na vtipné vložky, od Ježíše ukazujícího "Kalousku seš jednička" po názvy silnic, nebo jen odhozený mobil v trávě. Docela se divím, že to vidělo tak málo lidí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama