Reklama

Reklama

Archer

(seriál)
Trailer
USA, (2009–2023), 53 h 53 min (Minutáž: 21–65 min)

Tvůrci:

Adam Reed

Hrají:

H. Jon Benjamin, Judy Greer, Chris Parnell, Aisha Tyler, Jessica Walter, Jeffrey Tambor, George Coe, Maggie Wheeler, Adam Reed, René Auberjonois, Joan Van Ark (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(14) / Epizody(143)

James Bond není jediným agentem pod sluncem, dalším takovým bojovníkem je Sterling Archer. Atraktivní agent slavné tajné služby ISIS. Avšak Archer není jen tak obyčejným agentem. Místo toho, aby neustále zachraňoval svět před zničením, raději utrácí většinu prostředků z konta přiděleného k čerpání při plnění misí za alkohol, stylové oblečení a hlavně za luxusní lehké děvy. Vše mu prochází jenom díky tomu, že jeho matka je šéfkou celé tajné organizace ISIS. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

TETŘEF 

všechny recenze uživatele

Aspoň, že je to jiné než sitcomové modly naší generace. Zlá stejnost vaší naší matky a velkého třesku je tady zadupána zajímavou animací, sexy holkama a vtipy proti židům, američanům,britům, černochům rusům i mixem daných stereotypů. Na druhou stranu, na prdel jsem si z toho taky nesedl...což by nemusel být problém s přibývajícími sériemi. // ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

James Bond, Johnny English, Austin Powers a nyní Sterling Archer. Jediný animovaný, ale díky tomu jako jediná humornější verze Jamese Bonda si v sobě může dovolit i bohatě propracované akční scény, kolikrát pořádně přitažené za vlasy, ale to jen dodává na humoru. To a kontrast s ne zrovna bondovskými nebo family friendly hláškami. Každá postava je dostatečně osobitá, nikdo tam není jako absolutní straight man, každý má své pro a proti a každý by mi chyběl (viz když se ze staré dobré Pam stala otravná závislačka na kokainu). Archer Vice nebyla ale taková tragédie, jak někteří lidé dávají najevo. Archer a Lana, jeden z nich vypadá úplně jako postava v seriálu, jeden ne, odhalení nechám na vás. Doporučuji sledovat bez titulků kadence vizuálních vtipů i těch slovních je totiž největší co jsem kdy viděl, takže byste o něco mohli přijít. Počet nekvalitních sérií se však nebezpečně blíží počtu těch kvalitních. ()

Reklama

klida 

všechny recenze uživatele

Zatím ve mně převládá zklamání, v místech, kde bych se měl smát, se nesměju. Čekal jsem o hodně víc ironie a taky, že hlavní hrdina Sterling Archer bude o trošku chytřejší. Navíc mě dost štve Archerova matka. Na druhou stranu si myslim, že jsou dobře rozvrženy charaktery, hlavně mám rád postavu Woodhouse, plus je znát rostoucí kvalita dílů. (Zhlédnuto 6 dílů, 15/02/10) Po 3. sérii: Je fajn, že se vrátil Woodhouse, ale jinak je to návrat do šedi premiérové sezóny, což je škoda, protože druhá řada byla lepší než první a třetí dohromady. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Phrasing! /// 1. série 80 %; 2. série 90 %; 3. série 95 %, 4. série 90 %; 5. série 90 %; 6. série 100 %, 7. série 90 %, 8. série 70 %; 9. série 60 % ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Správně nekorektní seriál, který může asi nejvíce lidí odradit těžce vymaštěným hlavním hrdinou, jež je jen tak mimochodem nejlepším super tajným agentem na světě. Archer je neustále chlastající a děvky nahánějící blb, který má neustále za zadkem svou máti - šéfku špionské agentury. Je to však borec :-) Humor je sexistický, rasistický, politicky nekorektní, homofóbní, perverzní a převážně slovní. Určitě doporučuji koukat kontinuálně (a nenechat se odradit první sérií s otravným Cyrilem), protože si tvůrci budují své universum, a některými vtípky neváhají narážet na události několik sérií nazpět. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (12)

  • Nahý Barry / Dutch (Dave Willis), který je kyborgem, v baru plném motorkářů řekne: „...so I need your clothes, your boots and your motorcycle,“ tedy „Potřebuju tvoje šaty, tvoje boty a tvůj motocykl.“ Ve scéně nechybí country muzika a výsměch motorkářů. Tuto frázi řekl, Arnold Schwarzenegger jako Terminátor ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). (Rominator)
  • Vzhled postav seriálu je inspirovaný skutečnými lidmi, obvykle přáteli scénáristů či herců ze seriálu. Amber Nash (Pam) má za sousedku Candi McElhannon, "skutečnou" Pam, Lucky Yates (Krieger) je skutečným předobrazem pro postavu Raye. (Tom Riddle)
  • Ve 3. sérii ve 4. epizodě s názvem „The Man From Jupiter“ se objevuje postava Burta Reynoldse, kterou i sám namluvil. (Rominator)

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama