Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 1

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 085)

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Jako remake je to kupodivu povedené dílko s ohledem na rozrůstající se počet (většinou ne tak dobrých) předělávek v poslední době. Očekával jsem větší nechutnosti. Na dnešní dobu plnou remaku je to ale docela dobrý horor. 90% ()

pravdovravny 

všechny recenze uživatele

Kde sa hrabe ,, Komédia " z 1981?. Tento film je klenot hororu!. Atmosféra fantastická, triky brutálne a krvavé! Ale chápem, že tí užívatelia keď boli deťmi v 81 tak tento film budú úmyselne zrážať dole, ako napr. Nočnú moru... Proste jedine čo sa dá vytknúť tomuto hororu je to, že koniec troška prekombinovaný, bolo tam už toho moc:) Dúfam že bude dvojka! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Chcel by som upozorniť, že starší Evil Dead som nevidel a tak sa môj názor bude subjektívne týkať iba remaqu. Tak sa do toho pustíme. Myslím si, že horory sa dajú rozdeliť do dvoch kategórií a to na lakačkové (strašidelné) a krvavo-zgrcané (nechutné). Ďalej si myslím že v remaqu Evil Dead ide práve o druhú zmienenú kategóriu. Nevydesil som sa ani jeden jediný krát. Zato som v sebe asi 2x musel potlačiť žlč a 4x som nepríjemne musel zvraštiť čelo. Možno je moje chovanie vysvetliteľné tým, že som sa snažil vžiť do roly tamojších protagonistov a keď som to skúsil pri blonďavom bradáčovi bolo mi samého seba vážne dosť ľúto. Však usúďte sami: dostať črepinu do ramena, klincovačkou do ruky, pajsrom polámať všetky prsty a nakoniec ulamovací nožík pod rebrá? A to chudák ešte stále musel žiť a hrať jednu z hlavných úloh :-) ale vráťme sa k filmu medzi top hnusné zgrcané a pošťané horory nový Evil Dead určite zapadá a iba vo svojej jedinečnej kategórií si môže odo mňa odniesť toto nadpriemerné hodnotenie a to 72%. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek se řítí do záhuby už jen pro to, že se na rozdíl od svého vzoru bere vážně. Hrozivá sada blbostí, podle mého názoru i dost mizerně zrežírované a natočené. Celé je to hororové klišé prvního stupně, a to až do takové míry, že mě to málem unudilo k smrti. Samotný film je démonem, co vás posedne, protože si pak už jen přejete, ať přijde váš konec (filmu) co nejrychleji. Druhá věc je to, že jsem se nemohl ztotožnit snad s nikým z chalupářské pětice, a tak mě jejich skon či přežití v podstatě vůbec nezajímalo. Snad jediný důvod, proč nedávám rovnou odpad je, že věřím tomu, že to mohlo dopadnout mnohem, mnohem hůře. Ale tato skutečnost rozhodně horor nepozvedává z toho krvavého bláta, ve kterém se topí. Někdo tu nadšeně vyzdvihoval gore - to určitě, už jsem viděl "lepší". Intenzivní fyzický zážitek? Pokud se do toho počítá intenzivní pocit to vypnout a být v odtažité křeči, při které nevíte, jak už si v tom sedle sednout. Nepředvídatelnost? Pokud se k tomu počítá nepředvídaná ztráta svého času, tak možná... ale i to se dalo předvídat. Po tom, co mě Španělé se svou (zatím trilogií) [REC] namlsali a vrátili mi víru alespoň v trochu hispánského talentu, tak zjišťuji, že se to dá aplikovat možná jen na přímo Španělskou (či jinou-hispánskou/jihoamerickou produkci). Do Hollywoodů očividně importují jen sabotéry. A poslední věc - co to s těmi démony jako je? Nemohli by být pro jednou vděčni těm, kteří je vyvolali, a zmasakrovat při své nezměrné moci někde někoho úplně jiného? Chápu že filmové lidstvo je nepoučitelné, ale jednou třeba přijde doba, kdy se konečně poučí a pak si budou moc všechny ty démonické potvory vyvolávat tak leda rotace hlavy podle libovolné osy a počtu otáček hezky samy v pekle. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jelikož remake nepracuje s nadsázkou nebo alespoň s občasným odlehčováním (opravdu vůbec), nemůže tenhle - od základu vědomě stupidní - koncept fungovat. Bezstarostně zběsilé chrlení ulítlých krvavých nápadů originálu zde zastupuje k uzoufání nudné, rádoby atmosféricky "vážné" strašení s ubohými lekačkami a chuťově brutálními likvidacemi pětice jednoúčelových mlaďasů. Aspoňže obé vypadá k světu. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Byli jsme vůbec na stejným filmu? :) Jistě, na originál to nemá, a nevim, kde jste sebrali, že Raimi se podílel na scénáři. Alvarézovi nechal volnou ruku!!! Každopádně když to srovnám s remaky dalších klasik typu Texaský masakr motorovou pilou, Pátek třináctého nebo Halloween, tak nový Evil Dead je jasný vítěz!!! I když to na 30 let starou klasiku nemá, tak se stále jedná o velmi dobrý HOROR, ano, většina z vás asi vážně neví co to je, jinak si to nedokážu vysvětlit. Jinak pár dobrých nápadů novej rejža měl a závěrečná scéna po titulcích.....GROOVY!!!!! 70% ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

EVIL silent hill paranormal activity rec DEAD. Čekal jsem zklamání, ale takovou sračku? Bez chuti, bez zápachu, pouze nějaký ten masakr a hektolitry krve. Cože, že to byl původní evil dead taky? To ano, jenže ED není pouze o jedničce, ten pravý kult tomu dala až dvojka a ruku na srdce, kdo z vás si při větě: "Točí se remake Evil Dead" vzpomene na utínání končetin sekyrou... a kdo z vás si vybaví Ashe s jeho neposednou rukou, kterou časem vystřídá motorovka, chechtající se nábytek, mrtvolu baletící se svou vlastní uťatou hlavou...? Černohumorné až bizardní universum tolik typické právě pro Evil Dead. Když si z tohodle remaku odmyslím pár scén, Necronomicon a vyvolání ducha (mimochodem tady těžce odfláklé) nemá to s ED společného nic. Maskéři jsou sice machři (až na tu gumovou figurínu na konci), ale kdyby se radši tvůrci zaměřili na scénář: Po sledu nevyvratitelných nadpřirozených úkazů prohlásit, že: " to je nějaký druh viru "... X-D ____________________________ Jo a kluci z halyvůdu, máme už rok 2013 a tak by bylo opravdu dobré přečíst si konečně manuál, jak se ve skutečnosti startuje motorová pila !!! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"KUNDA, ASTRATTA, MONTOSSE, CANDA." Jak se někde v dřevěné chatce najde pekelně vyhlížející kniha a začne se mluvit o kundách, vzal bych nohy na ramena a zdrhal bych tak rychle, že i pták Uličník by měl co dělat, aby mě dohnal. Na druhou stranu, týká se to spíš původního EVIL DEAD, tohle zas tak strašidelné nebylo :-) 60% ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Další banda debilů, co přijede na opuštěnou chatu a postupně je vyvražděna. Celý film je postaven na tom, aby se každý choval jako idiot, protože pak teprve může zemřít nějakou brutální smrtí. Tyhle filmy mě nudí a musím říct, že podstatnou část jsem i zde přetočil. Nuda. Děj o ničem, postavy o ničem... Hvězda jen za slušné masky. 2/10 ()

s.e.p.p 

všechny recenze uživatele

Ultra-nechutná gore exhibice a ne zrovna dobrý film na dobrou noc. Možná by byla hloupost tomu vyčítat omezenost, zbytečnost nebo absolutně idiotské chování postav, protože ten film je přesně tím, čím být chce. Je jako noční můra. Je nesmyslný, hluboce znepokojivý a plný děsivých výjevů, které vás budou ještě nějakou dobu pronásledovat. Problémem je, že je cílen na dost specifickou část diváctva, ke které bohužel zrovna nepatřím a nemůžu tak říct, že bych si ten film užil nebo že by se mi líbil. Lesní duch je tak pro mě jen jakousi zajímavostí a blbůstkou, kterou nedokážu brát moc vážně. Z toho totálně over-the-top násilí mi teď není zrovna dvakrát dobře a pořád se nemůžu zbavit pocitu, že si měl remake zachovat humornost originálu. Právě ta se pořádně vynoří až v závěrečné scéně s krvavým deštěm a motorovou pilou, díky které asi stojí za to film dokoukat. ()

MencaCZ 

všechny recenze uživatele

Tak a jsem trochu shizofrení co dát "Duchovi" za hodnocení, film který se vyžívá v úchylné brutalitě a vlastně nic jiného nenabízí by si moc velké hodnocení vysloužit neměl co ? Jenže ono to tady bylo tak nějak " zázračně zamixované", že to byl vlastně docela zábavný koktejl. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, na původní EVIL DEAD to nemá ani z rychlíku, už jen proto, že se to snaží brát strašně vážně, zatímco původní verze byla taková zvrácená guilty pleasure od Raimiho. Co tady můžu pochválit je vizuál, špinavost a provedení efektů, které bylo fakt realistické a člověku z toho bylo špatně. Bohužel se nedostavil žádný pocit strachu, jednak proto, že ti co viděli originál celou dobu věděli, co bude následovat a jednak proto, že tam prostě nebyla žádná atmosféra, a tak člověk zůstal jen u toho znechucení. Sečteno podtrženo, jeden z mnoha dalších zbytečných (nejen) Raimiho remaků, se kterýma se v posledních letech roztrhl pytel, které nejen že jsou zbytečné, ale navíc oproti originálu stojí za hovno (viz. komentář na Amazing Spider-man). ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je absolutně největším zklamáním roku 2013. Tak skvělé trailery i teasary ukazovaly na snad nejlepší horor za poslední léta, ale bohužel tomu tak nebylo. Lesní duch je prostě průměrný krvák bez patřičného děje a nulového příběhu, což je velká škoda. Akorát zhanobení původního snímku. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Říkává se, že remake bývá horší a ono to tak u Evil Dead skutečně platí. Ikdyž těžko říct, ono to moc s originálem společného nemá. A to hned ze dvou důvodů. Zde totálně chybí jakýkoliv vtip, u kterého bych padal ze židle, tak jako u originálu. A naopak zde je strašná spousta nechutností a -krve- . Ono už to začíná být v těch nových hororech vážně pořád o tomtéž. Na prd děj, hektolitry červené šťávy a uřezané končetiny, popřípadě jiné části těla, pokud možno s co největší brutalitou. Ono už vážně v dnešní době nelze obyčejného diváka zaujmout klasickou povedenou lekačkou? No asi ne. S úcty k Raimimu dávám 3*, ale jinak slabota a zklamání. Čekal jsem trošku víc tajemna, strachu (ale toho skutečného nenuceného strachu bez použití morbidností) a hlavně vtipu. 60% ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

O chlup stravitelnější než origo. Snad víc realističtější a vážnější, ve výsledku stejná trapárna, takže s propagandou typu "Nejděsivější film, jaký kdy uvidíte" nebo kocháním se přívlastky "nejdrsnější, nejbrutálnější, nejnásilnější" na mě fakt nechoďte... ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Percentá sedia, priemerny horor, ktorý má ale dobrú atmosféru a nápad. Ide o tak trochu iný remake. Chýbal určite Ash, kniha ostáva a fajn démoni kopec krvi.. to je asi tak všetko. Dlžka akurát. No musím si aj znovu pozrieť ten pôvodný 1981, lebo si ho tiež pamätám len málo. 3* ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Deset let po tom, co jsem na filmu byl v kině, jsem se zohodl že si ho před pokračováním připomenu. A přihazuju hvězdu navíc, před lety jsem zkrátka nedokázal ocenit snímek, kde figuruje nějaké zlo, co prostě vraždí. Evil Dead je intenzivní a nechutná jízda a je škoda, že se před finálem rozhodne zpomalit. Úplně mě to rozhodilo a člověk se pak začne zamýšlet nad tím, jak moc chytré (nebo jednodušší) je vybrat si pohřbení zaživa místo podpálení budovy. Až na tenhle nedostatek jsem si ale Ducha moc užil! ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Po hrozném patetickém začátku následuje centrifuga krve, brutality a lekaček, která se nezastaví až do konce filmu. S předlouhou to má společné jenom základy, humor tam není, jen akce a krev. Hodně akce a hodně krve. Takový krvavý kolotoč, který nedává prostor fantazii, protože se točí moc rychle a je přehlušen pouťovou muzikou. Ale šlape to... A kdo vydrží do úplného konce, uvidí Ashe. ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama