Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 2

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (673)

lamps 

všechny recenze uživatele

Neskutečně tupé a klišovité, s nenápaditým a naprosto nudným scénářem a s atmosférou, která by nehnula ani s pětiletým děckem bojícím se bouřky a tmy. Prostě úplně zbytečný film, jenž se snaží zapůsobit jen děsivou myšlenkou exorcismu a přitom nějak opomíjí základní prvky hororu na dané téma, jako je husté napětí, lekačky nebo hrůzný zjev a projev posedlých. V Obřadu se dočkáme nanejvýš toho, kterak kněz neustále mumlá něco latinsky a zuřivě mává krucifixem. Tu jednu hvězdu dávám vlastně jen za Hopkinse, kterého nesmírně uznávám a mám ho i ve své topce a jehož herecký potenciál je naprosto nehoden tohoto hnusného paskvilu, který jeho kariéru akorát znehodnocuje. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) Dá se říci, že OBŘAD je klasický film o vymítání ďábla. Jsou podobné záležitosti, které se mi líbí víc, ale také i míň. U tohohle počinu mě nebavil začátek – asi tak ta 1/3 byla dost pozvolná, atmosféra se rozjížděla a hlavní herec Colin O’Donoghue mi přišel nevýrazný, ale neměl jsem s ním větší problém. Jakmile nastoupí Anthony Hopkins, začne mě to bavit více. Sice je zde už viditelně starší, ale to své charisma má. Líbily se mi vymítací scény a především chválím, že to nebylo přehnané. Po hororové stránce to funguje méně, ale svojí temnější atmosféru to má. Finále je takové netradiční, ale už mě moc nebavilo. Věděl jsem dopředu, jak to dopadne a tak. Hudba je vcelku kvalitní. No, na 1 vidění to bylo celkem dobré, jen bych asi ubral délku filmu a upravil scénář. Takto je to pohodový, lehký nadprůměr na 1 shlédnutí. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jako já se v těchto náboženských věcech nevyznám, takže nevim jestli se Lucas dobře modlí a zdali Kovak, nebude hořet věčným plamenem, za to že ohýbá kříže, takže do toho moc kecat nebudu. Ale tenhle film pořádně neví, čím by chtěl být, je tu psychologie, odříkávání bible a křižovaní proti žábám a pak tedy trochu toho bu bu bu ať se divák jako že bojí, no ani tohle pořádně nevyšlo. Já né že bych byl proti míchání žánrů, takový krimi + horor = parádní filmeček, jak za chvilku vysvětlím, ale tohle nebylo ani hororový, ani napínavý, ani vtipný, bylo to nudný a abych pravdu řekl, sotva sem to dokoukal. A vrchol všeho je, že ten kněz Kovak, se zkouší dostat do kalhotek té investigativní novinářky, která pokládá investigativní otázky a novinářka podle všeho, často chodí do pražské kavárny a tam rozdává rozumy, pozérka jedna !!!! Já ani moc těch exorcistických hororů nemám nakoukáno, ale takový Deliver Us from Evil z roku 2014, to je pecka film, úplně o něčem jiném, něž tady tenhle, sou tam červy, mrtvý kočky, rozkládající se těla, dva pěkný souboje a docela drsný gore. Takže pokuď hledáte napínavý exorcistický horor, tak doporučuji Deliver Us from Evil a tohle raději nechte být, i když Hopkins hrál velice dobře . ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Aj keď väčšina užívateľov nieje nadšená , ja som spokojný. Možno aj práve preto, že som nečakal nič mimoriadne. Samozrejme, že filmy o vymietačoch si sú podobné a ani tento kúsok neprináša do žánru nič nového. Napriek tomu režisér dokázal vytvoriť hutnú atmosféru i mrazivé pocity. Scény vymietania sú výborné i desivé, hlavne v momentoch, keď prevtelený diabol hovorí o veciach, ktoré si každý necháva pre seba. Antony Hopkins už tradične podáva skvelý herecký výkon. Menej presvedčivý je už ale C. O´Donoghue a pár minút naviac by som prial R. Hauerovi. Klasika Vymietač diabla ostane asi navždy neprekonaná, ale Rituál sa mi páčil o čosi viac ako V moci diabla a omnoho viac ako zlátanina Constantine. Určite odporúčam nepozerať trailer, pretože dosť prezrádza a mohol by vám pokaziť zážitok ako mnohým tunajším užívateľom. 70%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"Podle skutečné události" bych spíše ignoroval. Divák pak může mít podstatně kritičtější postoj k tomu, co se na plátně děje (a právem). Pokud to ale vnímám jako klasické hororové béčko, v tomhle případě s excelentním Anthony Hopkinsem, lze mluvit o uspokojivém nadprůměru. Může za to i atmosféra deštivé Itálie a především finální vymítání, které má (herecky) nečekané grády. SPOILER - Posedlý Hopkins je vskutku fenomenální. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • V traileru k filmu zní hudba Wojcziecha Kilara složená původně k filmu Drákula (1992), ve kterém také hraje Anthony Hopkins. (ČSFD)
  • Nápis na zdi v domě otce Lucase (Anthony Hopkins) "Fi sydd biau fe nawr“ je napsán velšsky. Z Walesu přitom Hopkins pochází. (Pavlínka9)
  • V určitých scénách si lze všimnout nepatrných znaků, které odkazují na přítomnost démona Baala. Když zahlédneme poprvé otce Lucase (Anthony Hopkins), můžeme vidět nejprve shluk koček a později ropuchy. Démon Baal je totiž v grimoáru líčen jako forma muže, kočky, ropuchy nebo jejich kombinace. (drowsy09)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama