Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Mr.Hudson k tomuto seriálu (1)

4teens (2011) 

Po uvedení tohoto seriálu si mnoho lidí řeklo, že se bude jednat o další bezvýznamný seriálek, který se snaží o originalitu a je inspirován amerikou ( např. comics). Ale velká chyba seriál ani chvilku nenudí třídní kolektiv je výborně seskládaný, je samozřejmě divné, že se v jedné tříde sejde tucet různých charekterů, ale tohle se dá odpusit. A já jsem odpustil velice brzy, protože až s odstupem několika dílů mi došlo, že různorodost třídních postav je velice chytrý tah. Kdyby byl ve škole každý stejný a nevýrazný tak se bude vše točit okolo toho samého tématu, ale zde je 7 dílů a v každém díle má jeden charakter prostor na to aby se ukázal. A to je od tvůrců nesmírně chytré. Můžeme tak podrobně sledovat osudy jednotlivých osob ve třídě, ale režie nezapomíná i na sledování kolektivu. Motiv s komiskem je celkem originální a chvílemi mi přišel i zábavný. Jediná a to velká vada na kráse je mluva hlavních protagonistů, já jako student vím co život na střední škole obnáší a co člověk sllýchá a to jak se mluví ve 4teens to je mi přijde trochu divné, je samozřejmě jasné , že se tam nebude mluvit jako někde na stavbě, ale postrádá to věrohodnost. Pár svének v seriálu je i vyhrocených, ale používají se tam výrazy, které byly v módě za našich předků. Přesto všechno se mi seriál líbil a je celkem škoda, že se natočilo pouze 7 dílů. ()

Reklama

Reklama