Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

Šípek 

všechny recenze uživatele

Dobrý pokus. Jestli seriál odráží realitu dnešní studující mládeže, tak jim docela závidím. My ten gympl jsme měli mnohem prozaičtější, žádný školní časopis, žádný internet, žádný komiksy, žádný roztleskávačky, žádná školní kapela. Jedinou potíž, co s tímto seriálem mám, je dnes bohužel běžné obsazování prvňáků na střední herci ve věku zhruba dvaceti let. Musím ovšem uznat, že to celé sehráli docela hezky a že mě to ve výsledku dost bavilo. ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Nebýt Danglárových komiksů, tak bych o to ani nezakopl... Nicméně ani po třech dílech (zkouknutých za sebou v jeden den na iVysílání) toho času nějak nelituji. Právě ty ilustrace spolu s muzikou, obsazením a sem tam slušnými hláškami zvedají, navzdory jinak celkem jalovému ději plnému současného multikulti stereotypu, celý seriál z průměru. Nevím, vyšel jsem gympl před třemi roky a nějak s tím zdejším vykreslením mladistvých nemám problém, i když mouchy se najdou, ale jsou spíš legrační než nasírací (výborná je třeba "školní rada" - tři učitelé a školník). Rozhodně ale to "vytržení z reality" není tak markantní, jak tady ostatní vykřikují. Zatím tři hvězdy. /// Tak nic, nadšení opadlo. Začnu pozitivem - bavil jsem se až do konce a občas jsem se i slušně zasmál. Ale jinak bída. Poslední díl se nesl už čistě v úletovém režimu (v průběhu seriálu ve stejném stylu bylo např. vyléčení Kamilina táty) a všechno vyústilo v tak silně dementní happyend, že by se za něj snad styděli i... Že by se za něj styděl kdokoliv, kromě tvůrců téhle taškařice. ()

Reklama

Vakomlok 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení tohoto roku! Ačkoli to hned od první minuty vypadalo na odpad, nakonec ho nemůžu dát. Jasně, je to naivní, hloupé, místy trapné, dětští herci jsou toporní a toporně pronášejí toporné dialogy, a nemám nejmenší ponětí, kdo je u 4teens vlastně cílovka, ale najdou se místa, kdy to překvapivě funguje. Ty dvě hvězdičky berte s rezervou, spíš je to hodně na pomezí k jedné, ale mám velkorysou náladu. Jo a mimochodem, myslím, že někdo zodpovědný za hudbu by mohl mít slušný oplétačky s autorským zákonem, vzhledem ke zcela neskrývaným vykradením Ziimerovy hudby z The Dark Knight a jednoho motivu Dr. Dre. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Přesně nevím, pro koho je tento seriál určen a kdo by se na něj měl dívat. Je-li určen for teens, jak název napovídá, mají tvůrci asi hodně špatnou představu o tom, na co dnešní teens skutečně koukají. A pokud by u něj večery měli trávit rodiče, aby si udělali obrázek o svých vlastních dětech, máme tu další střelu vedle. Něco mi totiž říká, že rodiče sami moc dobře vědí, jací jejich vlastní puberťáci jsou a mají jich tudíž až příliš plné zuby na to, než aby si o nich pouštěli seriály... :-) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Občas scénáristická pohádka (poslední díl), občas horror (babička - hulička, léčba alkoholika), ale celkově vzato uspokojivý seriál, alespoň pro mě. Nevím, co si o něm myslí dnešní teens, každopádně v mišmaši postav si asi každý najde nějakého svého hrdinu. Na mladé (ne)herce se ale hezky dívá. Když srovnáme s dnešní programovou nabídkou, možná až nadprůměr. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Seriál se natáčel na Gymnáziu a Střední odborné škole Orlová-Lutyně. V komparzu se objevují studenti a profesoři této školy. (artuš)
  • Michal Sedláček (Roman), který hraje o tři roky staršího bratra Ondřejovi Malému (Milan), je ve skutečnosti mladší. (pardal.vino)
  • Počet klapek: 6675 Najeté kilometry: cca 190 000 km (ČSFD)

Reklama

Reklama