Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Námet sa mi pozdával a to že jeden režisér má 1 písmeno abecedy a že sa na tom podieľalo 26 režisérov je tiež sila.Hovoriť tu o každej poviedke zvlášť by bolo nekonečné.Ale už ten začiatok ukázal že film sa bude sustredovať hlavne na krvavé scény ale hlavná podstata filmu mu unikla a to zaujať niečim výnimočným.Ale časť psie zápasy bola dokonalá,lebo v tých pár minutách bolo všetko čo očakávam v horore.A tá pointa bola tiež dobrá len škoda že takýchto dobrých poviedok je len naozaj máličko.Lebo ostatné sú mizerné a tupé a niektoré boli totálne jeblé.Ta stým Japonským prdom bola hrozná,veľa poviedok bola komediálnych a to aj trápnych.Jeden z najhorších poviedkových filmov aké som kedy videl. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Tak to bola hovadina. Ale zabávala som sa. Väčšinu času. Asi najviac sa mi páčili animované príbehy, rozhodne vedú písmená H, J, K, R, T (plastelína bol geniálny nápad), X, Y (fungovalo by to ako hudobný klip k tej elektronickej hudbe), Zetko zabilo. Spokojnosť s A, N, P /dosť sila, najmä, keď čakáte úplne iné slovo, ktoré sa ako prvé ponúka/, V, W. Potvrdí sa zlaté pravidlo, že najväčší úchyláci sú v Japonsku, seriously, F a Z? Za najodpornejšie považujem Lko, môj nadhľad zakapal pri pohľade na toho malého chlapca. Každopádne neodporúčam pozerať názvy jednotlivých príbehov, pripravíte sa o to tipovanie a "napätie" uhádnuť, čo sa pod písmenom skrýva. Niekedy to prekvapenie naozaj stojí za to a dá to tomu minipríbehu úplne iný rozmer, však, M? Neodporúčam tým, ktorí nemajú radi krv a násilie na zvieratách.(Art Film fest 2013 - 22.6., Nočná prehliadka, ArtKino TN) ()

Reklama

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když filmoví tvůrci dostanou naprostou tvůrčí svobodu. Rukopis některých režisérů je tu jasně zřetelný a pokud znáte jejich tvorbu, snadno jejich segment poznáte už na začátku (Vigalondo, Rumley, Gens ad.) To mě potěšilo. Výsledný dojem je ale opravdu velice slabý, a to i přesto, že nějak takhle jsem si ABCs představoval. Zklamal Spasojevic, West se na to úplně vysral. Trojlístek nejlepších: D, L, X. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit jako celek.Některé povídky jsou vynikající,některé sračkoidní a některé průměrné.Volím zlatej střed.Krátká stopáž jednotlivých povídek mi nedala šanci abych se nudil.129 minut uplynulo jako voda a pocity z toho mám všelijaký.Ale myslím si,že tohle stojí za shlédnutí,protože každý si tam najde své favority.Z a mě určitě vyhrálo písmeno D jako Dog fight.Jsem zvědavej co na nás čeká ve dvojce. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Ufff.. dost jsem se na tenhle kousek těšila. Jména režisérů pro mě byla největší lákačkou, ale to co někteří předvedli... jsem nasraná. Ale vážně nasraná, protože po celou dobu sledujete plýtvání potenciálu. Režiséři měli ''volnou ruku'' a rozpočet 5000 dolarů, se kterým dostali za úkol natočit krátký film, který by zachycoval jakýkoli způsob smrti. No a když vidím tu promarněnou šanci, tak jsem akorát rozčílená. Největší zklamání bylo M is for Miscarriage od Westa, protože to co vytvořil.. to mi hlava nebere. A F is for Fart snad ani chápat nechci, to je opravdu nad mé chápání. Nebudu tu rozepisovat každou povídku zvlášť, ale nejvíce se mi líbilo D is for Dogfight, L is for Libido, T is for Toilet, U is for Unearthed, X is for XXL a Y is for Youngbuck. Ty špatné části ale převažují a pár velmi dobrých částí to bohužel nezachrání. Takže jako celek to působí nevyrovnaně a celkový dojem je zklamání. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)
  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)
  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)

Reklama

Reklama