Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (294)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu naivné pokračovanie, pri ktorom treba mozog nastaviť do polohy - off. Nad niektorými vecami sa rozum zastavuje a iba nechápavo krútim hlavou. Ešte výraznejšie ako v prvom diely (podstatne lepšom) sa film podobá na sériu Saw. Podobných vyvražďovačiek sú stovky, jediná pozitívna vec na tom je hlavný hrdina známy z toho lepšieho úvodného dielu. Mr. "skinface" s mŕtvymi očami plyšového medvedíka asi celý život nerobí nič iné len vymýšľa a vyrába pasce. Je až neuveriteľné, že sa sám do nejakej nechytil. Kedy stihol vyrobiť "kosačku" na ľudí v disco bare, keď budova nie je jeho? Majiteľ mu za to asi platil...Prečo sa nedokáže samopalom trafiť do trojice ľudí zo vzdialenosti 2-3 metre? Ako dokáže len tak bez povšimnutia majiteľov, úradov či bezdomovcov budovať svoje sídlo v opustenej továrni, v ktorej má i elektrinu! Hlavný hrdina sa so zlomenou rukou dokáže biť (so zdravými rukami na neho nemal!) , v rozhodujúcej chvíli keď je "skinface" na lopatkách mu namiesto noža do srdca dá jednu cez držku. Namiesto toho aby ho zabil a uistil sa , tak sa hrá so zapaľovačom a nechá to na náhodu...Je tu toho veľa , čo mi prekážalo. Máloktoré postavy v horore sa správajú logicky, zvykol som si, ale tu nič navyše nebolo. Prvý diel za štyri hviezdy, toto pokračovanie bez nápadu iba dve. 40%. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že Collector sa mi páčil o niečo viac, predovšetkým depresívnejšou atmosférou, aj keď tu číhalo viac pascí na viac obetí. Napriek tomu je Collection celkom podarený filmík, putovanie panoptikom bizarného hotela bolo napínavé so slušnou dávkou brutality. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Collector z roku 2009 jde v klasické klišoidní šlépěji druhých dílů. Je to přímočařejší, umírá více lidí, teče více krve a postav je také více. Jenže více je někdy méně. Nebudu tu plkat, protože tohle si nebere nic z prvního dílu. Vlastně jen postavu zabijáka a zlodějíčka. Krev stříká ze všech děr a koutů. Lidi umírají jak na běžícím páse a člověk si nestíhá ani k nějaké postavě přirůst. Vlastně vám bude jedno - kdo umře a kdo ne. Jde to tak rychle, že za hodinu je vše hotovo. Otázek plno a odpovědí málo. Atmosférická jednička x tupá krvavá dvojka. Tuctovka, kterou zvrací Hollywood každý rok po litrech. Hodnocení OST: Oproti jedničce hudba místy ruší a někdy nebuduje atmosféru. 5/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se kvalitativního sešupu (jak už to tak u těch dvojek bývá), ale kdepak, je to pořád stejnej nářez, navíc, i když na předchozí díl vyloženě navazuje, dějově se jedná o úplně jinej film (dobře, ne zas tak úplně, ale je to prostě jiný :-), jaký to rozdíl s bratrancem SAW... A Josh Stewart je můj novej hero (asi si ho dám na avatara :-), libově zahraná role. Dalšímu dílu, pokud by si udržel laťku, bych se ale vůůbec nebránil, tenhle Sběratel je prostě fajný a za to mu pošlu tématickou písničku od Nine Inch Nails (škoda, že tu nezazněla) :-) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tomuhle pokračování se dá vytknout několik stupidit, ale zase oproti tomu jsem až do finiše bavil dost slušně, kdy jsem potom (bohužel) v závěru z pár scén málem padnul do mdlob. Že pokračování ztratí na originalitě jsem očekával, ale je škoda, že oproti Sběrateli ztratilo také velkou část napětí, které je nahrazeno poměrně lacinou akcí. První půlka filmu je lepší, příjemná je naštěstí stopáž. Co se gore týče, není to tak hrozný, existují daleko větší řezničiny. Hodnocení v rozmezí 65-70% je adekvátní. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)
  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)

Reklama

Reklama