Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I přes účast dvou vynikajících herců se jednalo o dost nezáživnou podívanou. Vrah je odhalen divákům záhy a celý film je poté o hledání důkazu, který by vraha usvědčil. Většina stopáže se motá kolem nesympatické a nezajímavé ošklivé kurvy. Přitom si můžeme nalít čistého vína. Nejedna slečna prahne po znásilnění Cusackem. No, život už napsal poutavější skutečné příběhy. Kameru měl v rukou zase nějaký roztřepaný kokot. Po filmové stránce se vůbec jedná o žalostný film. Velké zklamání. Neubráním se pocitu, že zde mohlo a mělo být vyždímáno víc. Lepší hvězda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak Nicova, tak i Cusackova novodobá filmografie, čítá kousky, které už se do kin přes svou mizernou kvalitu, raději ani nedostávají a tentokrát se po dlouhé době (od dob Con Airu) setkávají v podobně "kvalitním" snímku, tentokrát založeném na skutečných událostech. Na první pohled by mohlo vypadat, že se může jednat o mrazivý, temný thriller, ale výsledek se nedá nazvat ani rutinní, jako spíše nepovedený, špatně zahraný a ve své podstatě i nezajímavý, protože film neprobíhá jako standardní kriminálka o honu na psychopatického zabijáka, jako spíše nudné čekání na náhodu. Ani tentokrát se bohužel kluci nevyšvihli. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé zločiny a zaujímavé prostredie, v ktorom k nim dochádzalo, ale tým ho hasne. Celé to vyzerá značne podvyživene resp. televízne, scenár nie je žiadny zázrak a ak je niekto otravnejší, než Vanessa Hudgens, tak potom už len bohužiaľ ústredná dvojka súperov Cage/Cusack. Poteší obskúrny kasting (Radha Mitchell, Dean Norris, Kevin Dunn...), ale iba trochu a nikto z hercov sa týmto prúserom veru chváliť nebude. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Aktuálnímu hodnocení 63% rozumím velmi dobře a téměř se shoduji. Z počátku to díky rychlejšímu střihu, zajímavé kameře a hudbě vypadalo na solidní krimi, bohužel postupem času to ztrácelo na tempu. Po skončení hodnotím film tak, že mu chybí lepší tah na branku, vygradovanější závěr a naopak přebývá chaotičnost. Dle místních hodnocení vidím, že nejsem sám, kdo se v těch dějových liniích ztrácel. Pánové Cage a Cusack, které budu mít vždy spojené s filmem Con Air, mi zde opět sedli, bohužel však výše zmíněného. Jinak bych po 4 hvězdičkách určitě nešel daleko. Takhle musím dát Zmrzlé zemi (až v samotném závěru jsem konečně pochopil, proč se film tak jmenuje) pouhé 3 hvězdičky. 67% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ha prvni koment no vida tak musim konstatovat ze se u mne jedna o slusny prekvapeni nemel jsem nejaka extra ocekavani ale prave jsem 100 minut zaujate sledoval perfektni cistokrevnou detektivni zanrovku jakou jsem uz nejakej cas nevidel nema to nejaky extra tempo spis vypraveni pribehu pomalu plyne ale presto jsem se nenudil se zpracovanim jsem maximalne spokojeny a opravdu mne to vtahlo do deje oba dva hlavni predstavitele jsou presvedcivy Cage je odhodlany a trpelivy vysetrovatel hraje prirozene a nemam z jeho postavou problem teda ne ze by se ze mne stal nejaky jeho extra fanousek ale konecne zase po nejake dobe dostal prirozenou neotrepanou roli Cusack pak k memu velkemu prekvapeni exceluje jako nenapadny tichy clovek a hodny otec rodiny ktery ma jen jednoho neskodneho konicka cas od casu unese nejakou tu zenskou chvili ji vezni a pak ji vezme letadlem na vylet do divociny kde ji zamorduje nu coz kazdej ma nejakou tu libustku Cage je odhodlan vraha usvedcit za kazdou cenu scena vyslechu je pak perfektni variaci na hru kocky s mysi ve stylu komu prvnimu prdnou nervy a udela chybu vzajemna konfrontace obou postav je pak v nekolika detailech propracovana az k dokonalosti vsechno navic podkresluje drsne a syrove prostredi mrazive Aljasky ktere vytvari neopakovatelny look a ve spojeni z depresivni az neprijemnou hudbou dodelava velice solidni atmosferu takze Frozen ground je snad jenom az na par nedotazenosti jako nekolik zbytecnych postav napr ta kterou hraje 50 Cent a jednou zbytecnou scenou ktera mi do deje trochu nepasovala perfektni ukazkou opravdu mraziveho a realistickeho detektivniho thrilleru navic je tu opet ten pridavek v podobe vymluvneho textu based on a true story a podobny filmy ja proste rad takze na moji strane opravdu velka spokojenost a jedno z letosnich filmovych prekvapeni dobra prace! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • Skutočný Robert Hansen počas natáčania filmu ešte žil. Zomrel prirodzenou smrťou 21. augusta 2014 v Alaska Regional Hospital v Anchorage. (Arsenal83)
  • Ve filmu byl použit i umělý sníh. (ČSFD)
  • V auguste 2020 bol film pridaný do ponuky Netflixu a rýchlo sa stal najsledovanejším filmom číslo jeden v týždni od 5. septembra 2020, čím sa pripojil k vznikajúcej množine ďalších celovečerných filmov, ktoré sa dočkali vlažného prijatia pri svojom prvom uvedení, len aby získali prekvapivo novú pozornosť po pridaní do masívnej streamovacej platformy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama