Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 1
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Recenze (112)

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem až vyjdou všechny díly, abych nemusela čekat každý týden na nový díl. No, a tak jsem zhltla SAO za dva dny. Zanechalo ve mě obrovský dojem, i když příběh od půlky ztrácí na tempu. Musím vyzdvihnout charaktery postav, animaci, hudbu, openingy i endingy. Jediné, co mi opravdu vadilo bylo, jak už jsem řekla, postupný přechod k romantice a méně akce v ALO. Pokud se na to budu dívat pozitivně, tak budu považovat SAO za špičkový milostný příběh. Možná je to divné, ale v tomhle světě bych se nechala "zavřít" i dobrovolně.^^ ()

Didisek 

všechny recenze uživatele

Úžasnej nápad! Ze začátku jsem koukala jenom s otevřenou pusou. Bohužel konec to dost zkazil, každopádně pro mě to je jeden z nejúžasnějších Japonských nápadů! ()

Jogi.1 

všechny recenze uživatele

Můj názor je následující, pro každý kdo to ještě neviděl, tak vůbec nepouštějte druhou řadu, je to oničem a zkazilo mě to dojem a hodnocení z 5* na 4*. Ale za první sérii dávám plný počet! To je prostě anime jak má být a love story jak má být. Krásné! ()

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie pre nápad, nie pre akciu, nie pre formu, ale najmä pre ten záverečný pocit a možnosť vžiť sa do osudom neférovo skúšaných postáv to stálo za pozretie. Držal som palce po celý čas. Moje romantické ja bude v dobrom spomínať :-). A Asuna bude určite skvelá mama ;-). ()

klichem 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci serial. Krasne animacia aj hudba. Prva cast nezabudnutelna. Su tam prijemne postavy so zaujimavymi charaktermi (najvacsia neznama je hitchlief - a aj dalsie pokracovanie postavy v hre). Jedine co mi vadilo - ze SAO skoncila mozno skor ako mala a nova hra uz nemala tie grady co to malo mat. Hlavne bezmocnost asuny mi pokazila dojej z tejto povodne neoblomnej bojovnice.. Takze len 4 ... Keby mam vsak hodnotit prvu hru urcite by som dala 5. Najlepsia scena: yui fight... ()

theFtip 

všechny recenze uživatele

Škoda že v SAO se odehrává jen docela krátká část, protože mi to přijde zajímavjší než ALfheim Online. Ale jinak anime je to pěkné a graficky moc hezky zpracované. 90% ()

stafino 

všechny recenze uživatele

Moje najobľubenejšie a zároveň jediné animé ktoré som doteraz videl. Chytilo ma tak veľmi, že som si ho v priebehu roka pozrel asi 3x.. A ešte som sa musel naučiť aj soundtrack "Swordland" na klavíri. 90% ()

the.thomas 

všechny recenze uživatele

Po prvních šesti epizodách, jsem mile překvapen. Nevím proč jsem se tomuhle anime tak dlouho vyhýbal. Asi mi přišlo téma o uvíznutí v online umělé realitě hře nudné, ale nakonec pecka. Už chápu proč je to jedno z nejoblíbenějších anime. Tak po shlédnutí celé série musím hodnocení snížit. Na můj šálek kávy trochu moc cukru, asi tak o deset kostek. Autor kombinoval až překombinoval - incestní zápletka, záběry jak z hentai... Když tohle pominu určitě se na SAO dá koukat a nenudí. Sevření hrdla, divný pocit v žaludku a na hrudi 70%. ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Prvých 10 dielov super. Napriek tomu, že seriál je kritizovaný za nedostatok akcie a súbojov, boli to práve vzťahy medzi postavami, ktoré ma zaujímali. Bohužiaľ, s pribúdajúcimi epizódami začalo byť jasné, že autori nemajú poňatia, ako s vytvorenými postavami pracovať a tak sa prakticky všetky stali iba nástrojom na príbehový posun a väčšinu z nich sme už nikdy nevideli. Zavŕšením vývoja vzťahu medzi Kiritom a Asunou sa už vlastne uzavreli možnosti, ktoré si autori poskytli. Takže pre mňa SAO má význam prvých 10 dielov, potom diel 14 a potom posledný diel prvej série. Všetko ostatné je filler, strata času a druhá séria má nezaujíma o to viac. A to je škoda, lebo Kirito je super a Asuna je nádherná jednorozmerná proto-waifu. Ale ja som jej to aj tak zožral. ()

Frisbeeman 

všechny recenze uživatele

Seriálů, které jsou zasazené do prostřední MMORPG je nemnoho a o to více je třeba cenit si toho, pokud dodržují pravidla, která definují tento herní žánr. Děj se točí kolem stejnojmenné hry, která ještě před vydáním získává kultovní status, neboť jejím tvůrcem je sám Akihiko Kayaba, vynálezce Nerve Gear, tedy VR helmy, která je schopná simulovat vjemy všech pěti smyslů. V den slavnostního spuštění však všech 10 000 hráčů zjistí, že není možné se ze hry odlogovat a sám tvůrce hry jim sdělí, že jedinou cestou ven je porazit závěrečného bosse na podlaží 100. Hlavním hrdinou je samotářský Kirito, který byl betatesterem a má tedy oproti ostatním hráčům zdánlivou výhodu, z čehož pramení i jeho sebejistota. Brzy ovšem zjistí, že i drobné změny finální verze hry mohou mít velice vražedné důsledky. Zejména proto, že při úmrtí herního avatara umírá i sám hráč ve skutečném světě. Seriál by mohl nově sledujícího odradit nekonzistentním dějem, stejně jako časovými skoky a faktem, že díly 3-8 jsou vlastně jen vata, sloužící k představení některých (vedlejších) postav a herních mechanismů. ()

IMHeS 

všechny recenze uživatele

Podle mého přehodnocený seriál. Líbila se mi myšlenka metrixovského hraní her ve virtuální realitě ale jinak byl děj jedna velká nuda kterou v půlce seriálu vystřídala nuda ještě větší... ** ()

Phlame 

všechny recenze uživatele

Animovaná variace Hunger games s velkým, leč naprosto nevyužitým potenciálem. Kvalita sice ani zdaleka nedosahuje vrcholu žánru, ale chytlavé je to neuvěřitelně (shlédnuto během dvou dnů). Akční sekvence jsou v podstatě bezchybné, dvojice Kirito a Asuna mi byla docela sympatická a ačkoliv se kvalita s každým dílem horšila, do 15. části se to dalo vydržet. Jenže po změně světů je to děs, už jen to, že hráči nehrají o život jak tomu bylo doposud a seriál tak přichází o jeden ze svých základních principů, nemluvě o stupidních vílách a nových "úžasných" schopnostech, kterých hrdinové využijí všehovšudy třikrát (přitom scéna kdy se Kirito "proměnil" byla jedna z nejlepších v seriálu), objevují se nové, zbytečné postavy (a k tomu ten nechutný záporák) a ty, které jste si předtím oblíbili ustupují do pozadí (Asuna se objevuje zřídka, nebo sympaťák Klein dokonce vůbec), nepřichází žádné epické rozuzlení předchozího děje a fakt, že Kirito zachránil 6000 lidí je v reálném světě naprosto opominut. Přesto všechno je můj dojem z tohoto seriálu převážně dobrý, nejedná se o akční smršť se zajímavým příběhem jak slibovaly první díly a děj se odehrává převážně v romantické sféře, ale i tak to byla příjemná oddychovka. //75%. Promarněný potenciál.// ()

Kira Reborn 

všechny recenze uživatele

Toto dílko je obrovské mrhání potenciálem. Nápad je skvělý a skýtá spoustu možností. Bohužel děj nejde hluboko a vše je v duchu "lehké fantasy" . Nakonec tedy spíš průměr, nezklame, ale ani ničím nepřekvapí. ()

Movieaddict 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně návykovka! Doted jsem viděl jen spíše netradiční anime typu Mushishi, SAO je asi celkově klasičtější anime co se do zpracování týče. Podobné zběsilé bojovky moc nemusím, ale tohle mělo duši a nápad a strhující tempo. Do patnáctého dílu jasných pět hvězdiček, dále mě sice nehorázně prudily ty stupidní víly, až nechutně se to začalo blížit Disneymu. Nicméně dějový vývoj měl svoji logiku a i druhá část má určitý půvab, takže hodnocení neměním. Ale do té patnáctky to byla klasa. Snad bych jen ještě dodal, že mě docela dostal ukvapený vývoj hry... na konci prvního dílu zlověstné hlášení o počtu mrtvých a "první level stále nedokončen". A pak přijdou velké časové skoky, takže trochu chybí kontinuita. Podle mě je to škoda, dalo se víc vytěžit z té tísnivé atmosféry na začátku. ()

ermisuck 

všechny recenze uživatele

Takovou perspektivu ten seriál měl.. a tak to posral. Mohl to být namakaný shounen, kdyby se nesázelo na nedomyšlené vztahy a "fillerový" děj. Jediné dva nadprůměrné díly byly první a ten, co zakončoval první sérii, takže čtrnáctý. Škoda promarněné šance na anime předních kvalit. ()

Sakikura 

všechny recenze uživatele

První polovina anime dost slibná, originální prostředí, hezké souboje a nějaká ta romantická zápletka. To by se ovšem romantická zápletka nesměla stát smyslem druhé půlky, která počáteční naděje směle poslala do háje a proměnila se v TV telenovelu s tak trochu harém atmosférou. Romantika mi sice nevadí, ale tady se mi to nelíbilo. Dávám **. ()

Eleri 

všechny recenze uživatele

Tak vzhledem k tomu, že jsem nic podobného do té doby neviděla, byla jsem z tohohle anime opravdu unešená, ale bohužel, našly se tam i velké mouchy, které jsem prostě nemohla jen tak ignorovat. Pro mě úplně nový svět, kde jsem se mohla plně vžít do postav, prvních pár dílů – bomba! Všechno do sebe zapadalo a já jsem byla díl od dílu zvědavější, ale pak se došlo k obvyklým sladkým scénám – doufala jsem, že se anime s tímhle tématem přesně tomuhle vyvaruje, ale nestalo se. Tak to pro mě byla první rána, kterou jsem ale byla schopná ustát. Další ale byla ještě větší. Do té doby jsem nebyla schopná počkat do rána na další díl, ale od skončení „SAO světa", jsem trucovala dva týdny, než jsem se rozhodla anime dokoukat. Taková škoda! (Prý má vyjít další série, tak to jsem zvědavá, co to bude tentokrát...) ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze 1. sérii, takže recenze bude ohledně ní. SAO bylo jedno z mých prvních anime. Příběh je sice dobrý, ale má menší mínusy, které ho sráží dolů, které nebudu rozepisovat, abych nespoileroval. Je to škoda. Tak jako to, že seriál měl dle mého názoru skončit 15. dílem. 2. půlka už nebyla tak dobrá a konec byl docela předvídatelný. I přes to se za mě jedná o skvělé anime, které můžu doporučit. 8/10 ()

Reklama

Reklama